ৰেল মন্ত্ৰালয়
বিগত বৰ্ষৰ তুলনাত একেটা সময়তে ৰে’লৱেয়ে ১০% অধিক মালবাহী সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে
অভিযানভিত্তিত ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে বিগত বৰ্ষৰ তুলনাত বৃহৎ মাৰ্জিনত মালবাহী সামগ্ৰী কঢ়িয়াই উপাৰ্জন কৰিছে
৬ ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ পৰ্যন্ত ছেপ্টেম্বৰ মাহত বিগত বৰ্ষৰ সময়সীমাৰ সমান তুলনাত ধন তথা মালৰ সন্দৰ্ভত অধিক হৈছে
বিগত বৰ্ষৰ সময়সীমাৰ তুলনাত এই বৰ্ষত মালবাহী সামগ্ৰী কঢ়িওৱাত ১০ শতাংশ অধিক হৈছে, তাৰোপৰি বিগত বৰ্ষৰ তুলনাত উপাৰ্জনো ১২৯.৬৮ কোটি টকা অধিক হৈছে
ভাৰতীয় ৰে’লৱেত ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত ৬ ছেপ্টেম্বৰ পৰ্যন্ত ১৯.১৯ মিলিয়ন টন মালবাহী সামগ্ৰী বোজাই হৈছে যি বিগত বৰ্ষৰ সময়সীমাৰ তুলনাত ১০.৪১ শতাংশ (১.৮১ মিলিয়ন টন) অধিক হৈছে
ৰে’লৱেত মালবাহী সামগ্ৰী কঢ়িওৱাত ৰেহাই/সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে
07 SEP 2020 3:04PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে অভিযানভিত্তিত কাম কৰি ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত ৬ ছেপ্টেম্বৰ পৰ্যন্ত বিগত বৰ্ষৰ সমান সময়ছোৱাৰ তুলনাত মালবাহী সামগ্ৰী কঢ়িওৱাৰ ক্ষেত্ৰত অভিলেখৰ সৃষ্টি কৰিছে৷
ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত ৬ ছেপ্টেম্বৰ পৰ্যন্ত ভাৰতীয় ৰে’লৱেৰ দ্বাৰা ১৯.১৯ মিলিয়ন টন মাল বোজাই হৈছে যি বিগত বৰ্ষৰ এই সময়ছোৱাত মাল বোজাই (১৭.৩৮ মিলিয়ন টন)ৰ তুলনাত ১০.৪১ শতাংশ (১.৮১ মিলিয়ন টন) অধিক হৈছে৷ এই সময়ছোৱাত ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে মাল বোজাইৰ দ্বাৰা ১৮৩৬.১৫ কোটি টকা উপাৰ্জন কৰিছে যি বিগত বৰ্ষৰ উপাৰ্জনৰ (১৭০৬.৪৭ কোটি টকা) তুলনাত ১২৯.৬৮ কোটি টকা অধিক হৈছে৷
ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ৰ ৬ ছেপ্টেম্বৰ পৰ্যন্ত ভাৰতীয় ৰে’লৱেত ১৯.১৯ মিলিয়ন টনৰ মাল বোজাই হৈছে য’ত ৮.১১ মিলিয়ন টন কয়লা, ২.৫৯ মিলিয়ন টন লোৰ আকৰ, ১.২ মিলিয়ন টন খাদ্যান্ন, ১.০৩ মিলিয়ন টন সাৰ আৰু ১.০৫ মিলিয়ন টন (ক্লিংকাৰ বাদ দি) চিমেণ্ট আছে৷
উল্লেখ্য, ৰে’লৱেৰ দ্বাৰা মাল পৰিবহণ অধিক আকৰ্ষণীয় কৰি তোলাৰ বাবে ভাৰতীয় ৰে’লৱেত ৰেহাই/সাহায্যৰ ঘোষণা কৰা হৈছে৷

Ministry of Railways
Railways register more than 10% jump in freight loading compared to last year for same corresponding period
On mission mode, Indian Railways overtakes last years earning as well loading for Freight by a big margin for same corresponding period of last year
Freight loading for the month of September 2020 till 6 September 2020 over takes last year’s figure for the same period in both Financial and Loading terms
Loading crosses last year’s loading for the same period by more than 10 % while earning from freight is also Rs. 129.68 crores higher compare to last year’s earnings for the same period
In the month of September 2020 till 6 September 2020 Indian Railways loading was 19.19 million tonnes which is 10.41% (1.81 million tonnes) higher compare to last year’s loading for the same period
Number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive
07 SEP 2020 3:04PM by PIB Delhi
On mission mode, Indian Railways Freight loading for the month of September 2020 till 6 September 2020 crossed last year’s loading and earnings for the same period.
In the month of September 2020 till 6 September 2020 Indian Railways loading was 19.19 million tonnes which is 10.41% (1.81 million tonnes) higher compare to last year’s loading for the same period (17.38 million tonnes). In this period Indian Railways earned Rs. 1836.15 crores from freight loading which is also Rs. 129.68 crores higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 1706.47 crores)
In the month of September 2020 till 6 September 2020 Indian Railways loading was 19.19 million tonnes which includes 8.11 million tonnes of coal, 2.59 million tonnes of iron ore, 1.2 million tonnes of foodgrains, 1.03 million tonnes of fertilizers and 1.05 million tonnes of cement (excluding clinker).
It is worth mentioning that a number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive.
It may be noted that improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.
Covid 19 has been used by Indian Railways an opportunity to improve all round efficiencies and performances.