Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
NCDC sanctions Rs 19444 crores in first instalment for MSP operations support to States during Kharif season 2020-21
27 SEP 2020 6:41PM by PIB Delhi
National Cooperative Development Corporation (NCDC), the apex financing organization of Union Agriculture Ministry has sanctioned as first instalment, funds amounting to Rs 19444 crores to the states of Chhattisgarh, Haryana and Telangana for Kharif paddy procurement under Minimum Support Price (MSP) operations.
These amounts have been sanctioned to assist the States/ State Marketing Federations in undertaking paddy procurement operations in a timely manner through their respective cooperative organizations. Chhattisgarh gets the highest amount to the tune of Rs 9000 crores. Haryana has been sanctioned Rs 5444 crores and Telangana Rs 5500 crores.
This proactive step by NCDC during the COVID pandemic will give the much needed financial support to farmers of these three state who account for nearly 75% of production of paddy in the country. The timely step will help the state agencies start procurement operations immediately. It will provide the much needed support to farmers to sell their produce at the government notified minimum support price.
Managing Director, NCDC, Mr Sundeep Nayak said that in response to the clarion call given by Hon’ble Prime Minister, NCDC was ready to assist more States in carrying out MSP operations for giving fair value to farmers in the light of historic farm related legislations.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
২০২০-২১ খরিফ সিজন অসিগী মনুংদা রাজ্যশিংদা এম.এস.পি. ওপরেসনশিংগী মতেং পাংনবা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা এন.সি.দি.সি.না লুপা কোতি ১৯৪৪৪গী শেনফম কাইথখ্রে
27 SEP 2020 6:41PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়গী এপেক্স ফাইনান্সিয়েল ওর্গনাইজেসন অমা ওইরিবা নেস্নেল কোওপরেতিব দিভেলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন.সি.দি.সি.)না মিনিমম সপোর্ত প্রাইস(এম.এস.পি.)ওপরেসন্সকী মখাদা খরিফ পেদী প্রোক্যোরমেন্তগীদমক ছতিস্গর, হরিয়ানা অমসুং তেলঙ্গনা রাজ্যশিংদা ইহান হানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১৯৪৪৪গী শেনফম কাইথখ্রে৷
হায়রিবা শেনফমশিং অসি রাজ্যশিং/ রাজ্য অদুগী মার্কেতিং ফেদেরেসনশিং মখোয় মখোয়গী মরী লৈনবা কোওপরেতিব ওর্গনাইজেসনশিংগী খুৎথাংদা মতম চানা পেদী প্রোক্যোরমেন্ত তৌবদা মতেং পাংন্নবগীদমক শেনফম অসি কাইথখিবনি৷ ছতিস্গরনা লুপা কোতি ৯০০০ ফংদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম ফংই৷ হরিয়ানাদা লুপা কোতি ৫৪৪৪ অমসুং তেলঙ্গনাদা লুপা কোতি ৫৫০০ কাইথখ্রে৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুংদা এন.সি.দি.সি.না লৌখৎলিবা খোংথাং অসিনা লৈবাক অসিগী পুথোক্লিবা ফৌ অদুগী ৭৫%গী চাংদা রাজ্যশিং অসিগী লৌমীশিংনা পুথোক্লিবা অসিদা রাজ্য অহুম অসিগী লৌমীশিংদা য়াম্না দরকার লৈরিবা শেল-থুমগী মতেং অদু ফংহল্লগনি৷ মতম চানা লৌখৎপা খোংথাং অসিনা রাজ্য অসিগী এজেন্সীশিংনা তপথদনা ওপরেসনশিং চৎথবদা মতেং পাংলগনি৷ মসিনা লৌমীশিংনা মিনিমম সপোর্ত প্রাইসতা মখোয়গী পোত্থোক অদু য়োঞ্জবা মতমদা লৌমীশিংনা দরকার ওইরিবা মতেং অদুসু ফংহল্লগনি৷
এন.সি.দি.সি.গী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী সন্দীপ নায়কনা ফোংদোকখ্রে মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা পীরকপা ক্লারিয়ন কোল অদুগী মতুং ইনবা ওইনা এন.সি.দি.সি.না হিস্তোরিক ফার্মগা মরী লৈনবা লেজিসলেসনশিংগী মরমনা লৌমীশিংদা তশেং তশেংবা পোৎকী ওইবা মমল পীন্নবগীদমক এম.এস.পি. ওপরেসনশিং চৎথবদা অহেনবা রাজ্যশিংদা মতেং পাংনবা শেম শাদুনা লৈরি হায়না হায়খ্রে৷