হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
প্রধানমন্ত্রী স্বনিধী স্কীমগী ওইনা লুপা করোর ৬০০.০০ কাইথোকপগী অয়াবা পীখ্রে
লুপা ১০,০০০ ফাওবগী কোলেতরেল ফারী ৱর্কিং কেপিতেলগী লোনশিং
21 SEP 2020 3:49PM by PIB Imphal
হাউজিং অমসুং অর্বান এফেয়র্সনা জুন ০১, ২০২০দা ফ্রধানন্ত্রী স্ত্রীৎ ভেন্দর্স আত্মনির্ভর নিধী স্কীম(পি.এম. স্বনিধী স্কীম(পি.এম. স্বনিধী) হৌদোকখ্রে। মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্ত্রীৎ ভেন্দর লাক্ষ ৫০মুক্তা চহি ১গী ওইনা লুপা লিশিং ১০গী কোলেতরেল ফ্রী ৱর্কিং কেপিতেল লোনশিং ফংহন্নবগী খুদোংচাবা পীনবা পান্দম থম্লি। মসিনা লোন অসি চাং নাইনা শেল শিঙ্গৎপদা শেন্দোইগী মওংদা ইন্সেন্তিবসিং ওইনা চাদা ৭০ অদুগা থাগী ওইনা লুপা ১০০ দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং অসি নিংথিনা তৌবদা কেস বেক তৌই। মসিদা নত্তনা মতম চানা নত্রগা ঙন্না শেল শিঙ্গৎলকপদা ভেন্দরশিংনা মথংগী সাইকলগী ৱর্কিং কেপিতেল অসি হেনগৎপা চাংদা লৌনবগী মতিক চাবা ওইগনি। স্কীম অসি নিংথিনা থবক পাংথোকহন্নবগী মরমগীদমক্তা আই.তি. প্লেৎফোর্ম অমদগী হৌবদগী লোইবফাওবগী সোলুসন অমা স্মোল ইন্দস্ত্রীজ দিভেলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া(এস.আই.দি.বি.আই.)গা খুৎশম্নদুনা শেমগৎখ্রে। স্কীম অসিগী মখাদা লোনগী থবক চত্থবা অসি জুলাই ০২, ২০২০দা হৌখ্রে।
পি.এম. স্বনিধী স্কীমগী ওইনা লুপা করোর ৬০০.০০ কাইথোকপগী অয়াবা পীখ্রে। রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা সেপ্তেম্বর ১৭, ২০২০ ফাওবগী ওইনা পুনবগী লুপশিংদা পীখিবা লোনগী শেনফমগী মরিক চুম্বা ৱারোলশিং অসি এনেক্স তৌরি।
পাউ অসি হাউসিং অমসুং অর্বান এফেয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী(মনিং তম্বা) শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পীউখুম অমদা পীখিবনি।
এনেক্সর
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা সেপ্তেম্বর ১৭, ২০২০ ফাওবগী ওইনা পুনবগী লুপশিংদা পীখিবা লোনগী শেনফম
মশিং
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী
পীখিবা শেনফম (লুপা করোরদা)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
০.০২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২.৪১৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৯৪
৪
অসম
০.০১৪
৫
বিহার
০.৩৯১
৬
চন্দিরড়
০.১৩৮
৭
ছতিসগড়
০.৮৫৭
৮
দি.&এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
০.০৬৪
৯
দিল্লী
০.০৭৭
১০
গোৱা
০.০১৫
১১
গুজরাত
২.১৭৯
১২
হরিয়ানা
০.৬১৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
০.১৪৯
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
০.০১৬
১৫
ঝারখন্দ
১.৪২০
১৬
কর্নাতকা
১.২০৯
১৭
কেরলা
১.৩০৪
১৮
লদাখ
০.০০০
১৯
মধ্য প্রদেশ
৯২.৬১৩
২০
মহারাস্ত্র
২.৬৮৭
২১
মনিপুর
০.১৭০
২২
মেঘালয়
০.০০০
২৩
মিজোরাম
০.০২৮
২৪
নাগালেন্দ
০.০০০
২৫
ওরিশা
০.৬৯০
২৬
পুদুচেরী
০.০০৭
২৭
পঞ্জাব
০.০৮৩
২৮
রাজস্থান
০.৬২০
২৯
সিক্কীম
০.০০০
৩০
তমিল নাদু
১.৯৮৩
৩১
তেলঙ্গনা
৬.৮৬৫
৩২
ত্রিপুরা
০.০৩১
৩৩
উত্তর প্রদেশ
৩.৬২২
৩৪
উত্তরাখন্দ
০.১১৮
৩৫
নোংচুপ বঙ্গাল
০.০০৩
অপুনবা মশিং
১২০.৬০৬

Ministry of Housing & Urban Affairs
Approved Outlay for PM Svanidhi Scheme Rs.600.00 Crores
Facilitating Collateral Free Working Capital Loans Upto Rs 10,000
21 SEP 2020 3:49PM by PIB Delhi
Ministry of Housing and Urban Affairs has, on June 01, 2020, launched Prime Minister Street Vendor’s Amta Nirbhar Nidhi Scheme (PM SVANidhi). It aims at facilitating collateral free working capital loans upto Rs 10,000 of 1 year tenure, to about 50 lakh street vendors across the country. It also provides for incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back upto Rs. 100 per month on undertaking prescribed digital transactions. Further, on timely or early repayment, the vendors will be eligible for the next cycle of working capital loan with an enhanced limit. For the purpose of scheme administration, an end-to-end solution through an IT platform has been developed in collaboration with Small Industries Development Bank of India (SIDBI). The loan processing under the Scheme has commenced on July 02, 2020.
The approved outlay for PM SVANidhi scheme is Rs.600.00 crores. A statement giving State/Union Territories wise details of loan amount disbursed by the Lending Institutions up to September 17, 2020 is annexed.
This was informed by Minister of State (I/C) for Housing and Urban Affairs Shri Hardeep Singh Puri in a written reply in the Rajya Sabha today.
ANNEXURE
STATE-WISE DETAILS OF LOAN AMOUNT DISBURSED UNDER PM SVANidhi SCHEME AS ON 17-09-2020
S.No.
State/UT
Disbursed amount (Rupees in crore)
1
Andaman & Nicobar Islands
0.027
2
Andhra Pradesh
2.417
3
Arunachal Pradesh
0.194
4
Assam
0.014
5
Bihar
0.391
6
Chandigarh
0.138
7
Chhattisgarh
0.857
8
D&NH and DD
0.064
9
Delhi
0.077
10
Goa
0.015
11
Gujarat
2.179
12
Haryana
0.615
13
Himachal Pradesh
0.149
14
Jammu & Kashmir
0.016
15
Jharkhand
1.420
16
Karnataka
1.209
17
Kerala
1.304
18
Laddakh
0.000
19
Madhya Pradesh
92.613
20
Maharashtra
2.687
21
Manipur
0.170
22
Meghalaya
0.000
23
Mizoram
0.028
24
Nagaland
0.000
25
Odisha
0.690
26
Puducherry
0.007
27
Punjab
0.083
28
Rajasthan
0.620
29
Sikkim
0.000
30
Tamil Nadu
1.983
31
Telangana
6.865
32
Tripura
0.031
33
Uttar Pradesh
3.622
34
Uttarakhand
0.118
35
West Bengal
0.003
TOTAL
120.606