Ministry of Commerce & Industry
Ban on Chinese Products
16 SEP 2020 4:30PM by PIB Delhi
The Government regularly reviews the country’s import policy, based on emerging trade and economic factors. Decisions to regulate imports are taken based on the assessment in national and public interest. At present, approximately 550 tariff lines are under the ‘Restricted’ / ‘Prohibited’ category for imports under the Foreign Trade Policy, imports of which are restricted from all countries including China.
To support and expand domestic capacities, Government has also implemented policies to promote the domestic manufacturing through ease of doing business and production linked incentives (PLSs), including in the field of mobile phones and electronics components and bulk drugs and medical devices, in line with the vision of Atmanirbhar Bharat.
The full impact of the promotional measures on the industry will be discernible as the global economy recovers.
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Lok Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
চাইনিজ পোত্থোকশিং থিংজিনবা
16 SEP 2020 4:30PM by PIB Imphal
লৈঙাক অসিনা চাং নাইনা লৈবাকসিগী মপান্দগী পোৎ পুশিল্লকপগী থৌরাং, ওইরক্লিবা লল্লোন ইতিক অমসুং শেন্মিৎলোনগী মরম কয়াদা য়ুম্ফম ওইরগা চাং নাইনা য়েংশিল্লি‍। মপান্দগী পোৎ পুশিল্লকপা রিগুলেত তৌনবা ফিরেপ লৈবাক্কী অমদি মীয়ামগী য়াইফগদবা য়েংলগা লৌবনি‍। হৌজিক হৌজিকতারিফ লাইন ৫৫০ ফোরেন ত্রেদ পোলিসীগী মখাদা মপান্দগী পুশিল্লকপগী ‘রেস্ত্রিক্তেদ’/ ‘প্রোহিবিতেদ’ কাঙলুপ মখাদা লৈরি, অমদি মখোয়শিংসি চাইনা য়াওনা লৈবাক পুম্নমক্তগী পুশিল্লকপদা অথিংবা লৈ‍।
ইরমদমগী কেপাসিতী শৌগৎনবা অমদি চাউথোকহন্নবা আত্মনিরভর ভারতকী মংলানগা চাননা মোবাইল ফোন অমসুং ইলেক্ত্রোনিক কম্পোনেন্ত অমদি বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেলগী খুৎলায়শিং য়াওনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.এস.)কী খুত্থাঙদা লমদমসিদা পোত্থোক পুথোকপা য়োকখৎনবা লৈঙাক্না থৌরাংশিং পায়খৎলি‍।
অসিগুমবা য়োকখৎনবা লৌখৎলিবা থৌরাংশিং অসিগী মপুং ফাবা শাফু মালেমগী শেন্মিৎলোন্না ফগৎলক্লবা মতমদা উবা ফংলক্কনি‍।
ৱাফম অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।