Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Update
Centre rushes High Level Central team to Jammu
Central team to assist in strengthening Containment, Surveillance, Testing and efficient Clinical Management
18 SEP 2020 3:10PM by PIB Delhi
Ministry of Health and Family Welfare has decided to depute a high level Central team to Jammu. The district has reported a rise in the number of new COVID cases in the recent days.
The team comprises of Dr. S K Singh, Director, National Centre for Disease Control (NCDC) and Dr. Vijay Hadda, Associate Professor, Dept. of Pulmonary Critical Care, AIIMS, New Delhi.
It may be recalled that a special team had visited the Srinagar valley recently. The two-member high level team was led by Dr V K Paul, Member (Health), NITI Aayog and Dr S K Singh, Director, NCDC was its member. The team had reviewed the status of preparedness for COVID management with the District Collectors of the valley. The current Central team shall interact with the District Collectors and Health Officers of Jammu. It shall also visit hospitals in Bakshinagar and Gandhinagar.
The team will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing and efficient clinical management of the positive cases. The Central team shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
The total number of confirmed COVID cases in Jammu is 9428. Of these, 3196 have recovered. COVID deaths are reported to be 117. There are 6115 Active Cases in the district. The total cases one week ago were 6878. Jammu has been reporting Doubling Time of 15.4 days, Recovery Rate of 33.9% and CFR of 1.24%.
As an ongoing effort to strengthen efforts of various State/UT Governments for COVID management, the Central Government has been deputing Central teams from time to time to visit various States/UTs. These teams interact with the State/UT authorities and get a first hand understanding of the challenges and issues being faced by them so as to strengthen their ongoing activities and remove bottlenecks, if any.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
কেন্দ্র সরকারগী অৱাংবা থাক্কী কাংবু অমা জম্মুদা চঙশিনখ্রে
কেন্দ্রগী কাংবু অসিনা কন্তেন্মেন্ত, সর্বিলিএন্স, তেস্তিং অমসুং মতীক চাবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ততা মতেং পাংগনি
18 SEP 2020 3:10PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না জম্মুদা অৱাংবা থাক্কী কেন্দ্রগী কাংবু অমা থাজিন্নবা লেপখ্রে। জিল্লা অসিদা হৌখিবা নুমিৎ খরনিসিদা কোবিদ কেস মশীং য়ামখৎলকখিবনি।
কাংবু অসিদা দা. এস. কে. সিংহ, দিরেক্তর, নেসনেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল (এন.সি.দি.সি) অমসুং দা. বিজয় হদ্দা, এসোসিএৎ প্রোফেসর, দিপার্ত্মেন্ত ওব পল্মোনরী ক্রিতিকেল কেয়র, এইমস, নৈ দিল্লী য়াওরি।
নিংশিংবা য়াই মদুদি অখন্নবা কাংবু অমনা শ্রীনগর তম্পাক্তা হন্দক্তা খোংশাল্লুবনি। মীওই অনীনা শাবা অৱাংবা থাক্কী কাংবু অদু দা. ভি.কে. পাউল, মেম্বর (হেল্থ), নিতি আয়োগনা লুচিংখি অমসুং দা. এস.কে. সিংহ, দিরেক্তর, এন.দি.সি.না মীহুৎ ওইখি। কাংবু অসিনা তম্পাক অসিগী দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরগা লোইননা কোবিদ মেনেজমেন্তকী মওং মতৌ য়েংশিনখি। হৌজিক লৈরিবা কেন্দ্রগী কাংবু অসিনা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরগা লোইননা অমসুং জম্মুগী হকশেলগী ওফিসরশিংগা ৱারী শানগনি। মখোয়না বাকশিনাগর অমসুং গান্ধীনাগরগী হোস্পিতালশিংদা য়েংশিনগনি।
কাংবু অসিনা রাজ্য অসিনা পোজিতিব কেসশিং লাকশিন্নবা, সর্বিলিএন্স, তেস্ত, অমসুং মতীক চানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী থবক লৌখৎলিবশিং অসিদা মতেং পাংগনি। কেন্দ্রগী কাংবু অসিনা মতম চানা লাইওং খঙদোকপা অমসুং মখা তাবা লৌখৎকদবা থবকশিংদা লৈবা খুদোংচাদবশিংদা লমজিংগনি।
জম্মুগী অপুনবা কনফার্ম্দ কোবিদ কেস মশীং অসি ৯৪২৮নি। মসিগী মনুংদগী, ৩১৯৬না ফখ্রে। কোবিদকা মরী লৈননা লৈখিদ্রবা মশীংনা ১১৭নি। জিল্লা অসিদা এক্তিব কেস মশীং ৬১১৫ লৈরি। চয়োল অমগী মমাংদা লৈখিবা অপুনবা কেসনা ৬৮৭৮নি। জম্মুদা নুমিৎ ১৫.৫গী দব্লিং তাইম, রিকোবরী রেৎ ৩৩.৯% অমসুং সি.এফ.আর. ১.২৪% লৈরি।
কোবিদ লাকশিন্নবগীদমক তোঙান-তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পায়খৎলিবশিংদা মপাঙ্গল হেনগৎনবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা কেন্দ্রগী কাংবু মতম মতমগী ওইনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা থারি। কাংবুশিং অসিনা রাজ্য.য়ু.তি.গী ওথোরিতীশিংগা ৱারী শানগনি অমসুং খুদোংচাদবশিং নৈনগনি অমসুং চয়েৎনবশিং কোকহন্নবা হোৎনগনি।