পাৱর মন্ত্রালয়
রাইগর-পুগালুর হাই ভোলতেজ দাইরেক্ত করেন্ত (ঐচ.ভি.দি.সি.) পোল I কমর্সিএল ওপরেসন হৌরে
09 SEP 2020 1:06PM by PIB Imphal
রাইগর-পুগালুর হাই ভোলতেচ দাইরেক্ত করেন্ত সিস্তেম(মেগা ৱাত ১৫০০ + কিলোভোল্ত ৮০০)গী পোল-১, রাইগরদগী পুগালুর ফাওবগী কিলোমিতর ১৭৬৫ শাংবা কে.ভি ৮০০গী ঐচ.ভি.দি.সি লাইন অমসুং তামিল নাদুদা ঐচ.ভি.এ.সি লাইন ২ য়াওনা রাইগর ঐচ.ভি.দি.সি তরমিনেল স্তেসন(ছতিসগর) অমসুং পুগালুর ঐচ.ভি.দি.সি তরমিনেল স্তেসন(তামিল নাদু) পৱারগ্রিদ কম্মিসন্না থবক হৌরে। পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ‘মহারত্ন’ ইন্তরপ্রাইজ পৱার গ্রিদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(পৱারগ্রিদ)কী মতুংইন্না মসিগী সিস্তেম অসিনা মৈ ফজনা ফংহন্নবা নোংচুপ থংবা শরুক্তগী খা থংবা শরুক্তা মেগা ৱাত ১৫০০গী পৱার পুবা ঙমগনি।
কোবিদ-১৯গী লোকদাউন অমসুং অথিংবা কয়াগী মরক্তা মসিগী হৈশিংবা অমসুং প্রোজেকশিং পায়খৎপগী তৌবা ঙম্বশিং অদুনা মরম ওইদুনা চাউরবা থবক অসি পাংথোকপা ঙম্বনি।
মেগা ৱাত ১৫০০০গী পোল-১ অসি নোংচুপ থংবা অমসুং খা থংবা শরুক্কী মরক্তা লৈবা মেগা ৱাত ৬০০০গী রাইগর-পুগালুর ঐচ.ভি.দি.সি প্রোজেক্কী অহানবা শরুকনি। মসিনা ছতিসগর রাজ্যদা ইন্দিপেন্দেন্ত পৱার প্রদুসর(আই পি পি)শিংনা পুথোকপা মৈ অনৌবা ঐচ.ভি.দি.সি তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা য়েন্থোকখিবা ঙমগনি। মসিগী প্রোজেক অসিগী অতৈ লেমহৌরিবা শরুক খুমাং চাউশিল্লে অমসুং শেনবা চহি ২০২০-২১ মনুংদা তাঙ্কক নাইনা পুনশিল্লগনি।
পৱার গ্রিদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(পৱারগ্রিদ)অসি ভারত সরকারগী পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ‘মহারত্ন’ ইন্তরপ্রাইজ অমনি অমসুং য়েংশিন্নবা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নিকশিং, ওতোমেসন অমসুং দিজিতাইজেসন শীজিন্নরি অমসুং পৱার গ্রিদকী ত্রান্সমিসন সিস্তেমনা মৈ ফংহনবগী চাং অসি চাদা ৯৯গী মথক্তা লৈরি। ২০২০গী অগস্ত ৩১ ফাওবগী মনুংদা, পৱারগ্রিদ অমসুং মসিগা চৎমিন্নরিবশিংগী অপুনবা ত্রান্সমিসন এসেত অসি সি.কে.এম ১৬৪,৫১১গী ত্রান্সমিসন লাইনশিং, সব-স্তেসন ২৪৯ অমসুং এম.ভি.এ ৪১৪,৭৭৪গী ত্রান্সফোর্মেসন কেপাসিতি লৈরি।

Ministry of Power
Raigarh-Pugalur High Voltage Direct Current (HVDC) Pole I put into commercial operation
09 SEP 2020 1:06PM by PIB Delhi
POWERGRID commissions Pole-1 of the Raigarh Pugalur HVDC Transmission system comprising {1500 Mega Watt (MW)} +800 kilovolt (kV), Raigarh HVDC Terminal Station (Chhattisgarh) & Pugalur HVDC Terminal Station (Tamil Nadu) along with 1765 kms long ±800 kV, HVDC line from Raigarh to Pugalur and 2 nos. of HVAC lines in Tamil Nadu. As per the statement of Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), ‘Maharatna’ Enterprise under Ministry of Power, this system will facilitate power flow of 1500 MW from Western Region to Southern Region ensuring reliable and quality power supply.
POWERGRID has completed this gigantic system despite many challenges and lockdown restrictions encountered during COVID19 pandemic due to its professional expertise and project management capabilities.
The pole-I having a 1500 MW capacity, is the first leg of the 6000 MW Raigarh – Pugalur HVDC Project, between Western and Southern Region, which is envisaged for evacuation of bulk power generated by Independent Power Producers (IPPs) in the state of Chhattisgarh using the State-of-the-Art HVDC technology. Implementation of balance portion of this project is in advanced stage and will be integrated in a phased manner during FY 2020-21.
Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), is a ‘Maharatna’ Enterprise under Ministry of Power, Government of India and with the use of state-of-the-art maintenance techniques, automation and digitization, POWERGRID has been maintaining average transmission system availability above 99%. As on August 31, 2020, the total transmission assets of POWERGRID and its subsidiaries stood at 164,511 ckm of transmission lines, 249 Sub-stations and more than 414,774 MVA of transformation capacity.