ভাৰতীয় প্ৰতিযোগিতা আয়োগ
ক্লেৰিয়েণ্ট এজিৰ অধীনত ছেবিক ইণ্টাৰনেচনেল হ’ল্ডিং বি.ভি.(ছেবিক বিভি)ৰ দ্বাৰা বৰ্ধিত অধিগ্ৰহণত অনুমোদন চিচিআইৰ
03 SEP 2020 5:12PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ প্ৰতিযোগিতা আয়োগে(চিচিআই) ২ ছেপ্টম্বৰ, ২০২০ত প্ৰতিযোগিতা আইন, ২০২০ৰ ৩১(১)নং ধাৰাৰ অধীনত ক্লেৰিয়েণ্ট এজিৰ অধীনত ছেবিক ইণ্টাৰনেচনেল হ’ল্ডিং বি.ভি.(ছেবিক বিভি)ৰ দ্বাৰা বৰ্ধিত অধিগ্ৰহণত অনুমোদন জনাইছে৷
এই প্ৰস্তাৱিত অনুমোদন অনুসৰি ছেবিক বি ভিৰ দ্বাৰা ক্লেৰিয়েণ্ট এজিৰ শ্বেয়াৰ অধিগ্ৰহণৰ পৰিমাণ ৬.৫১% বৃদ্ধি কৰিব৷ ছেবিক হৈছে ছোদি আৰৱ সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজকীয় পৃষ্ঠপোষকতাত প্ৰতিষ্ঠিত এক তালিকাভূক্ত যৌথ ষ্টক কোম্পানী৷ ছেবিক ছৌদি ষ্টক এক্সচেঞ্জত তালিকাভূক্ত হোৱাৰ লগতে ৫০খনতকৈ অধিক দেশত ইয়াৰ কাম-কাজ পৰিচালনা হয়৷ ই বিশেষকৈ চাৰিটা শাখাত বিনিয়োগ কৰে, সেইবোৰ হৈছে-পেট্ৰ’কেমিকেলছ, এগ্ৰি-নিউট্ৰিয়েণ্ট, ধাতু আৰু বিশেষ সামগ্ৰী৷
ইফালে, ক্লেৰিয়েণ্ট এজি হৈছে ছুইজাৰলেণ্ডৰ কেমিকেল কোম্পানী, যিটো দেশখনৰ ষ্টক এক্সচেঞ্জত তালিকাভূক্ত৷ ইয়াৰ মুখ্য কাৰ্যালয় মুট্টেঞ্জত অৱস্থিত৷ ই সমগ্ৰ বিশ্বজুৰি কেমিকেল জাতীয় সামগ্ৰী বিতৰণ কৰে৷ এই কোম্পানীটোৱে ব্যক্তিগত ব্যৱহাৰ্য সামগ্ৰী, তেল আৰু খনি, শস্য তথা উদ্যোগত ব্যৱহূত সামগ্ৰী উপাদন কৰে৷
চিচিআইৰ প্ৰতি জনোৱা অনুমোদনে আইনখনৰ ৪৩(ক) ধাৰাৰ কোনো ক্ষতি নকৰে৷ পৰৱৰ্তী সময়ত এই চিচিআইৰ অনুমোদনৰ সবিশেষ প্ৰকাশ কৰা হ’ব৷

Competition Commission of India
CCI approves incremental acquisition by SABIC International Holdings B.V. (SABIC BV) in ClariantAGunder
03 SEP 2020 5:12PM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves incremental acquisition by SABIC International Holdings B.V. (SABIC BV) in ClariantAGunder Section 31(1) of the Competition Act, 2002, on 2nd September 2020.
The Proposed Combination relates to an incremental acquisition of 6.51% shareholding in ClariantAG by SABIC BV (a wholly owned affiliate of Saudi Basic Industries Corporation (SABIC)) (Proposed Combination).
SABIC is a listed joint stock company established by Royal Decree of the Kingdom of Saudi Arabia. SABIC is listed on the Saudi Stock Exchange and has operations in over 50 countries. SABIC BV is the holding company of SABIC's international operations, including SABIC's investments in the specialties sector. The four product segments in which SABIC is mainly active are petrochemicals, agri-nutrients, metals, and specialties materials.
ClariantAG is a Swiss chemicals company headquartered in Muttenz, and is listed on the Swiss Exchange. It is active in the production and worldwide distribution of specialty chemicals. Clariant supplies its products to a variety of downstream sectors, including personal care, oil and mining, crop solutions and industrial applications.
The approval of the CCI is without prejudice to the proceedings under Section 43A of the Act.
A detailed order of the CCI will follow.