স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী মতুংদা স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং হোংলকপা
18 SEP 2020 12:39PM by PIB Imphal
নেস্নেল স্কিল দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন.এস.দি.সি.)গা লোয়ননা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্তরপ্রিনরশিফকী মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ লোকদাউন অসিগী মনুংদা ই-স্কিল ইন্দিয়াগী প্লেতফোম অসি শিজিন্নদুনা ওনলাইন্দা স্কিলশিং তম্নবা খঙহনখ্রে৷ মখাতনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর তাং ২১দগী হৌদুনা ফিজিকেল ফোর্মদা স্কিল ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং পাংথোকপা হৌনবা হোম এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়না অয়াবা পীখ্রে৷ মসিগী মতুং ইন্না ত্রেনিং অসি হৌন্নবগীদমক হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী মন্ত্রালয়না স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদিয়োর্স(এস.ও.পি.শিং) ফোংখ্রে৷
পি.এম.কে.ভি.ৱাই.গী মখাদা ১৭.০৩.২০২০ ফাওবদা সোর্ত তর্ম ত্রেনিং (এস.তি.তি.)কোর্সশিংগী মখাদা মীহুৎ লাখ ৪২.০২ অমসুং লাথ ৩৩.৬৬ মথং মনাও নাইনা ত্রেন তৌখ্রে অমসুং সর্তিফিকেৎ পীথ্রে৷ হায়রিবা সর্তিফাইদ তৌখ্রবা মীহুৎশিং অসিগী মনুংদা মীহুৎ লাখ ১৭.৫৪দি চান্নবা থবক পীখ্রে৷ অসিদসু নত্তনা স্কিম অসিগী শরুক অমা ওইনা লৈরিবা রিকোগনিসন ওফ প্রাইয়র লর্নিং(আর.পি.এল.)গী মখাদা স্কিলদি হৈরবা অদুবু সর্তিফাইদতী তৌদ্রিবা মীহুৎ লাখ ৪৯.১২দি চান্না চান্নবা মফম পীখ্রে৷
সর্তিফাইদ তৌরবা মীহুৎশিংগী চান্না চান্নবা মফম পীনবগীদমক তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং লৌখৎখ্রে৷ অচৌবা খোংথাংশিংগী মনুংদা খরদি মখাদা পীরি:
• ত্রেনিং প্রোবাইদরশিং/ ত্রনিং সেন্তরশিংনা(তি.পি.শিং/তি.সি.শিং) সেক্তর স্কিল কাউন্সিলগী মতেং লৌরগা রোজগর মেলাশিং শেমগৎ শাগৎনবা হোৎনগদবনি;
• তি.পি.শিং/তি.সি.শিংদা অরোইবা ওইনা পীগদবা পেমেন্ত(অপুনবা ত্রেনিং ফন্দগী ২০% ) অদুদি সর্তিফাইদ তৌরবা মীহুৎ অদুগী থবক মখল অদুগী মতুং ইনগনি;
• খ্বাইদগী য়ামদনা দরকার লৈরিবা চাং অদুগী মথক্তা মীহুৎশিং অদু থবক পীবগীদমক তি.পি.শিং/তি.সি.শিংদা অহেনবা ইন্সেন্তিবশিং পীখ্রে৷
• তি.পি.শিং/তি.সি.শিংদা অনৌবা তার্গেতশিং পীবা হায়বসি মখোয়গী থবক্কী পর্ফোমেন্স অদুগী মতুং ইল্লি৷
হায়রিবা ই-পাউ অসি স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্তরপ্রিনরশিফকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী আর.কে.সিংহনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ৱারোল অমা ওইনা পীশিনখি৷

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Change in Skill Development Programmes Post Covid-19
18 SEP 2020 12:39PM by PIB Delhi
Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) through National Skill Development Corporation (NSDC) is imparting on-line skilling through ‘e-SkillIndia’ platform in the midst of COVID-19 lockdown. Further, Ministry of Home Affairs has permitted the conduct of skill training programmes in physical form from September 21, 2020 onwards. Accordingly, Standard Operating Procedures (SOPs) has been issued by the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) for restarting the training.
Under PMKVY, as on 17.03.2020, 42.02 lakh and 33.66 lakh candidates have been trained and certified, respectively, under Short Term Training (STT) courses. Out of these certified candidates, 17.54 lakh candidates have been provided with placement. Also, 49.12 lakh candidates who already have the informal skills but are not formally certified have been oriented under Recognition of Prior Learning (RPL) component of the scheme.
Various initiatives have been taken to enhance placement of the certified candidates. Some of the major initiatives are as follows:
• Training Providers/ Training Centres (TPs/TCs) have to organize Rozgar Melas with the support of Sector Skill Councils;
• Last tranche of payment (i.e. 20% of total training funds) to TPs/TCs is based on placement of certified candidates;
• Additional incentives are given to TPs/TCs for placing candidates above the minimum required level;
• Allocation of fresh targets to TPs/TCs is based on their placement performance.
This information was given by the Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship Shri R.K. Singh in a written reply in the Rajya Sabha today.