রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা হায়-অলতিচুৎ সিনকুন লা তন্নেলগী দি.পি.আর শেম্বগী থবক এন.ঐচ.আই.দি.সি.এলনা খুমাংচাউশিল্লে
তন্নেল অসিনা মনালি-কার্গিল হায়ৱেজ চহি চুপ্পা চৎপা য়াহনবদা মতেং পাংগনি
23 SEP 2020 1:32PM by PIB Imphal
রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা নেসনেল হায়জৱেজ এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত কোরপোরেসন লিমিতেৎ(এন.ঐচ.আই.দি.সি.এল)না মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা হায়-অলতিচুৎ সিনকুন লা তন্নেল(কিলোমিতর ১৩.৫) অমসুং মসিগী লাদাখ অমসুং হিমাচল প্রদেসকী লাহৌল-স্পিতি জিলাদা লৈবা এপ্রোচ রোদ শেম্নবা দিতেল প্রোজেক রিপোর্ত(দি.পি.আর)শেম্বগী থবক য়াংশিল্লে। তন্নেল অসি লোইশিল্লকপা মতমদা মনালি-কার্গিল হায়ৱেজ চহি চুপ্পা চৎপা য়াগনি
য়ুনিয়ন তেরিতোরি লাদাখ অমসুং হিমাচল প্রদেসকী ঙমখৈগী শরুকশিংদা লম্বী-থোং শেমগৎনবা ভারত সরকারনা অকনবা মিৎয়েং চঙলি। লম্বী-থোঙগী ফিবম ফগৎহন্নবা অমসুং চহি চুপ্পা চৎপা য়ানবা এন.ঐচ.আই.দি.সি.এলগী এম.দি কে কে পাথাকনা সেনিয়র ওফিসিএলশিংগা লোয়ন্না নোংমদা পুং ১২ চৎতুনা, নুমিৎ নিনি লম্বীদা লেহদগী পাদুম ফাওরগা সিনকু লা তন্নেলগী অৱাং থংবা মচিনদগী মখা থংবা মচিন ফাওবা চৎখি অমসুং কাংবু অদুনা থবক মফমদা দি.পি.আর কন্সলতেন্তসনা পায়খৎলিবা জিওতেক্নিকেলগী থিজিনবগী থবকশিং কুপ্না য়েংশিনখি।
পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংশিনবা মনুং অদুদা, প্রোজেক অসি নিংথম থা লাক্ত্রিঙৈ মমাং ২০২০গী ওক্তোবর ১৫ ফাওবগী মনুংদা লোইশিন্নবা শ্রী পাথক্না তকশিনখি। তেন্নেলগী মফম অসি উন য়াম্না তাবা মফম অমনি। লাদাখ অমসুং লাহৌল অমসুং স্পিতি জিলাগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা চৎথোক-চৎশিনগী থবক নুংঙাইনবা এন.ঐচ.আই.দি.সি.এলনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি মফম অদুগী মীয়াম্না থাগৎখি।

Ministry of Road Transport & Highways
NHIDCL expedites DPR work on World’s Longest High-Altitude Shinkun La Tunnel
The tunnel will help keep Manali - Kargil highway operational throughout the year
23 SEP 2020 1:32PM by PIB Delhi
National Highways & Infrastructure Development Corporation Limited (NHIDCL) under Ministry of Road, Transport & Highways has speeded up the detailed project report (DPR) work on the World’s Longest High-Altitude Shinkun La Tunnel (13.5 Km long) along with its approach roads in UT of Ladakh and Lahaul-Spiti district of Himachal Pradesh. On completion of this tunnel, the Manali - Kargil highway will remain open throughout the year.
Government of India is giving priority to build Infrastructure in border areas of UT of Ladakh and Himachal Pradesh. In order to take a holistic view for improving the road connectivity and its availability throughout the year, a team of senior officers of NHIDCL led by its MD Shri K K Pathak travelled by road from Leh to North and South Portals of Shinku La Tunnel via Padum for two days, travelling for almost 12 hours a day. During this 5-days visit of Ladakh sector, the team visited the North and South Portals of Shinkun La tunnel and conducted detailed review of Geotechnical Investigations being carried out at the site by the DPR Consultants.
During the course of inspection of the works, Shri Pathak stressed upon expediting the project work in Portal areas so as to finish it latest by 15th Oct 2020 before onset of winter season as the area experiences very heavy snowfall. Locals present on the site lauded the efforts of NHIDCL to improve connectivity in the remote and inaccessible areas of Ladakh and Lahaul & Spiti District.