Ministry of Power
NTPC seeks bids for procurement of biomass pellets to co-fire thermal power plants
Co-firing to help combat air pollution caused by burning of crop residue
co-firing to also help create large scale rural employment opportunities in processing as well as supply chain for biomass
27 SEP 2020 3:01PM by PIB Delhi
NTPC Ltd, India's largest power producer and a PSU under Ministry of Power, has invited bids for procurement of biomass pellets for its various thermal plants on the basis of Domestic Competitive Basis (DCB) as part of its endeavour to reduce burning of crop residue on farmlands that cause air pollution. The power producer has envisaged consumption of five million tonnes of pellets in the current year at its 17 its power plants including NTPC Korba (Chhattisgarh), NTPC Farakka (West Bengal), NTPC Dadri (Uttar Pradesh), NTPC Kudgi (Karnataka), NTPC Sipat (Chhattisgarh), and NTPC Rihand (Uttar Pradesh).
As per a statement issued by NTPC Ltd, it had first undertaken this unique initiative on pilot basis in 2017 for biomass co-firing by replacing some of the coal with pellet based fuel at NTPC Dadri, Uttar Pradesh. Post successful implementation, NTPC now plans to replicate the model in 17 of its state of the art plants. The invitation for bids would be done through e-tendering at SRM Portal. The bidding process will be followed by the Single Stage, Two Envelope Bidding System.
NTPC is confident that co-firing will help create large scale rural employment opportunities in processing as well as supply chain for biomass. The power producer will give preference to bids from suppliers from Punjab and Haryana. The bidders needs to notify NTPC about the relevant provisions of the bidding documents before submitting their bids. NTPC had fired 100 tonne of agro residue based pellets at Dadri, Uttar Pradesh in 2017. The test-firing was carried out in four phases, with gradual increase in percentage of firing from 2.5% to 10% along with coal. Till date, the company has fired more than 7,000 tonne of agro residue pellets.
As per estimates, about 145 MMTPA of crop residue remains unutilised and most of it is burnt in India in the open fields, creating severe air pollution that leads to health issues. Open burning of agro residue is considered a major contributor to the surge in PM 2.5 in Northern India in post-harvesting season.
With its gross calorific value comparable to the bituminous coal, the power generation potential of the entire 145 MMTPA biomass burnt through co-firing in coal-based power plants is equivalent to 28,000-30,000 MW of round the clock generation of renewable power which can produce the same amount of electrical energy as can be produced from solar capacity of 125,000-150,000 MW.
With a total installed capacity of 62.9 GW, NTPC Group has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle Gas/Liquid Fuel, 1 Hydro, 13 Renewables along with 25 Subsidiary & JV Power Stations. The group has over 20 GW of capacity under construction, of which 5 GW comprises of renewable energy.

পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি.না থর্মেল পাৱর প্লান্ততা কো-ফায়র ওইনা শিজিন্ননবগী বাইওমাস পেলেৎশিং লৈশিন্নবগী বিদ কৌরি
কো-ফাইয় পীবনা মহৈ-মরোংগী অরেমখাকশিং মৈ থাবদগী নুংশিৎ মোৎশিলহনবদগী কনবা ঙমগনি
কো ফায়র পীবনা বাইওমাস প্রোসেসিং অমসুং সপ্লাই চেন্দা খুঙ্গংগী মীয়ামদা চাউনা থবক পীবা ঙমগনি
27 SEP 2020 3:01PM by PIB Imphal
ভারতকী খ্বাইদগী মৈ পুথোকপা অমসুং পাৱর মন্ত্ররালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা এয়র পোলুসন থোকহনবা ফার্ম্লেন্দদা মহৈ-মরোংগী অরেমখাকশিং মৈ থাবা হন্থনবগী খোংথাংগী শরুক অনা ওইনা মখোয়গী তোঙান-তোঙানবা থর্মেল পাৱর প্লান্তশিংদা দোমেস্তিক কম্পিতিতিব বেসিস (দি.সি.বি.)তা বাইওমাস পেলেৎ লৈশিন্নবগী বিদ কৌরি। পাৱর প্রদ্যুসর অসিনা এন.তি.পি.সি. কোর্বা (ছতিশগর), এন.তি.পি.সি. ফরাক্কা (নোংচুপ বেঙ্গল), এন.তি.পি.সি. দাদ্রী (উত্তর প্রদেশ), এন.তি.পি.সি. কুদ্গি (কর্নাতকা), এন.তি.পি.সি. সিপাৎ (ছতিশগর) অমসুং এন.তি.পি.সি. রিহান্দ (উত্তর প্রদেশ) য়াওনা পাৱর প্লান্ত ১৭তা চৎলিবা চহিসিগী ওইনা পেলেৎ তন মিলিয়ন মঙা শিজিন্ননবা পান্দম থম্লি।
এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা থোকপা চেরোল অমগী মতুং ইন্না, মসিনা অহানবদা হায়রিবা অখন্নবা খোংথাং অসি অহানবগী ওইনা ২০১৭দা এন.তি.পি.সি. দাদ্রী, উত্তর প্রদেশতা কোইলাগী মহুত্তা পেলেৎ বাইওমাস কো ফায়র পীনবা থৌরাং লৌখৎখি। এন.তি.পি.সি.না হৌজিক্তি মোদেল অসি অনৌবা প্লান্ত ১৭তা শিজিন্নবা হোৎনরি। বিদকী চেবাউ অসি এস.আর.এম. পোর্তেলদা ই-তেন্দরিংগী থোংদা পাঙথোক্লবা য়াই। বিদ তৌবগী থৌওংসি সিঙ্গল স্তেজ, তু এনবেলপ বিদ্দিং সিস্তেমনা মতুংদা লাকপা য়াই।
এন.তি.পি.সি.না থাজৈ মদুদি কো-ফায়রিং তৌবনা বাইওমাস প্রোসেসিং অমসুং সপ্লাই চেন্দা খুঙ্গংগী মীয়ামদা চাউনা থবক পীবা ঙমগনি। পাৱর পুথোক্লিবসিনা পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাদগী লাকপা সপ্লাইয়রশিংদনা হেন্না বিদকী খুদোংচাবা পীগনি। বিদ্দরশিংনা এন.তি.পি.সি.দা মখোয়গী বিদ থাজিন্দ্রিঙৈদা বিদকী চে-চাংশিংগা মরী লৈনবা প্রোবিজনশিংগী মতাংদা খঙহল্লমগদবনি। এন.তি.পি.সি.না দাদ্রী, উত্তর প্রদেশতা ২০১৭দা এগ্রো বেজ পেলেৎ তন ১০০ রোম থাখি। তেস্ত ফায়রিং অসি তাংকক মরি থোক্না তপ্না-তপ্না চাদা ২.৫তগী ১০ ফাওবা হেনগত্তুনা কোইলাগা পুন্না পাংথোকখি। হৌজিক ফাওবদা, কম্পনী অসিনা লৌউ-শিংউগী অরেম্বা পেলেৎ তন ৭,০০০ হেন্না থাখ্রে।
চাউরাক্না হোৎপা মতমদা, মহৈ মরোংগী অরেম্বা এম.এম.তি.পি.এ. ১৪৫রোম শিজিন্নদনা লৈরি অমসুং মসিগী অয়াম্বা ভারত্তা অহাংবা লমহাংশিংদা মৈ থাদুনা হকশেলদা অকাইবা পীবা নুংশিৎ কয়া থাদোক্তুনা মোৎশিলহল্লি। লৌউ-শিংউগী অরেম্বশিং মৈ থাবা অসি অৱাং থংবা ভারতনা লৌরোক পান্থা লোইরবা মতুংদা পি.এম. ২.৫ লোম থাদোকই।
মসিগী গ্রোস কেলোরিফিক ভেল্যু অসি বিতুমিনস কোইলগা চাংদম্নবা য়াবগা লোইননা, বাইওমাস এম.এম.তি.পি.এ. ১৪৫ কোইলাগা পুন্না মৈ থামিন্নবনা পুথোকপা ঙমগদবা মৈগী চাং অসি মেগাৱাৎ ২৮,০০০-৩০,০০০নি হায়রিবসি সোলর কেপাসিতীনা চহি চুপ্পা মেগাৱাৎ ১২৫,০০০-১৫০,০০০ পুথোকপা ঙমগদবা ইলেক্ত্রিকেল ইনর্জীগী রিন্যুএবল পাৱরনি।
অপুনবা ইন্সতোল কেপাসিতী গিগাৱাৎ ৬২.৯ লৈবগা লোইননা, এন.তি.পি.সি. গ্রুপকী কোইলাগী ২৪, কম্বাইন সাইকল গ্যাস/লিক্বিদ ফ্যুল ৭, হাইদ্রো ১, রিন্যুএবল ১৩গা লোইননা সবসিদিয়ারী অমসুং জে.ভি. পাৱর স্তেসন ২৫লৈদুনা পুন্না পাৱ র স্তেসন ৭০ লৈ। গ্রুপ অসিগী গিগাৱাৎ ২০গী কেপাসিতী হৌজিক শাগৎলি, মসিগী মনুংদা গিগাৱাৎ ৫না রিন্যুএবল ইনর্জীনি।