হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রেকোর্দ লাকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা লাখ ১ হেন্না ফখি
22 SEP 2020 11:29AM by PIB Imphal
মমাংদা অমুক্তা লাকখিদ্রিবা মশীংদা, ভারত্তা নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফগৎখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা অনাবা লাখ ১ (১,০১,৪৬৮) হেন্না ফখি।
অতোপ্পা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা ওইনা, হৌখিবা নুমিৎ মরিনি অসিদা থংন-থংননা মশীং ৱাংনা নাবা ফখি।
মসিগা লোইননা নাবা ফখ্রবগী অপুনবা মশীং অসি লাখ ৪৫ (৪৪,৯৭,৮৬৭) য়ৌরে। মসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৮০.৮৬ য়ৌখ্রে।
অনৌবা নাবা ফগৎলক্লিবশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী লাকপনি মখোয়শিং অদুদি, মহারাস্ত্রা, কর্নাতাকা, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং তমিল নাদু, ওরিশা, দিল্লী কেরলা, নোংচুপ বেঙ্গাল অমসুং পঞ্জাবনি।
মহারাস্ত্রদা অনৌবা নাবা ফরবা অনাবা ৩২,০০০(চাদা ৩১.৫) লাকপদা লোইননা মাংজিল থারি। অন্ধ্র প্রদেশনা নোংমগী মনুংদা অনাবা ১০,০০০ ফগৎলক্লি।
ভারতনা ফংলিবা মশক থোকপা মায়পাকপা অসিনা মালেমগী লৈবাকশিংগী মনুংদা নাবা ফগৎলকপশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী মকোক থোংলি।
লৈবাক অসিদা লাক্লিবা লেপ্পা লৈতবা নাবা ফগৎলকপগী ত্রেন্দ অসিনা কেন্দ্র সরকারনা লুচিংদুনা খোংলৈ থুনা অমসুং নোংম-নোংমগী খোংথাং কয়া লৌখত্তুনা তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎকী খোংথাং অসি মায় পাক্লি তাক্লি। ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত অমসুগ ত্রিৎমেন্ত প্রোতোকোল কয়া কেন্দ্র সরকারনা পীখিবশিং মতম মতমগী মতুং ইন্না অনৌবা মেদিকেল অমসুং সাইন্তিফিক ইভিদেন্স কয়াগা লোইননা অপদেৎ তৌরি।
কেন্দ্র সরকার অসিনা রেমদেসবির, কনভালেসেন্ত প্লাজমা অমসুং তোসিলিজুমেবকুম্বা 'ইনভেস্তিগেসনেল থেরাপী' কয়া মওং চুম্না শীজিন্নবগী অয়াবা পীরি। প্রোনিং, হাই ফ্লো ওক্সিজেন, নোন ইনভেসিব ভেন্তিলেসন, অমসুং স্তেরোইদ শীজিন্নবা অমসুং এন্তি কোএগুলেন্তশিং শীজিন্নবগী খোংথাং লৌখৎপনা কোবিদ অনাবশিং মশীং য়াম্না নাবা ফগৎলক্লি। কোবিদ মেনেজমেন্ততা অতোপ্পা খোংথাংশিংসু মাইল্দ/মোদরেৎ কেসকী হোম/ফেসিলিতী আইসোলেসন তৌবা, মতম চানা অমসুং থুনা অনাবা পুখৎনবা হেন্না ফগৎলবা এম্বুলেন্স শীজিন্নরি।
হকশেল মন্ত্রালয়না এইমস, নৈ দিল্লীগা খুৎশম্নদুনা সেন্তর্স ওব এক্সিলেন্সকী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.গী হোস্পিতালশিংগী আই.সি.য়ু. দোক্তরশিং শীজিন্নদুনা 'কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ততা নেসনেল ই-আই.সি.য়ু.'গী এক্সর্সাইস পাঙথোক্লি। চয়োল অমদা লৈবাকপোকপা অমসুং ইরাই নুমিত্তা অনীরক পাঙথোক্তুনা, হায়রিবা তেলি-কন্সলতেন্সীগী সেসন অসিনা ভারতকী মশীং ৱাংনা নাবা ফগৎলকপা অমসুং কেস ফর্তিলিতী রেৎ নেম্লক্লিবসিদা মতেং পাংলি। হৌজিক ফাওবদা, অসিগুম্বা নেসনেল ই-আই.সি.য়ু. ২০না লৈবাক অসিদা লৈরিবা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮গী হোস্পিতাল ২৭৮ কোনশিল্লি।
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংদা মতেং পাংনবা মলতি-দিসিপ্লিনরী কাংবু থারি। চাং নাইনা অৱাংবা থাক্কী য়েংশিনবা কয়া পাঙথোকপনা লৈবাক অসিগী হোস্পিতালশিংদা ওক্সিজেনগী অৱাৎপা অমসুং হকশেলগী ফেসিলিতীশিং ৱাৎহন্দ্রি। ভারতনা মশীং ৱাংনা নাবা ফগৎলকপা অমসুং হৌজিক চাদা ১.৫৯ লৈদুনা কেস ফেতালিতী রেৎ নেম্লিবসি মখোয়শিং অসিনা অপুনবা ওইনা হোৎনদুনা অচৌবা থৌদাং লৌমিন্নবদগীনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers a Record of Highest Single day recoveries
More than 1 lakh patients recovered in the last 24 hours
22 SEP 2020 11:29AM by PIB Delhi
In an unprecedented surge, India has recorded the highest number of single day recoveries.
More than 1 lakh (1,01,468) new recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
In another landmark achievement, the trend of very high number of single day recoveries has sustained for the past four consecutive days.
With this, the total number of recoveries are nearly 45 lakh (44,97,867). This has resulted in the Recovery Rate touching 80.86%.
79% of the new recovered cases are being reported from ten States/UTs, viz. Maharashtra, Karnataka , Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu, Odisha, Delhi, Kerala, West Bengal and Punjab.
Maharashtra continues to lead with more than 32,000 (31.5%) new recovered patients. Andhra Pradesh contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
India’s landmark achievement of recording the maximum number of recoveries has positioned it as the top country globally.
The continuous streak of very high level of recoveries in the country is a testimony of the Centre-lad proactive and graded strategy of TEST TRACK TREAT. The effective clinical management and treatment protocols issued by the Union Government have been updated from time to time with the emergence of new medical and scientific evidence.
The Union Government has also allowed for rational use of ‘Investigational Therapies’ like Remdesevir, convalescent plasma and Tocilizumab. Adoption of measures such as proning, use of high flow oxygen, non-invasive ventilation, and use of steroids and anti-coagulants have resulted in a high recovery rate in COVID patients. Other measures have supplemented the effective COVID management through supervised home/facility isolation for mild/moderate cases, improved ambulance services of for ferrying patients for prompt and timely treatment.
Ministry of Health in active collaboration with AIIMS, New Delhi has been conducting the 'National e-ICU on COVID-19 Management' exercise which handholds ICU doctors of State/UT hospitals through the Centers of Excellence. Held twice a week, on Tuesday and Friday, these tele-consultation sessions have played a crucial role in India's high recoveries and steadily declining case fertility rate. So far, 20 such National e-ICUs have been held covering 278 hospitals of 28 States/UTs across the country.
The Centre has been deputing multi-disciplinary teams to support and assist efforts of the State/UT Governments. Regular high level review has ensured adequate availability of medical oxygen in hospitals and health facilities across the country. These have together have played a critical intervention role in India’s high recoveries and maintained low Case Fatality Rate (CFR), which currently stands at 1.59%.