ৰেল মন্ত্ৰালয়
পঞ্চদশ বিত্ত আয়োগৰ অৰ্থনৈতিক পৰামৰ্শদাতা পৰিষদৰ বৈঠক কাইলৈ
ল’জিষ্টিকছ আৰু কোৰিয়াৰ এজেন্সীসমূহক বিশ্বাসযোগ্য, দ্ৰুত, ব্যয়-সাধ্য আৰু সহজে কৰিব পৰা পাৰ্চেল সেৱাৰ সুবিধা আগবঢ়াব ৰে’ল বিভাগে
কাম-কাজ সুকলমে সম্পাদনৰ লক্ষ্যৰে ৰে’ল বিভাগৰ বিষয়া আৰু উদ্যোগ খণ্ডৰ প্ৰতিনিধিৰে যুটীয়া কৰ্ম গোট গঠনৰ সিদ্ধান্ত
দুয়োপক্ষৰ বাবে লাভদায়ক ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলা হ’ব
03 SEP 2020 2:38PM by PIB Guwahati
ৰে’ল বিভাগৰ বয়-বস্তু পৰিবহণ আৰু পাৰ্চেল সেৱাৰ সৈতে বাপ্যক অংশীদাৰিত্ব স্থাপনৰ প্ৰসংগৰে দেশৰ অগ্ৰণী কোৰিয়াৰ আৰু ল’জিষ্টিকছ সেৱা প্ৰতিষ্ঠানৰে ৰে’ল আৰু বাণিজ্য তথা উদ্যোগ বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে এক আলোচনাত মিলিত হয়।
আলোচনা কালত ল’জিষ্টিকছ আৰু কোৰিয়াৰ এজেন্সীসমূহক বিশ্বাসযোগ্য, দ্ৰুত, ব্যয়-সাধ্য আৰু সহজে পৰিচালনা কৰিব পৰা পাৰ্চেল সেৱাৰ সুবিধা আগবঢ়াব বুলি ৰে’ল বিভাগৰ তৰফৰ পৰা প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰা হয়।
ৰে’ল বিভাগৰ সহযোগিতাৰে ব্যক্তিগতখণ্ডৰ পাৰ্চেল সেৱা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ ব্যৱসায়ীক পৰিসৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰাৰ সম্ভাৱনীয়তাসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাৰ উদ্দেশ্যেই সভাখনৰ আয়োজন কৰা হৈছিল।
এই সন্দৰ্ভত তত্কালীনভাবে উত্তম নীতি-নিৰ্দেশনা যুগুতাই উলিওৱাৰ লগতে স্বাচ্ছন্দ্যৰে বাণিজ্য কৰাৰ পৰিৱেশ ৰচনাৰ লক্ষ্যৰে ৰে’ল বিভাগৰ বিষয়া আৰু উদ্যোগ খণ্ডৰ প্ৰতিনিধিৰে যুটীয়া কৰ্ম গোট গঠনৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
এই সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে, সকলো পক্ষৰে উন্নয়ণ সম্ভৱ কৰিব পৰাকৈ লাভদায়ক ব্যৱস্থা এটা গঢ়ি তোলাৰ প্ৰয়োজনীয়তা আছে।
প্ৰণিধানযোগ্য যে, ২২-০৩-২০২০ৰ পৰা ০২-০৯-২০২০ৰ মাজৰ সময়চোৱাত ভাৰতীয় ৰে’লে মুঠ ৫,১৩৯খন পাৰ্চেল ৰে’লগাড়ী চলাচল কৰাইছিল। ইয়াৰে ৫,১৩৯খনেই সময় নিৰ্দ্ধাৰিত ৰেলগাড়ী আছিল। এইসমূহ ৰে’লে এই সময়চোৱাত মুঠ ৩,১৮,৪৫৩টন পৰিমাণৰ বয়-বস্তুৰ আদান-প্ৰদান কৰিছিল আৰু ইয়াৰ বাবদ মুঠ ১১৬.১৯কোটি টকাৰ আয় কৰিছিল ৰে’ল বিভাগে।
প্ৰসংগতে প্ৰণিধানযোগ্য যে ২০২০ৰ আগষ্ট মাহত ভাৰতীয় ৰে’লে মুঠ ৯৪.৩৩ নিযুত টন পৰিমাণৰ বয়-বস্তু সৰবৰাহ কৰিছিল। এই পৰিমাণ যোৱাটো বৰ্ষৰ আগষ্ট মাহৰ তুলনাত অধিক আছিল। ইফালে ২৫-০৩-২০২০ৰ পৰা ০১-০৯-২০২০ৰ মাজৰ সময়চোৱাত ৰে’ল বিভাগে মুঠ ১,৪১,০৪৯টা ৰে’কৰে মুঠ ৪৫১.৩৮ নিযুত টন পৰিমাণৰ বয়-বস্তুৰ সৰবৰাহ কৰিছে।

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry holds meeting with top courier/ logistics service providers in India to facilitate robust partnership with Railways Freight and Parcel service
Railways to offer reliable, fast, affordable and easy to handle parcel services for logistics / courier agencies
Joint working group to be formed consisting of Railway officials and representatives of the industry to work out best norms of engagement
Win win solutions to be worked out
03 SEP 2020 2:38PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry held a meeting with top courier service agencies to facilitate robust partnership with Railways Freight and Parcel service.
During the meeting it was informed that Railways was set to offer reliable, fast, affordable and easy to handle parcel services for logistics / courier agencies.
The meeting was called to discuss and explore the possibilities of expanding the business of private parcel services through Indian Railways.
In order to quickly work out the best guidelines and ease of doing business, Joint working group is going to be formed consisting of Railway officials and representatives of logistics / courier providers.
Speaking on the occasion the Minister said that win win solutions needed to be there to ensure a sustainable business development for all.
It may also be noted that total 5,292 Parcel trains run by Indian Railways from 22.03.2020 till 02.09.2020 out of which 5,139 have been time-tabled trains. Total 3,18,453 tonnes of consignments have been loaded in these trains and the earnings have been Rs. 116.19 crores.
It is worth mentioning that Indian Railways Freight loading for the month of August 2020 with total 94.33 million tonnes of freight loading surpasses last years loading for the same month. Total 1,41,049 rakes with 451.38 million tonnes of freight loaded by Indian Railways from 25.03.2020 till 01.09.2020. A number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive. Improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.