পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
কৰোনা সংকট কালত পিএমইউৱাইৰ অধীনত চিলিণ্ডাৰ বিতৰণ
16 SEP 2020 1:28PM by PIB Guwahati
দুখীয়া গৃহস্থীৰ প্ৰাপ্তবয়স্ক মহিলাক বিনামূলীয়া ৰন্ধন গেছৰ চিলিণ্ডাৰ প্ৰদান কৰিবৰ বাবে ১/৫/২০১৬ৰ পৰা কাৰ্যকৰী হোৱাকৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্জ্বলা যোজনাৰ (পি এম ইউ ৱাই) অধীনত চৰকাৰে পুঁজি গঠন আৰম্ভ কৰে। ২০১৯ৰ ৭ ছেপ্টেম্বৰত ইয়াৰ লক্ষ্যত উপনীত হয়। এই আঁচনিৰ অধীনত বছৰি প্ৰদান কৰা ৰন্ধন গেছৰ সংযোগ তলত দিয়া ধৰণেঃ
বছৰ
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
মোকলাই দিয়া সংযোগৰ সংখ্যা
২০০.৩
লাখ
১৫৫.৭
লাখ
৩৬২.৯
লাখ
৮২.৬৪
লাখ
প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ যোজনাৰ অধীনত হিতাধিকাৰীক ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল ভিত্তিক ২০২০ৰ এপ্ৰিলৰ পৰা আগষ্টলৈ প্ৰদান কৰা ৰিফিল আৰু ব্যয় কৰা ধনৰ পৰিমাণ তলৰ তালিকাত দিয়া হৈছে। আজি ৰাজ্যসভাত এটা লিখিত উত্তৰত কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰলিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে এই তথ্য প্ৰদান কৰে।
তালিকাঃ
ৰাজ্য
পিএমজিকেৱাইৰ অধীনত ফ্ৰি ৰিফিল স্কিমত উদ্যোগে কৰা ব্যয়ৰ পৰিমাণ (কোটি টকা)
পিএমজিকেৱাইৰ সুবিধা অনুসৰি হিতাধিকাৰীক আদায় দিয়া ৰিফিল
আন্দামান আৰু নিকোবাৰ আইলেণ্ড
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অসম
বিহাৰ
চণ্ডীগড়
ছত্তিশগড়
দাদৰা এণ্ড নগৰ হাৱেলি, দমন & দিউ
দিল্লী
গোৱা
গুজৰাট
হাৰিয়ানা
হিমাচল প্ৰদেশ
জম্মু এণ্ড কাশ্মীৰ
ঝাৰখণ্ড
কৰ্ণাটক
কেৰালা
লাডাখ
লাক্ষাদ্বীপ
মধ্যপ্ৰদেশ
মহাৰাষ্ট্ৰ
মণিপুৰ
মেঘালয়
মিজোৰাম
নগালেণ্ড
উৰিষ্যা
পুডুচেৰী
পঞ্জাৱ
ৰাজস্থান
ছিক্কিম
তামিলনাডু
তেলেংগানা
ত্ৰিপুৰা
উত্তৰ প্ৰদেশ
উত্তৰাখণ্ড
পশ্চিম বংগ
১.৫৭
৫১.৬৩
৫.১৮
৩৬২.৫৭
১,১১১.৭১
০.০২
৩২৪.১৬
১.৬৯
১২.৬৩
০.১৪
৩২৫.৯২
৯৯.০২
১৯.৬৫
১৪৫.৭৪
৩৭৫.২০
৩৭৮.৩১
৩৩.২২
১.৬৬
০.০৩
৭৭৩.৭৮
৫০৫.১৩
২১.২০
১৪.০৮
৪.২০
৫.৯৩
৫৭২.৭২
২.০৩
১৬৩.৫১
৭৩৮.৫৮
১.৬৫
৪১৩.৯০
১৩০.৩৬
৩৭.৪৭
১,৮১৭.২৮
৫০.১৫
১,১৬৯.৩৮
২০,৭৬৯
৭,৩৩,২৩০
৬৫,৯৯৮
৪২,৬১,৯৫২
১,৪৪,৩৯,৩৪২
২৪৬
৩১,৭১,১৯৭
২২,৬০০
১,৯৪,৮৬৯
২,০২৪
৪৪,৩১,৬৭৩
১৪,৯০,০১৫
২,৮৫,৯৪৭
১৮,৩৬,৭৬১
৪৭,১৫,৮৪৪
৫৪,৪৮,২৫৫
৪,৭৮,৪১০
১৭,০৩৯
৪৬০
৯৮,০৭,৯৪২
৭৩,২৪,৮৩১
২,৫১,৯৯০
১,৪৭,৭৫০
৫১,৬৯০
৭৫,৬৫৪
৭৭,২৬,৩৮৭
৩০,৬১৩
২৪,৩৩,৮৯০
১,০১,৬২,৬০২
২১,০৫৫
৫৮,২৮,৬৫৮
১৭,৬৫,০৮৫
৩,৭৯,৪১৪
২,৫৮,১২,০৫৭
৭,২৯,৯৪৮
১,৬৫,২১,৬১০
মুঠ ৯,৬৭০.৪১ ১৩,০৬,৮৭,৮০৭

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Cylinders distributed under PMUY during Corona crisis
16 SEP 2020 1:28PM by PIB Delhi
Pradhan Mantri Ujjwala Yojana(PMUY) commenced w.e.f. 01.05.2016 to provide deposit free LPG connections to adult woman of poor households. The target of the same was achieved on 7th September, 2019. Year-wise details of LPG connections released under the Scheme are as under:-
Year
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
No. of connections released
200.3 lakh
155.7 lakh
362.9 lakh
82.64 lakh
State/UT-wise details of refill issued and amount spent from April, 2020 to August, 2020 under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana to the PMUY beneficiaries are at Annexure.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Rajya Sabha today in a written reply.
*****
YKB/SK
Annexure
Annexure referred to para (b) of Rajya Sabha Unstarred Question No. 459 to be answered on 16th September, 2020 regarding “Cylinder distributed under PMUY during Corona crisis” asked by Shri Mahesh Poddar.
State
Amount spent by Industry on Free Refill Scheme under PMGKY (Rs. in Cr)
Refills delivered against PMGKY Advance given to the Beneficiaries
Andaman and Nicobar islands
1.57
20,769
Andhra Pradesh
51.63
7,33,230
Arunachal Pradesh
5.18
65,998
Assam
362.57
42,61,952
Bihar
1,111.71
1,44,39,342
Chandigarh
0.02
246
Chhattisgarh
324.16
31,71,197
Dadra and Nagar haveli, daman &diu
1.69
22,600
Delhi
12.63
1,94,869
Goa
0.14
2,024
Gujarat
325.92
44,31,673
Haryana
99.02
14,90,015
Himachal Pradesh
19.65
2,85,947
Jammu and Kashmir
145.74
18,36,761
Jharkhand
375.20
47,15,844
Karnataka
378.31
54,48,255
Kerala
33.22
4,78,410
Ladakh
1.66
17,039
Lakshadweep
0.03
460
Madhya Pradesh
773.78
98,07,942
Maharashtra
505.13
73,24,831
Manipur
21.20
2,51,990
Meghalaya
14.08
1,47,750
Mizoram
4.20
51,690
Nagaland
5.93
75,654
Odisha
571.72
77,26,387
Puducherry
2.03
30,613
Punjab
163.51
24,33,890
Rajasthan
738.58
1,01,62,602
Sikkim
1.65
21,055
Tamil Nadu
413.90
58,28,658
Telangana
130.36
17,65,085
Tripura
37.47
3,79,414
Uttar Pradesh
1,817.28
2,58,12,057
Uttarakhand
50.15
7,29,948
West Bengal
1,169.38
1,65,21,610
TOTAL
9,670.41
13,06,87,807