কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
নহাশিংবু স্কিল পীনবা এন.এফ.এল. বিজয়পুর অমসুং আই.তি.আই. রাঘোগরহগী মরক্তা এম.ও.য়ু. অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে
29 SEP 2020 4:30PM by PIB Imphal
ফর্তিলাইজর বিভাগকী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা নেস্নেল ফর্তিলাইজরস লিমিতেদনা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা নহাশিংবু তাকপী-তম্বীদুনা হেবী অমসুং প্রোসেস ইন্দস্ত্রীশিংদা থবক তৌবগী তাঞ্জা হেনগৎহন্নবা হায়দুনা ইন্দস্ত্রীএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ (আই.তি.আই.) রাঘোগরহগা খুৎশম্নখ্রে।
এন.এফ.এল. বিজয়পুর য়ুনিৎনা মনাক নকপদা লৈবা আই.তি.আই., রাঘোগরহগা নহাশিংবু ইলেক্ত্রিসিয়ান, ফিত্তর অমসুং ৱেলদরগী ত্রেদশিংদা তাকপী-তম্বীনবা এম.ও.য়ু. অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে। থৌওং অসিনা মহৈরোইশিংবু দুএল সীস্তেম ওফ ত্রেনিং স্কিমগী মখাদা স্কিল পীগনি অমসুং মসিগী মতেংদগী মখোয়না ইন্সতিত্যুৎ অসিদগী থীওরিতিকেল স্কিলশিং অমসুং এন.এফ.এল. বিজয়পুর প্লান্ততা থা তরুক্কী ওইনা থবক তৌবা ওইনা মহৈ তমগনি।
ত্রেনিং অসিগী অপুনবা মতম অসিদি আই.তি.আই.গী করিকলমগী মখা পোনগনি। অদুবু ত্রেনিং য়াওরিবা মহৈরোয়শিংনা আই.তি.আই. ত্রেনিং অসিগী অপুনবা মতমগী মথক্তা এন.এফ.এল. বিজয়পুর য়ুনিত্তা থা তরুক্কী এক্সপোজর/ইন্দস্ত্রীগী ত্রেনিং তৌবগী খুদোংচাবা ফংগনি।
হায়রিবা এম.ও.য়ু. অসি এন.এফ.এল. বিজয়পুর য়ুনিৎকী চীফ মেনেজর (ঐচ.আর.) শ্রী নরেন্দর সিংহ অমসুং আই.তি.আই., রাঘোগরহগী প্রিন্সিপাল শ্রী জে. পি. কোলিগী মরক্তা এন.এফ.এল. বিজয়পুরগী সি.জি.এম. শ্রী জগদিপ শাহ সিংহগী মমাংদা খুৎয়েক পীনখিবনি।
কম্পেনী অসিনা প্লান্ত অসিগী অকোয়বদা লৈবা নহাশিংদা ত্রেনিং পীদুনা স্কিল ইন্দিয়াগী থৌওংবু খুমাং চাউশিলহনবা ওইনা মতুংদসু অসিগুম্বা খুদোংচাবা কয়া পীনবা থৌরাং তৌরি।
এন.এফ.এল.গী ওইনা পঞ্জাবকী নঙ্গল অমসুং বথিন্দা প্লান্ত, হরয়ানাগী পানিপৎ প্লান্ত অমসুং মধ্য প্রদেশকী গুনা জিলাদা প্লান্ত অনি লৈদুনা গ্যাস্তা য়ুম্ফম ওইবা এমোনিয়া-য়ুরিয়া প্লান্ত ৫ লৈ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
NFL Vijaipur has signed an MoU with ITI Raghogarh (MP )for skilling of youth
29 SEP 2020 4:30PM by PIB Delhi
National Fertilizers Limited, a PSU under the Department of Fertilizers, has tied up with Industrial Training Institute (ITI) Raghogarh (M.P. ) to train youth in various trades and to enhance the chances of their employability in heavy and process industry.
NFL, Vijaipur Unit has signed an MoU with nearby ITI, Raghogarh, to train youth in Electrician, Fitter and Welder trades. The students will be skilled under Dual System of Training Scheme under which they will learn theoretical skills in the institute and 6 months on-the-job training in NFL Vijaipur plant.
Overall duration of training shall be as per the course curriculum of ITI. However, the trainees will get 6 months of exposure/ training of industry (in NFL Vijaipur Unit) out of the overall duration of ITI training.
The MoU was exchanged today between Sh Narender Singh, Chief Manager (HR), NFL Vijaipur unit and Sh J P Koli, Principal, ITI, Raghogarh, in the presence of Sh Jagdip Shah Singh CGM, NFL Vijaipur.
The company plans to explore more such options in future to give impetus to Skill India by training more youth from institutes around its plants.
NFL has five gas based Ammonia-Urea plants in Nangal and Bathinda plants in Punjab, Panipat plant in Haryana and two plants at Vijaipur in Guna District of Madhya Pradesh.