হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোভিন্দনা ওজাগী নুমিৎতা ওজা ৪৭তা নেস্নেস এৱার্দ ভর্চুএলি ওইনা পীরগনি
04 SEP 2020 5:50PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোভিন্দনা হয়েং নই দিল্লীদা ওজাশিংদা নেস্নেল এৱার্দ ভর্চুএলিগী খুত্থাংদা পীরগনি। ইজুকেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিসান্খ’ অমসুং ইজুকেসনগী এম.ও.এস. শ্রী সন্জয় ধোত্রেনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। জাতিগী থাক্তা লৈবা এৱার্দ অসি ওজাগী নুমিৎ অসিদা লৈবাক অসিগী খ্বায়দগী মশক নাইরবা ওজাশিংদা মখোয়গী থবকশিংনা ছাত্রশিংদা পীরিবা কৎথোকপা অসিদা পীবা এৱার্দনি।
ওজাগী নেস্নেল এৱার্দ অসিগী চৎন পথাপ অসি ২০১৮দা শেম্দোকখিবা অসি ওনলাইন্দা থাগৎলক্লি, ময়েং শেংবা অমসুং স্তেজ অহুম থোক্না নেস্নেলগী থাক্তা জুরি য়াওনা.
1. mhrd.gov.in দা ওজাশিংনা মশা মথন্তা ওনলাইন নোমিনেসন তৌবা
2. রিগুলর ওইরবা ওজাশিংনা পুম্বা শরুক য়াবা য়াগনি। থবক তৌবগী অক্কনবা মতম লৈতে
3. অরোইবা ওইনা খনবদা স্তেত/য়ু.তি./ওর্গানাইজেসনগী ওইবা ক্বোতা লৈতে
4. অরোইবা খনবদা স্তেত/য়ু.তি./ওর্গানাইজেসন্দগী ফংবা খনগৎলবশিং অসি নেস্নেল জুরিগী মনিংদা পীগনি
5. এৱার্দশিং অসি ৪৫দা তেম্লে (মদুগী মথক্তা জুরিনা ওজা অনি মীমান্দ্রবা অখন্ননবা ওইনা পীবা য়াগনি)
ওজাশিংনা মশা মথন্তা ওনলাইন নোমিনেসন তৌবা www.mhrd.gov.in কৌরি। অহানবা থাক্কী খনগৎপা অসি দিস্ত্রীক্ত ইজুকেসন ওফিসরনা লুচিংবা দিস্ত্রীক্ত সেলেক্সন কম্মিতি (দি.এস.সি.)না তৌপগনি। সেলেক্সন ক্ত্রাইতরিয়াদা অদুগী মতুং ইন্না দি.এস.সি.না মমিং অহুম খনগৎলগা স্তেত সেলেক্সন কম্মিতিদা ওনলাইনগী খুত্থাংদা পীখৎকদবনি।
অনিশুবা থাক্কী খনগৎপা অসিনা স্তেতকী ইজুকেসন দিপার্তমেম্তগী প্রিন্সিপাল সেক্ত্রেতরি/সেক্ত্রেতরিনা লুচিংবা স্তেত সেলেক্সন কম্মিতি (এস.এস.সি.)না তৌগনি। এস.এস.সি.না নোমিনেসন পুম্বা য়েংগনি অমসুং খনগৎলবা কেন্দিদেদ পুম্বা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা অয়াম্বা পীখৎকনি অমসুং হায়রিবা অসি ওনলাইন পোর্তেলগী খুত্থাংদা ইন্দিপেন্দেন্ত নেস্নেল জুরিদা থাগৎকনি।
২০২০গী ওজাশিংগী এৱার্দ অসিগী অরোইবা ওইনা খনগৎপা অসি এম.ঐচ.আর.দি.গী দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল ইজুকেসন অমসুং লিতরেসিগী পোত্থাখ্রবা সেক্ত্রেতরীনা লুচিংবা ইন্দিপেন্দেন্ত জুরিনা নেস্নেলগী থাক্তা শেম্মী। জুরিশিংনা স্তেত অমসুং ওর্গানাইজেসনশিংনা থাগৎলকপা কেন্দিদেতশিং অসি অমুক হন্না য়েংশিন্দুনা অনৌবা লিস্ত অমা শেমগনি। হন্দক্কী চহি অসি কেন্দিদেতশিংনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা জুরিশিংদা মখোয়গী প্রজেন্তেসন পি। জুরিশিংনা ওজা ৪৭ খনগৎলি।
খনগৎলবা এৱার্দিশিংনা মখোয়গী ৱা ঙাক্তুনা অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনা স্কুলগী ইজুকেসন চাওখৎহনবতা নত্তনা মখোয়গী ছাত্রশিংগী পুন্সি মহিংবু হেন্না মরেক-মহাও থোকহল্লি হায়বদি মিং চনবা হেনগৎহনবা অমসুং স্কুল থাদোকপা হন্থহনবা, য়াম্না নুঙাইবা অমসুং হৈশিংলবা তাকপা তম্বিবগী মওং, চাওখৎলবা অমসুং মমল হন্থরবা তি.এল.এম.শিং, এক্সত্রা-করিকলম অমসুং কো-করিকলম থৌওংশিং, অঙাংশিংদা সমাজগী চৎনবি খংহনবা, মীরক তিনবা তম্বিবা, তাকপদা চপ চাবা কান্নগদবা আই.সি.তি. শিজিন্নবা, জাতি শেম্বা অমসুং নুংশিবা তম্বিবা।
ওজাগী নেস্নেল এৱার্দ অসি ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ৫দা লাইব ওইনা মখাগী লিঙ্ক অসিদা ফংবিগনি:
https://webcast.gov.in/mhrd

Ministry of Education
President of India Shri Ram Nath Kovind to virtually confer the National Award to Teachers to 47 awardees on Teachers Day
04 SEP 2020 5:50PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind will virtually confer National Award to Teachers in New Delhi tomorrow. Union Minister of Education Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ and MoS for Education Shri Sanjay Dhotre will also be present on the occasion. The national level awards are given to teachers on Teachers' Day to celebrate the unique contribution of some of the finest teachers in the country and to honour those teachers who through their commitment have not only improved the quality of school education but also enriched the lives of their students.
The guidelines National Award to Teachers were revised in the year 2018 making the process online, transparent and three stage with inclusion of National level Jury.
1. Online self-nomination from teachers on mhrd.gov.in
2. All regular teachers eligible. No minimum years of service required.
3. No State/UT/Organization quota for final selection.
4. Final selection by Independent National Jury from amongst shortlisted candidates’ list received from States/UTs/Organizations.
5. Number of awards rationalized to 45 (in addition, the Jury may select 2 teachers under Special Category for differently abled teachers etc.).
Self-nomination by teachers through online portal on www.mhrd.gov.in were invited. First level scrutiny was done by District Selection Committee (DSC) headed by the District Education Officer. Based on prescribed selection criteria, DSC shortlisted 3 names and the same were forwarded to State Selection Committee through online portal.
Second level of scrutiny was to be done by State Selection Committee (SSC) headed by Principal Secretary/Secretary of State Education Department. The SSC evaluated all the nominations and recommended names of shortlisted candidates subject to the maximum number allotted to the States/UTs and forwarded them to Independent National Jury through online portal.
Final selection for National Awards to Teachers 2020 was made by Independent Jury at National level headed by retired Secretary, Department of School Education & Literacy, MHRD. Jury reviewed the list of candidates as forwarded by States and Organisations and carries out fresh assessment. This year, the candidates appeared before the Jury through Video Conference and made presentations before the Jury. Jury selected 47 teachers.
The selected awardees with their commitment and industry have not only improved the quality of school education but also enriched the lives of their students and community through various activities like improving enrolment and reducing dropouts, adopting joyful and experiential teaching-learning practices, development and use of cost effective TLMs, organizing extra-curricular & co-curricular activities, spreading social awareness among children, encouraging community participation, appropriate and effective use of ICT in teaching, promotion of nation building and national integration.
National Awards to Teachers will be streamed live on 5th September, 2020 at 11 am on the link below:
https://webcast.gov.in/mhrd