কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ই-কম্মর্সতা কোবিদ-১৯গী শাফু
18 SEP 2020 3:09PM by PIB Imphal
মতম মতমগী মতুং ইন্না হোম পুবা মন্ত্রালয়গী গাইদলাইনশিংগী মখাদা লোকদাউন মনুংদা সোসিএল-দিস্তেন্সিং ঙাক‌না চৎনবা তোঙান তোঙানবা অথিংবশিং থমখি। মতম অসিগী মনুংদা ই-কম্মর্সকী খুত্থাংদা চান্নবা চীঞ্জাক, ফার্মাকোতিকেলশিং, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত য়াওনা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা হোৎনখি। লায়চৎ অসিনা অদুমক মখা চত্থরকপনা লায়চৎ অসিনা ই-কম্মর্সকী সেক্তরদা পীরিবা শাফু অসি খঙদোকপা হায়বা অসি ঙনমল্লি।
ই-কম্মর্স ওপরেতরশিংনা মখোয়না সপ্লাই তৌরিবা ভেল্যু অদু য়েংদনা রেজিস্তর তৌবা য়াই। ললোন-ইতিক তৌবদা কোমথোকপগী কান্নবা অসি ই-কম্মর্স ওপরেতরশিংদা ফংহন্দে। মখোয়গী খুত্থাংদা করিগুম্বা অসিগুম্বা সর্ভিসেস অসি সপ্লাই তৌরবদি ইলেক্ত্রোনিক কম্মর্স ওপরেতরনা অখন্নবা কাংলুপকী সর্ভিসশিংদা জি.এস.তি. থিগনি। ই-কম্মর্স ওপরেতরশিংনা মখোয়গী খুত্থাংদা তেক্স থিগদবা সপ্লাইশিংগী নেৎ ভেল্যুগী চাদা অমগী চাংদা তেক্স কলেক্সন এৎ সোর্স (তি.সি.এস.) খোমগৎপসু মথৌ তাই, অসিগুম্বা সপ্লাইশিং অসিগী ওইনা ওপরেতরশিংনা খোমগৎকনি। জি.এস.তি. এক্তকী মখাদা রেজিস্তর তৌরবা মীওই খুদিংমক্না মশানা থিগদবা তেক্স অদু য়েংবা য়াগনি অমসুং পীরিবা তেক্স অদুগী মতম অমমমগী ওইনা রিতর্ন অমা তৌগদবনি। মরম অসিনা ই-কম্মর্স ওপরেতরশিংনা অতোপ্পা গুদশিং নত্রগা সর্ভিসশিংগী সপ্লাইয়রশিংগুম্না জি.এস.তি. থিগনি।
মসিগী ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Commerce & Industry
Impact of Covid-19 on E-commerce
18 SEP 2020 3:09PM by PIB Delhi
Various restrictions were imposed to ensure social-distancing during lock down under guidelines released by Ministry of Home Affairs (MHA), from time to time. During this period delivery of essential goods, including food, pharmaceuticals, medical equipment were encouraged through e-commerce. Since, the pandemic is still ongoing, it is too early to make an assessment of the impact of the pandemic on the e-commerce sector.
E-commerce operators are liable to be registered irrespective of the value of supply made by them. The benefit of threshold exemption is not available to e-commerce operators. On specific categories of services the GST is payable by the electronic commerce operator if such services are supplied through them. The e-commerce operators are also required to collect Tax Collection at Source (TCS) at the rate of one per cent of the net value of taxable supplies made through them, where the consideration w.r.t such supplies is to be collected by such operators. Under GST Act, every registered person shall self-assess the taxes payable and furnish a return for each tax period as specified. Therefore, e-commerce operators are liable to pay GST like any other supplier of goods or services
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Rajya Sabha today.