প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পুৱারী ওইরবা কোসি রেল মহাসেতু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগদৌরি
বিহারদা পেসেঞ্জরশিংদা কান্নবা ফংনবা অনৌবা রেল লাইনশিং ওমসুং ইলেক্রিফিকেসন প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগদৌরি
16 SEP 2020 6:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক মীয়ামদা পুৱারী ওইরবা কোসি রেল মহাসেতু (মেগা ব্রিদজ) ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা সেপ্তেম্বর ৮, ২০২০গী নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২দা খুৎশিন্নগদৌরি।
মসিগী মথক্তা প্রধান মন্ত্রীনা বিহার রাজ্যগী মীয়ামদা নুংঙাইনবগীদমক পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবশিং পীনবা রেল প্রোজেক্ত ১২সু শঙ্গাগনি। মসিদা কিউল তুরেল্গী মথক্তা অনৌবা রেলৱে ব্রিদজ শাগনি, অনৌবা রেলৱে লাইন অনী, মৈ ঙালহন্নবগী প্রোজেক্ত ৫, ইলেক্ত্রিক লোকোমোতিব সেদ অমা অমসুং বার-বাখতিয়ার্পুরগী মরক্তা অহুমশুবা লাইন প্রোজেক্ত য়াওরি।
কোসি রেল মহাসেতু খুৎশিন্নবসি বিহারগী পুৱারীদা নিংশিংনিঙাই ওইরবা মীকুপ অমা ওরগনি অমসুং মসিনা লমদম অসিবু অৱাং নোংপোক লমদমগা শম্নহল্লগনি।
১৮৮৭দা, নির্মালি অমসুং ভাপ্তিয়াহি (সরাইগর)গী মরক্তা মিতর গোজ লিঙ্ক অমা শাগৎখি। ১৯৩৪দা থোকখিবা অকনবা ঈচাউ অমসুং ইন্দো নেপাল য়ুহা হাবা মনুংদা রেল লিঙ্ক অমা চেন্থখি অমসুং মসিগী মতুংদা কোসি তুরেলনা খোংজেল হোংমনবনা রেল লিঙ্ক অসিবু মতম শাংনা অমুক হন্না শেমজিন্নবা হোৎনখিদ্রে। কোসি মেগা ব্রিদজ লাইন প্রোজেক্ত অসি ভারত সরকারনা ২০০৩-০৪গী মতমদা শেল কাইথখি। কোসি রেল মহাসেতু অসি কিলোমিতর ১.৯ শাংই অমসুং মসি শাবদা চঙ্গদবা শেলনা লুপা করোর ৫১৬নি। থোং অসি ইন্দিয়া-নেপাল ঙমখৈদা য়াম্না মরুওইবা শক্তম অমা লাংলি। প্রোজেক্ত অসি কোবিদ লাইচৎকী মনুংদা মাইগ্রেন্ত লেবরশিংনা শরুক য়াদুনা লোইশিনখি।
প্রোজেক্ত অসি খুৎশিন্নবনা চহী ৮৬কী মংলান অমসুং মতম শাংনা লমদম অসিগী মীয়াম্না ঙাইজরকপা অমা মংফাওনহল্লনি। মহাসেতু খুৎশিন্নখিবগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা সহারসা-অসানপুর কুফা দিমো ত্রেন অমা সুপোল স্তেসন্দগী লম্থাগনি। রিগুলার ত্রেন সর্বিস হেক হৌবগা, মসিনা সুপোল, অরারিয়া অমসুং সহারসা জিল্লাদা চাউনা কান্নবা পীরগনি। মসিনা কোল্কতা, দিল্লী অমসুং মুম্বাইদা লমশাং চৎপদা লমদম অসিগী মীয়ামদা নুংঙাইহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা লাইন প্রোজেক্ত অনী হজিপুর-ঘোস্বর-বাইশালি অমসুং ইস্লাম্পুর-নতেস্বর শঙ্গাগনি। শ্রী মোদীনা কর্নোতি-বাখতিয়ার্পুর লিঙ্ক বাইপাস অমসুং বার-বাখিয়ারপুরগী অহুমশুবা লাইনসু শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মুজাফর্পুর-সিতামরি, কতিহার-ন্যু জল্পাইগুরি, সমস্তিপুর-দর্ভাঙ্গা-জয়ানগর, সমস্তিপুর-খাগারিয়া, ভগলপুর-শিবনরায়নপুর সেক্সনগী রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন প্রোজেক্তসু শঙ্গাগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister to dedicate the historic Kosi Rail Mahasetu to the Nation
To inaugurate New Rail Lines and Electrification Projects in Bihar for the benefit of passengers
16 SEP 2020 6:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shall dedicate to the nation the historic Kosi Rail Mahasetu (mega bridge) to the Nation through video-conference at 12 Noon on the 18th of September 2020.
Apart from this the Prime Minister shall also inaugurate 12 rail projects related to passenger facilities for the benefit of the Bihar State. These include a new railway bridge on the Kiul River, two new railway lines, 5 Electrification projects, one Electric Locomotive Shed and 3rd Line Project between Barh-Bakhtiyarpur.
The dedication of the Kosi Rail Mahasetu is a watershed moment in the history of Bihar and the entire region connecting to the North East.
In 1887, a meter gauge link was built in between Nirmali and Bhaptiahi (Saraigarh). During the heavy flood and severe Indo Nepal earthquake in 1934, the rail link was washed away and thereafter due to meandering nature of river Kosi no attempt was made to restore this Rail link for long period.
The Kosi Mega Bridge line project was sanctioned by Government of India during 2003-04. The Kosi Rail Mahasetu is 1.9 KM long and its construction cost is Rs. 516 Crore. This bridge is of strategic importance along the India-Nepal border. The project was completed during the COVID-Pandemic where the migrant labour also participated in its completion.
The dedication of this project will fulfil the 86 year old dream and the long wait of the people of the region. Along with the dedication of the Mahasetu, the Prime Minister shall also be flagging off the Saharsa- Asanpur Kupha demo train from the Supaul Station. Once the regular train service begins, this would prove to be highly beneficial to the Supaul, Arariya and Saharsa districts. It would also make it easy for long distance travel to Kolkata, Delhi and Mumbai for the people of the region.
The Prime Minister shall also be inaugurating two New Line projects at Hajipur-Ghoswar-Vaishali and Islampur-Nateshar. Shri Modi shall also be inaugurating the Karnauti-Bakhtiyarpur link bypass and 3rd line between Barh-Bakhiyarpur.
The Prime Minister shall also be inaugurating the Railway Electrification projects of Muzaffarpur – Sitamarhi, Katihar–New Jalpaiguri, Samastipur-Darbhanga-Jaynagar, Samastipur-Khagaria, Bhagalpur-Shivnarayanpur Sections.