Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Kiren Rijiju sanctions Rs.5 lakhs for ailing Indian junior footballer Ramananda Ningthoujam
09 SEP 2020 7:33PM by PIB Delhi
The Sports Ministry has come forward to extend financial support to Ramananda Ningthoujam, a young Indian footballer who has represented India at various international tournaments, and is suffering from kidney failure. The son of a rickshaw-puller, his family does not have the means to provide him necessary treatment. He is presently at Shija Hospital in Manipur and is also suffering from a problem of blurred vision, along with the kidney problem.
Taking cognizance of his serious medical condition and the financial situation of the family, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Kiren Rijiju has sanctioned an ex-gratia financial assistance of Rs. 5 lakhs to the athlete under the Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons.
Speaking about the decision, Sports Minister said, “The welfare of our athletes is of primary concern for the Government. Ramananda has represented the country on various occasions and contributed to Indian sport. To provide the best facilities, both off and on the field, is important because not only are athletes our national assets, they are also national icons so if we cannot ensure a life of dignity for them, then it would be impossible to motivate sportspersons who give up the best years of their life for sport.”
Ramananda, who is also the eldest son of the family, has represented India in the U-17 Asian Football Soccer Championships in Guwahati in 2017 as well as the U-12/U-13 National Sub-Junior Championships in 2013 in Kalyani and U-15 National Championships in Delhi in 2015.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
হকচাং ঙমদ্রবা ভারতকী ফুতবোল শান্নরোই রামানন্দা নিংথৌজমগীদমক য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর কিরেন রিজিজুনা লুপা লাখ ৫ কাইথোক্লে
09 SEP 2020 7:33PM by PIB Imphal
মালেমগী তোঙান-তোঙানবা তুর্নামেন্তশিংদা ভারতকী মহুৎশীন্দুনা শানখিবা ভারতকী নহা ওইরিবা ফুতবোল শান্নরোই অমসুং হৌজিক কিদনি য়াদ্রবা রামানন্দা নিংথৌজমদা স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা শেনগী মতেং পীখ্রে। রিক্সো থৌবা অমগী মচানুপা অমা ওইবনা, মহাক লায়েংনবা মহাক্কী ইমুংগী পাম্বৈ অমতা লৈতে। হৌজিক মহাক মনিপুরগী শিজ হোস্পিতালদা লায়েংলি অমসুং কিদনি য়াদবগা লোয়ন্না মিৎ ফজনা উদবগী অৱাবা মায়োক্নরি।
মহাক্কী হকচাংগী অরুবা মেদিকেলগী ফিবম অমসুং ইমুং-মনুংগী শেন-থুমগী ফিবম খঙবদগী শান্নরোইশিংগী শেমগৎপা পন্দিৎ দিনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফিয়ার ফন্দগী মখাদা লুপা লাখ ৫গী এক্স-গ্রেসিয়াগী শেন্থং পীনবা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর কিরেন রিজিজুনা কাইথোক্লে।
ৱারেপ অসিগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি ঐখোয়গী শান্নরোইশিং য়াইফবা অসি সরকার অসিগী মরুওইবনি। তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিংদা রামানন্দনা ভারতকী মহুৎশিনখি অমসুং ভারতকী শানবদা মতেং পাংখি। শান্নরোইশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী লন ওইবা খক নত্তনা, মখোয় লৈবাক্কী ফিদম্নফম ঙাক্তনি মরম অদুনা শান্নরিঙৈ মনুং নৎত্রগা শান্নবা লেপ্লবসু খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবা ফংহনবা অসি য়াম্না মরুওই। করিগুম্বা ঐখোয়না মখোয়না ইকায়খুম্নবা পুন্সি অমা পীবা ফংহনবা ঙমদ্রবদি, শান্নবগীদমক মখোয়গী পুন্সিগী খ্বাইদগী মপান ফরিঙৈ চহি কয়া কৎথোকখিবা শান্নরোইশিং পুক্নিং থৌগৎপা ঙম্লোই।
ইমুংগী মচানুপা অহল ওইরিবা রামানন্দা ২০১৭দা গুৱাহাতিদা পাংথোকখিবা অন্দর-১৭ এসিয়ান ফুতবোল সোক্কর চেম্পিয়নশিপ ভারতকী মহুৎশিন্দুনা শরুক য়াখি। ২০১৩দা কলয়ানিদা পাংথোকখিবা অন্দর-১২/১৩ নেস্নেল সব-জুনিয়র চেম্পিয়নশিপ অমসুং ২০১৫দা দিল্লিদা পাংথোকখিবা অন্দর-১৫ নেস্নেল চেম্পিয়নশিপ শরুক য়াখি।