রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা ইন্দিয়াগী মকোক্তা লৈবা কুরিয়র/লোজিস্তিক্স সর্বিস প্রোবাইদরশিংবু রেলৱেজগী পোৎ পুবা অমসুং পার্সেল সর্বিসশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎনবগী মতাংদা মীফম অমা কৌখ্রে
রেলৱেজনা মরম চাবা, অথুবা, লৌবা ঙম্বা অমসুং অরাইবা মওংদা কুরিয়র/লোজিস্তিক্স এজেন্সিদা পার্সেল সর্বিসকীদমক পীগদৌরি
রেলৱেজগী ওফিসিএলশিং অমলুং মীহুৎশিং য়াওবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অমা ইন্দস্ত্রী অসিগী খ্বায়দগী ফবা চৎন-কাংলোন পুথোক্নবগীদমক শেমখ্রে
মাইকৈ অনিদা কান্নবা মওংদা ওইহনগদৌরি
03 SEP 2020 2:38PM by PIB Imphal
রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা ইন্দিয়াগী মকোক্তা লৈবা কুরিয়র/লোজিস্তিক্স সর্বিস প্রোবাইদরশিংবু রেলৱেজগী পোৎ পুবা অমসুং পার্সেল সর্বিসশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎনবগী মতাংদা মীফম অমা কৌখ্রে।
মীতিং অসিদা রেলৱেজনা মরম চাবা, অথুবা, লৌবা ঙম্বা অমসুং অরাইবা মওংদা কুরিয়র/লোজিস্তিক্স এজেন্সিদা পার্সেল সর্বিসকীদমক পীগনি হায়না খঙহনখি ।
মীতিং অসি মরুওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা প্রাইভেত পার্সেলগী থবকশিং অসি চাওথোক্নবা খন্নবা অমসুং থিদোকপা অসিনি।
খ্বাইদগী ফবা চৎন্ন-কাংলোন অমসুং ব্যুজিনেস লায়না তৌনবা, রেলৱেজগী ওফিসিএলশিং অমসুং মীহুৎশিং য়াওবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অমা শেমখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা মিনিস্তরনা হায় মদুদি মাইকৈ অনিদা কান্নবা ব্যুজিনেস লায়না তৌনবা অমসুং চাওখৎপদা তঙাইফদনা চংই।
মসি অমসু খঙজিনবা য়াই মদুদি ২২.০৩.২০২০দগী ০২.০৯.২০২০ ফাওবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা চেল্লিবা অপুনবা ত্রেন মশিং ৫,২৯২ অসিদা ৫,১৩৯ অমদি তাইম-তেবল ত্রেন্নি। অপুনবা তোন ৩,১৮,৪৫৩ অসি ত্রেন অসিদা পোৎ হাপ্তুনা লুপা করোর ১১৬.১৯ তানবা ঙমখি।
মসি পনবদা মতিক চায় মদুদি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ২০২০গী ওগস্ত থাদা অপুনবা পোৎ মিলিয়ন তোন ৯৪.৩৩ পুদুনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাদা পুখিবা অদুদগী হেন্দুনা চৎল্লি। ২৫.০৩.২০২০দগী ০১.০৯.২০২০ ফাওবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পুন্না ১,৪১,০৪৯ রেক্সা লোয়ননা মিলিয়ন তোন ৪৫১.৩৮ পোৎ পুখি। পোৎ পুথোকপদা কন্সেসন/দিস্কাউন ময়াম অমা ইন্দিয়ন রেলৱেজদা পীবনা হেন্না মিয়েং চিংশিল্লি। অথুবা মতম্দা পোৎ পুবা চাওখৎনবা হোৎনরগনি।

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry holds meeting with top courier/ logistics service providers in India to facilitate robust partnership with Railways Freight and Parcel service
Railways to offer reliable, fast, affordable and easy to handle parcel services for logistics / courier agencies
Joint working group to be formed consisting of Railway officials and representatives of the industry to work out best norms of engagement
Win win solutions to be worked out
03 SEP 2020 2:38PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry held a meeting with top courier service agencies to facilitate robust partnership with Railways Freight and Parcel service.
During the meeting it was informed that Railways was set to offer reliable, fast, affordable and easy to handle parcel services for logistics / courier agencies.
The meeting was called to discuss and explore the possibilities of expanding the business of private parcel services through Indian Railways.
In order to quickly work out the best guidelines and ease of doing business, Joint working group is going to be formed consisting of Railway officials and representatives of logistics / courier providers.
Speaking on the occasion the Minister said that win win solutions needed to be there to ensure a sustainable business development for all.
It may also be noted that total 5,292 Parcel trains run by Indian Railways from 22.03.2020 till 02.09.2020 out of which 5,139 have been time-tabled trains. Total 3,18,453 tonnes of consignments have been loaded in these trains and the earnings have been Rs. 116.19 crores.
It is worth mentioning that Indian Railways Freight loading for the month of August 2020 with total 94.33 million tonnes of freight loading surpasses last years loading for the same month. Total 1,41,049 rakes with 451.38 million tonnes of freight loaded by Indian Railways from 25.03.2020 till 01.09.2020. A number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive. Improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.