লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
পি.এম.-কিশান স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা
18 SEP 2020 3:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী কিশান সম্মান নিধি (পি.এম-কিশান) য়োজনাগী মখাদা, স্কিম অসিগী কান্নবা ফংবা য়াবা লেন্দহোল্দরগী লৌমীগী ইমুং মনুং খঙদোকপগী থবক অমদি পি.এম-কিশান পোর্তেলদা কান্নবা ফংবা য়াবা বেনিফিসরীশিংগী দেতা অপলোদ তৌবা অসি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী এদমিনিস্ত্রেসনগী থৌদাংনি। ১৭-০৯-২০২০ ফাওবদা পি.এম-কিশান পোর্তেলদা এনরোল/অপলোদ তৌখ্রবা কান্নবা ফংবা য়াবা বেনিফিসরীশিংগী অপুনবা মশিং অসি ১১,০৭,৬২,২৮৭ ওইখি। ২০১৯দগী হৌনা পি.এম-কিশান পোর্তেলদা অপলোদ তৌখ্রবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা কান্নবা ফংবা য়াবা বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা ৱারোল অসি এনেক্সর-Iদা পীরি।
স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবগা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং য়েংশিন্নবা গ্রিভান্স রিদ্রেসেল কম্মিতীশিং শেম্বা মথৌ তাখি। অদুম ওইনমক মখোয়দা লাকখিবা ৱাকৎশিংগী দেতা অমত্তা কেন্দ্রদা লৈতে।
মসিগী ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা লৌউ শিংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সর -I
পি.এম.কিশান পোর্তেলদা অপলোদ তৌখ্রবা রাজ্য-রাজ্যগী ইলিজিবল বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা মরোল
(১৭-০৯-২০২০ ফাওবদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
এস.এম.এফ.কী অপুনবা মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
১৭০২৪
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৬৯৫৮৬৪
অরুনাচল প্রদেশ
৯৮১৬৯
অসাম
৩১২০৩৪২
বিহারা
৭৫৭২৬২০
চন্দিগর
৪৬২
ছত্তিশগর
৩০০৭৭১৬
দিল্লী
১৫৬৫১
গোৱা
১০৩৫০
১০
গুজরাত
৬০৩৭২৮২
১১
হরিয়ানা
১৮৫৯০৮০
১২
হিমাচল প্রদেশ
৯৩৫০৪৬
১৩
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১১৪৭১৬০
১৪
ঝারখন্দ
২৬৬৩৪০৬
১৫
কর্নাতকা
৫৪০৯৬২৮
১৬
কেরেলা
৩৫০২২৬১
১৭
লদাখ
১৪৯৯৭
১৮
লক্ষদ্বীপ
১৯৮২
১৯
মধ্য প্রদেশ
৮১৫৮১৫০
২০
মহারাস্ত্র
১১০১৪৭৩৮
২১
মনিপুর
৫৭৩০৯৫
২২
মেঘালয়
১৭৭২২০
২৩
মিজোরাম
১৫১৭২৯
২৪
নাগালেন্দ
২০৯৪২৫
২৫
ওরিশা
৪০৪৭৪৪৪
২৬
পুদুচেরী
১০৯২৬
২৭
পঞ্জাব
২৩৭৩৬৫৮
২৮
রাজস্থান
৭১৪৯৪৬৪
২৯
সিক্কিম
১২৯০২
৩০
তামিল নাদু
৪৮৬৩১৯৩
৩১
তেলঙ্গনা
৩৮৬৩২১১
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
১৪৫৫৮
৩৩
ত্রিপুরা
২২০৪৬৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২৫৯৫২৬৬৪
৩৫
উত্তরাখন্দ
৮৬০৪০৬
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
অপুনবা :
১১০৭৬২২৮৭

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Implementation of PM-KISAN Scheme
18 SEP 2020 3:15PM by PIB Delhi
Under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Yojna, the responsibility of identifying the landholder farmer family eligible for benefit under the Scheme and uploading the data of the eligible beneficiaries on the PM-KISAN Portal is that of the States/UT Administrations. The total number of eligible beneficiaries enrolled/uploaded in the PM-KISAN portal as on 17-09-2020 is 11,07,62,287. The State-wise details of eligible beneficiaries uploaded in the PM-KISAN portal since 2019 till date is given at Annexure-I.
Under the Scheme, the States/UTs are required to set up Grievance Redressal Committees for looking into the grievances related to implementation of the scheme. No data of grievances received/disposed of by them is, however, maintained centrally.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Rajya Sabha today.
Annexure -I
The State-wise details of eligible beneficiaries uploaded in the PM-KISAN portal
(As on 17-09-2020)
S.No
State
Total No. of SMF
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
17024
2
ANDHRA PRADESH
5695864
3
ARUNACHAL PRADESH
98169
4
ASSAM
3120342
5
BIHAR
7572620
6
CHANDIGARH
462
7
CHHATTISGARH
3007716
8
DELHI
15651
9
GOA
10350
10
GUJARAT
6037282
11
HARYANA
1859080
12
HIMACHAL PRADESH
935046
13
JAMMU AND KASHMIR
1147160
14
JHARKHAND
2663406
15
KARNATAKA
5409628
16
KERALA
3502261
17
LADAKH
14997
18
LAKSHADWEEP
1982
19
MADHYA PRADESH
8158150
20
MAHARASHTRA
11014738
21
MANIPUR
573095
22
MEGHALAYA
177220
23
MIZORAM
151729
24
NAGALAND
209425
25
ODISHA
4047444
26
PUDUCHERRY
10926
27
PUNJAB
2373658
28
RAJASTHAN
7149464
29
SIKKIM
12902
30
TAMIL NADU
4863193
31
TELANGANA
3863211
32
THE DADRA AND NAGAR HAVELI AND DAMAN AND DIU
14558
33
TRIPURA
220464
34
UTTAR PRADESH
25952664
35
UTTARAKHAND
860406
36
WEST BENGAL
0
Grand Total :
110762287