য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
খা থংবা রাজ্যশিংদা ইস্লামিক তেরোরিস্তশিং
16 SEP 2020 3:25PM by PIB Imphal
খা থংবা রাজ্যশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী মীওই খরা ইস্লামিক স্তেৎ (আই.এস.) য়াওরে হায়বগী পাউ সেন্ত্রেল অমসুং স্তেৎ সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংনা ফংলে। নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সী (এন.আই.এ.)না তেলঙ্গানা, কেরলা, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতাকা অমসুং তমিল নাদু য়াওনা খা থংবা রাজ্যশিংদা আই.এস. লৈবগা মরী লৈননা কেস ১৭ লৌখৎখ্রে অমসুং মরাল লৈবা মীওই ১২২ ফাখ্রে। ইস্লামিক স্তেৎ/ইস্লামিক স্তেৎ ওব ইরাক অমসুং লেভান্ত/ইস্লামিক স্তেৎ ওব ইরাক অমসুং সাইরিয়া/দাইশ/ইস্লামিক স্তেৎ ইন খোরাসান প্রোভিন্স (আই.এস.কে.পি.)/ আইসিস ৱিলায়াৎ খোরাসান/ইস্লামিক স্তেৎ ওব ইরাক অমসুং শম-খোরাসন (আইসিস-কে) অমসুং মসিগী মশক লৌবশিংবু তেরোরিস্ত ওর্গানাইজেসন্নি হায়না লাওথোকখ্রে অমসুং অনলোফুল এক্তিবিতীজ (পরিভেন্সন) এক্ত, ১৯৬৭গী অহানবা সেদ্যুলদা কেন্দ্র সরকারনা য়াওহনখ্রে। আই.এস.না তোঙান-তোঙানবা ইন্তর্নেৎকী সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মশিং মখোয়গী আইদিওলোজী শন্দোক্নবগীদমক শীজিন্নরি। সাইবর স্পেস অসিবু মসিগা মরী লৈননা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংনা কুপ্না শেন্নরি অমসুং আইনগী মতুং ইন্না থবক কয়া লৌখৎলি।
নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সী (এন.আই.এ.)না আই.এস. অসি কেরলা, কর্নাতাকা, অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গানা, মহারাস্ত্রা, তমিল নাদু, নোংচুপ বেঙ্গাল, রাজস্থান, বিহার, উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরদনা হেন্না এক্তিব ওই হায়রি।
পাউদম অসি য়ুম্লৈ-কৈরৈগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসান রেদ্দীনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Home Affairs
Islamic Terrorists in Southern States
16 SEP 2020 3:25PM by PIB Delhi
Some instances of individuals from different States, including Southern States, having joined Islamic State (IS) have come to the notice of Central and State Security Agencies. The National Investigation Agency (NIA) has registered 17 cases related to the presence of IS in Southern States of Telangana, Kerala, Andhra Pradesh, Karnataka and Tamil Nadu and arrested 122 accused persons. Islamic State/ Islamic State of Iraq and Levant/ Islamic State of Iraq and Syria/ Daish/ Islamic State in Khorasan Province (ISKP)/ ISIS Wilayat Khorasan/ Islamic State of Iraq and the Sham-Khorasan (ISIS-K) and all its manifestations have been notified as Terrorist Organization and included in the First Schedule to the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 by the Central Government. IS is using various internet based social media platforms to propagate its ideology. Cyber space is being closely watched in this regard by the agencies concerned and action is taken as per law.
Investigations by the National Investigation Agency (NIA) have revealed that the IS is most active in Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh, Telangana, Maharashtra, Tamil Nadu, West Bengal, Rajasthan, Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh and Jammu & Kashmir.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri G. Kishan Reddy in a written reply to question in the Rajya Sabha today.