ভাৰতীয় প্ৰতিযোগিতা আয়োগ
কাইচে ডে ড়িপো এট প্লেচমেণ্ট ডু কুৱেবেক(চিডিপিকিউ) আৰু বম্বাৰডায়াৰ উদ্যোগ (বম্বাৰডায়াৰ)ৰ দ্বাৰা বম্বাৰডায়াৰ পৰিবহনৰ ক্ষেত্ৰত নিয়ন্ত্ৰণৰ লগতে আলষ্টম এছএৰ ক্ৰমে ১৮% আৰু ৩% শ্বেয়াৰ মুলধন অধিগ্ৰহণত অনুমোদন চিচিআইৰ
19 SEP 2020 10:34AM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ প্ৰতিযোগিতা আয়োগে(চিচিআই) কোম্পানী আইন, ২০০২ৰ ৩১(১) ধাৰাৰ অধীনত কাইচে ডে ড়িপো এট প্লেচমেণ্ট ডু কুৱেবেক(চিডিপিকিউ) আৰু বম্বাৰডায়াৰ উদ্যোগ (বম্বাৰডায়াৰ)ৰ দ্বাৰা বম্বাৰডায়াৰ পৰিবহনৰ ক্ষেত্ৰত নিয়ন্ত্ৰণৰ লগতে আলষ্টম এছএৰ ক্ৰমে ১৮% আৰু ৩% শ্বেয়াৰ মুলধন অধিগ্ৰহণত অনুমোদন জনাইছে৷
আলষ্টম হৈছে এটা ফ্ৰান্সৰ নিগম, যিটোৱে বিশ্বজুৰি ৰে’ল পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক সমাধান দি আহিছে৷ ভাৰতত এই উদ্যোগটোৱে ইয়াৰ অংশীদাৰী প্ৰতিষ্ঠান আলষ্টম মেনুফেকচাৰিং প্ৰাইভেট লিমিটেড, আলষ্টম ছিষ্টেম প্ৰাইভেট লিমিটেড, আলষ্টম ট্ৰান্সপ’ৰ্ট ইণ্ডিয়া লিমিটেড আৰু মাধেপুৰ ইলেক্ট্ৰিক ল’ক’মটিভ প্ৰাইভেট লিমিটেড জৰিয়তে ছিগনেলিঙৰ সমাধান, ৰে’লৰ বিদ্যুতীকৰণ, ৰোলিং ষ্টক(ইঞ্জিন আৰু মেট্ৰ’), ট্ৰেকৰ কাম, মেৰামেতি সেৱা সামগ্ৰী নিৰ্মাণ আৰু যোগান ধৰাৰ কাম কৰে৷
বম্বাৰডায়াৰ হৈছে এটা কানাডীয়ান নিগম, যিটোৱে বিশ্বজুৰি বিমান আৰু ৰে’ল পৰিবহণ উদ্যোগৰ ব্যৱসায় কৰি আহিছে৷
বম্বাৰডায়াৰ পৰিবহণ হৈছে বম্বাডায়াৰৰ এক বিশ্বজোৰা ৰে’ল সমাধান শাখা৷ ই ব্যাপক হাৰত ৰে’লৰ সমাধান দিয়ে৷ ভাৰতত বম্বাৰডায়াৰে ইয়াৰ অংশীদাৰী বম্বাডায়াৰ ট্ৰান্সপৰটেশ্যন ইণ্ডিয়া প্ৰাইভেট মিলিটেডৰ জৰিয়তে ৰে’ল বাহন, পপালছন, নিয়ন্ত্ৰণ সঁজুলি আৰু ছিগনেলিঙৰ সমাধান দিয়ে৷
চিডিপিকিউ হৈছে বিশ্বৰ এক দীৰ্ঘকালীন প্ৰতিষ্ঠানিক বিনিয়োগকৰ্তা৷ ই বিশেষকৈ চৰকাৰী আৰু অৰ্ধচৰকাৰী পেন্সন আৰু বীমা প্লেনত পুঁজি যোগান ধৰে৷ ই বৃহ বিত্তীয় বজাৰ, ব্যক্তিগত সমাংশ, স্থায়ী উোপাৰ্জন, আন্তঃগাঁথনি আৰু ৰিয়েল ইষ্টেটত বিনিয়োগ কৰে৷
চিচিআয়ে ইয়াৰ বিস্তৃত নিৰ্দেশ শীঘ্ৰে প্ৰকাশ কৰিব৷

Competition Commission of India
CCI approves acquisition of sole control over Bombardier Transportation’s by Alstom S.A., AND acquisition of approximately 18% and 3% share capital of Alstom S.A. by Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) and Bombardier Inc (Bombardier) respectively
19 SEP 2020 10:34AM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves acquisition of sole control over Bombardier Transportation’s (Bombardier Transport) by Alstom S.A. (Alstom), and acquisition of approximately 18% and 3% share capital of Alstom S.A. by Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) and Bombardier Inc (Bombardier) respectively, under Section 31(1) of the Competition Act, 2002, today.
Alstom is a French corporation globally active in the rail transport industry, offering a wide range of transport solutions. In India, it manufactures and supplies, inter alia, signalling solutions, rail electrification, rolling stock (locomotives and metros), track works, maintenance services and it also provides associated construction and engineering services through its subsidiaries, including Alstom Manufacturing India Private Limited, Alstom Systems India Private Limited, Alstom Transport India Limited, and Madhepura Electric Locomotive Private Limited
Bombardier is a Canadian corporation globally active in the business aircraft and the rail transport industries.
Bombardier Transportation is the global rail solutions division of Bombardier. It offers a wide range of rail solutions. In India, Bombardier Transportation is engaged in the sale of rail vehicles, propulsion, control equipment and signalling solutions through its subsidiary Bombardier Transportation India Private Limited.
CDPQ is a global long-term institutional investor. It manages funds primarily for public and para-public pension and insurance plans. It invests in major financial markets, private equity, fixed income, infrastructure and real estate.
A detailed order of the CCI will follow.