পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ইন্তর্নেস্নেল মার্কেত্তগী ক্রুদ ওইল লৈবা
21 SEP 2020 1:37PM by PIB Imphal
ইন্তর্নেস্নেল মার্কেত্তা ক্রুদ ওইলগী মমল হন্থবা অসিগী খুদোংচাবা লৌদুনা, ভারতনা ২০২০গী এপ্রিল-মেদা ক্রুদকী ১৬.৭১ মিলিয়ন বেরেল (এম.বি.বি.এল.) লৈখ্রে অমসুং ৱিশাখাপতনম, মেঙ্গলোর অমসুং পদুদা শেমখিবা স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ম রিজার্ব অহুম্মক থলহনখ্রে। ক্রুদ ওইল লৌবদা চাংচত্তা চংখিবা মমল অদু জেন্যুৱারী ২০২০গী মনুংদা লৈখিবা বি.বি.এল. অমগী মমল য়ু.এস. $ ৬০গা চাংদম্নবদা বি.বি.এল. অমদা য়ু.এস. $ ১৯ ওইখি, মরম অসিনা য়ু.এস. $ ৬৮৫.১১ মিলিয়ন সেভিং তৌবা ঙমখি, হায়রিবা অসি লুপা করোর ৫০৬৯ (য়ু.এস. $ ১=লু. ৭৪ দা)গী শেনফমনি।
প্ত্রোল অমসুং দীজলগী মমল অসি মথংশিৎনা ২৬.০৬.২০১০ অমসুং ১৯.১০.২০১৪দগী চৎদুনা সরকারনা মার্কেতকী মতুং ইন্না মমল লেপখ্রে। মদুদগী মতুংদগী পব্লিক সেক্তর ওইল মার্কেত্তিং মপনীশিংনা (ও.এম.সি.শিং)িন্তর্নেস্নেল প্রোদক্তকী মমল অমসুং অতোপ্পা মার্কেত কন্দিশনশিংগী মতুং ইন্না পেত্রোল অমসুং দীজলগী মমল লেপ্পগী মতাংদা চুনগদবা মওংদা ৱারেপ লৌই। ওইল মার্কেত্তিং কমপনীশিংনা রিতেল সেলিং প্রাইসকী মতাংদা ৱারেপ লৌবা অসি ইন্তর্নেস্নেল প্রোদক্তকী মমলশিং, এক্সচেঞ্জ রেত, তেক্স স্ত্রকচর, ইনলেন্দ ফ্রৈত অমসুং অতোপ্পা কোস্ত এলিমেন্তশিং য়াওনা ফিভম কয়া অমা য়েংলগা লেপ্পি।
পেত্রোল অমসুং দীজলগি মমলশিং অসি মার্কেতকী মখা পোন্না লৈ অমসুং মার্কেত ত্রেন্দকী মতুং ইন্না হেনগৎলি নত্রগা হন্থৈ। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)দা পেত্রোল অমসুং দীজলগী ৱেতেজ অসি মথংশিৎনা ১.৬০% অমসুং ৩.১০%নি।
মসিগী ইনফোর্মেশন অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর, শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুমা ওইনা পীখি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Purchase of Crude Oil from International Market
21 SEP 2020 1:37PM by PIB Delhi
Taking advantage of the low crude oil prices in international market, India purchased 16.71 million barrels (mbbl) of crude in April – May, 2020 and filled all the three Strategic Petroleum Reserves created at Vishakhapatnam, Mangalore and Padur. The average cost of procurement of crude oil was US $ 19 per bbl as compared to US $ 60 per bbl prevailing during January2020, thus resulting in saving of US $ 685.11 million, which amounts to Rs. 5069 crores (at 1US $= Rs.74).
Prices of petrol and diesel have been made market-determined by the Government with effect from 26.06.2010 and 19.10.2014 respectively. Since then, the Public Sector Oil Marketing Companies (OMCs) take appropriate decision on pricing of petrol and diesel in line with international product prices and other market conditions. Oil Marketing Companies take a decision on retail selling price after considering various aspects including international product prices, exchange rate, tax structure, inland freight and other cost elements.
Petrol and Diesel prices are market-determined and increase or decrease according to market trends. The weightage of petrol and diesel in the Wholesale Price Index (WPI) is 1.60% and 3.10% respectively.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Rajya Sabha today in a written reply.