থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
মশাগীতা খনবশিংনা লৌউ-শিংউগী আইনশিংগী মতাংদা লৌমীশিং লান্না লমজিংলে
29 SEP 2020 5:29PM by PIB Imphal
ঙসি য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি অনৌবা লৌউ-শিংউগী আইনশিংগী মখাদা এক্তকী মতুংইন্না কন্ত্রেক এগ্রিমেন্তশিং থম্নবা অসি লমগা নত্তে মহৈ—মরোংশিংগনি, মরম অদুনা লৌমীশিংনা অতোপ্পশিং লান্না থাজরোইদবনি।
মোদী সরকারনা পুথোকপা লৌমীশিংগী আইনশিং শৌগৎতুনা অমসুং কংগ্রেস দলনা লান্না পাউ শন্দোক্লিবা অসিগী মায়োক্তা মহাক্কী লোক সভা কেন্দ্রদা খোঙজং অমা হৌদোকখিবগা লোয়ন্না দোক্তর জিতেন্দ্রনা দলগী থৌমীশিং, সরপঞ্চশিং অমসুং ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গংশিং অমসুং কাথুৱা অমসুং উধমপুর জিলাশিংগী খুঙ্গংশিংগী বি.দি.সি চিয়রমেনশিংদা ৱা ঙাংখি।
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি লৌমীশিংনা অপেনবা পোকপা অমসুং চিংনবা অমতা লৈতবা মতম অসিদা, লৌউ-শিংউগী লৌশিং অমতা লৈতবা রাজনিতিগী ইথিল চংবা কাংবু খরনা লৌমীশিং লান্না লমজিংদুনা মসি ৱাথোক অমা ওইহন্নবা হোৎনখি।আইন অসি ভারতকী লৌমীশিং অমসুং মীচমশিং য়াইফনবনি, মরম অদুনা ৱাখল মান্নবা মীওইশিং থোরক্কদবনি অমসুং মশাগীতা খনবশিংনা হৌদোক্লিবা অরানবা খোঙজং অমসুং অরান ই-পাউ পীবা অসি মুৎথৎকদবনি।
মহাক্না হায়খি বিল অসিনা লৌমীশিংগী লম য়োনবা, লিজ নৎত্রগা মোর্গেজ অথিংবা থম্লিবা অসিদা শেঞ্জাউ পায়বা খরনা লৌমীশিংগী লম লৌশিনগদৌরে হায়না করিগী মরাল শিরিবনো?এগ্রিমেন্ত অসি মহৈ-মরোংশিংগীনি অমসুং লমগী নত্তে হায়বা বিল অসিনা ময়েক শেংনা তাক্লে।
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি লৌমীশিংগা কন্ত্রেক এগ্রিমেন্ত লৈনরিবা অসি অরেপ্পা মমল ফংনবনি। মসি খক নত্তনা, অনৌবা এক্ত অসিনা লৌমীশিংনা অপাম্বা মতমদা চৈরাক অমতা লৈতনা কন্ত্রেক তোক্নবগী খুদোংচাবশিং পীরি।
মহাক্না হায়খি আইনশিংদা য়াওদবা ৱাখলনা শাগৎপা ৱাফমশিং ওপোজিসন্না পুখৎলক্লি। মতমগী মতুংইন্না এম.এস.পিগী খুদোংচাবশিং তোকপা য়াই হায়না পল্লি অদুবু কংগ্রেস দল অমসুং অতোপ্পশিংনা চমচরবা লৌমীশিংগী পুক্নিংদা অকিবা ফাওহন্নবা হোৎনরি।
মহাক্না হায়খি দলগী মরুপ-মপাংশিংনা খুঙ্গং খুদিংমক্কী লৌমীশিং উনগদবনি অমসুং অচৌবা লৌতুনবা অসিগী মতাংদা লৌমীশিংদা খঙহনগদবনি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোক্লিবা য়াম্লবা য়াইফ-থৌরাংগী কান্নবশিং লৌমীশিংদা ফংহনগদবনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Farmers being misled on Agricultural Laws by vested interests: Dr Jitendra Singh
29 SEP 2020 5:29PM by PIB Delhi
Union Minister Dr Jitendra Singh said today that the Contract Agreement, as per the Act brought in through the new Agricultural Laws , will be for the crops and not for the land, and alleged that the farmers are being misled to believe otherwise.
Launching a campaign from his Lok Sabha constituency in support of the Farmers Laws brought in by the Modi Govt and against the disinformation being spread by the Congress Party, Dr Jitendra Singh was addressing the Party workers, Sarpanches and BDC Chairmen from the border villages and other areas of districts Kathua and Udhampur.
Dr Jitendra Singh said, the irony is that while the common farmer is satisfied and has no apprehensions, it is some politically motivated interests which have no knowledge or stake in farming but who are trying to make an issue out of it by trying to mislead the farmers. He said, it is in the interest of the farming community of India and common people at large, that all the like-minded people should come out and vociferously dispel the disinformation and the malicious campaign launched by the self-seeking elements.
While the Bill clearly prohibits sale, lease or mortgage of farmers’ land, Dr Jitendra Singh asked, where is the question of farmers’ land being taken over by certain capitalists as is being alleged? He said, the Bill clearly states that the Agreement will be for the crops and not for the land.
Moreover, Dr Jitendra Singh said, the Contract Agreement with the farmers is to get the fixed price. Not only this, the new Act also provides the provision for farmers to withdraw from the Contract at any time without any penalty, he said.
Dr Jitendra Singh accused the opposition of taking up imaginary issues of contention which do not find any reference in the Laws . For example, he said, it is nowhere mentioned that the provision of MSP will be done away with at any point of time and yet the Congress Party and some others are trying to create false fears in the minds of innocent farmers.
Dr Jitendra Singh appealed to party colleagues to reach out to each and every farmer in every village and explain to him the big conspiracy being hatched against him. This, he said, will enable the agricultural community to avail of the enormous welfare initiatives introduced by Prime Minister Narendra Modi.