শুন্দ্রংগী বিভাগ
ইন্দিয়ান স্পেস প্রোমোসন এন্দ ওথোরাইজেসন সেন্তর (ইন-স্পেস)না স্পেসকী লমদা লনাই শেন থাদবা অমসুং অনৌবা থবক পায়খৎপা য়োকখৎকনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
22 SEP 2020 5:11PM by PIB Imphal
রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি স্পেসকী লমদা লনাই শেন থাদবা অমসুং অনৌবা থবক পায়খৎপা য়োকখৎনবা সরকারনা ইন্দিয়ান স্পেস প্রোমোসন এন্দ ওথোরাইজেসন সেন্তর(ইন-স্পেস) হৌদোক্লে।
মখাগী লম্বীশিং অসিদা ইন-স্পেসনা লনাই কাংবু শৌগৎকনি:
১. তেক্নিকেলগী মতেং পাংবা
২. শেনগী খুদোংচাবশিং শরুক য়ামিন্নবা
৩. দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেসকী কমপ্লেক্সতা মতম খরগী ওইনা ওফিস লিংখৎপা য়াবা পীবা
৪. এন.এস.আই.এলদগী লাকপা দরকার ওইবশিং পীনবা বিদকী অয়াবা পীবা
৫. সাইন্স অমসুং স্পেসকী থিজিন্নবা মিসনশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা
ইন-স্পেস অসি লনাই কাংবু মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা সরকারনা লিংখৎপা কাংলোন শেম্নবা ইন্সতিতুৎনি। মসিগী থবক অসিদা শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং পীবা য়াওদে।
মখাগী থবকশিং অসিদা লনাই কাংবু শরুক য়াগনি:
১. সেতেল্লাইতশিং শাবা
২. লঞ্চ ভেহিকলশিং শাবা
৩. থাগৎপগী থবকশিং পাংথোকপা
৪. এপ্লিকেসনশিং পুথোকপা অমসুং স্পেসতা য়ুম্ফম ওইবা থবকশিং ফংহনবা
৫. স্পেস সেক্তরগী থবকশিংগী সবসিস্তেমশিং অমসুং সিস্তেমশিং শেমগৎপা

Department of Space
Indian Space Promotion and Authorisation Centre (IN-SPACe) to promote private investment and innovation in the space sector: Dr Jitendra Singh
22 SEP 2020 5:11PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh said in a written reply to Rajya Sabha that the Government has launched the Indian Space Promotion and Authorisation Centre (IN-SPACe) to promote private investment and innovation in the space sector.
IN-SPACe will facilitate and support the Private Sector in the following ways:
1. Provide technical support
2. Share cash intensive facilities
3. Allow to establish temporary facilities in DOS premises
4. Allow to bid for requirements coming from NSIL
5. Partner in science and space exploration missions
IN-SPACe is the Institutional and Regulatory mechanism established by Government to facilitate greater private participation. Financial provisions are not covered under this mechanism.
Private players can participate in:
1. Building satellites
2. Building launch vehicles
3. Carry out launches
4. Develop Applications & provide space based services
5. Develop subsystem and systems for space sector activities