ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଇପିଏସ୍ ଶିକ୍ଷାନବୀଶଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 SEP 2020 2:43PM by PIB Bhubaneswar
2020 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 4 ତାରିଖ ପୂର୍ବାହ୍ନ 11ଟା ବେଳେ ସର୍ଦ୍ଦାର ବଲ୍ଲଭଭାଇ ପଟେଲ ନ୍ୟାସନାଲ ପୁଲିସ ଏକାଡେମୀ (ଏସଭିପି ଏନପିଏ)ର ଦିକ୍ଷାନ୍ତ ପ୍ୟାରେଡ୍ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ଆଇପିଏସ୍ ଶିକ୍ଷାନବୀଶଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିବେ ।
28 ଜଣ ମହିଳାଙ୍କ ସମେତ 131 ଜଣ ଆଇପିଏସ୍ ଶିକ୍ଷାନବୀଶ ଏହି ଏକାଡେମୀରେ 42 ସପ୍ତାହର ଫେଜ୍-1 ଟ୍ରେନିଂର ବେସିକ୍ କୋର୍ସ ଶେଷ କରିଛନ୍ତି ।
ସେମାନେ ଲାଲ ବାହାଦୁର ଶାସ୍ତ୍ରୀ ନ୍ୟାସନାଲ ଏକାଡେମୀ ଅଫ୍ ଆଡମିନିଷ୍ଟ୍ରେସନ୍, ମସୁରୀ ଏବଂ ଡ. ମ୍ୟାରୀ ଚନ୍ନା ରେଡ୍ଡୀ ଏଚଆରଡି ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ ତେଲଙ୍ଗାନା, ହାଇଦ୍ରାବାଦରେ ଆଇଏଏସ୍ ଓ ଆଇଏଫଏସ୍ ପ୍ରୋବେସନରଙ୍କ ସହ ସେମାନଙ୍କର ଫାଉଣ୍ଡେସନ୍ କୋର୍ସ ଶେଷ କରିବା ପରେ 2018 ଡିସେମ୍ବର 17ରେ ଏହି ଏକାଡେମୀରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ଏସଭିପି ଏନପିଏ ଠାରେ ବେସିକ୍ କୋର୍ସ ଟ୍ରେନିଂ ବେଳେ ପ୍ରୋବେସନରମାନଙ୍କୁ ଆଇନ, ତଦନ୍ତ, ଫୋରେନସିକ୍, ନେତୃତ୍ୱ ଓ ପରିଚାଳନା, କ୍ରିମିନୋଲୋଜି, ପବ୍ଲିକ୍ ଅର୍ଡର ଓ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ସୁରକ୍ଷା, ନୈତିକତା ଓ ମାନବ ଅଧିକାର, ଆଧୁନିକ ଭାରତୀୟ ନୀତି, ଫିଲ୍ଡ କ୍ରାଫ୍ଟ ଓ ଟାକ୍ଟିକ୍, ଅସ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନିଂ ଓ ଫାୟାରିଂ ଭଳି ଇନଡୋର୍ ଓ ଆଉଟଡୋର୍ ବିଷୟ ଉପରେ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା ।

Prime Minister's Office
Prime Minister to interact with IPS Probationers
03 SEP 2020 2:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi shall be interacting, through video-conference, with IPS Probationers during the Dikshant Parade Event at the Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy (SVP NPA) at 11 AM on Friday, the 4th September 2020.
131 IPS probationers including 28 Lady Probationers have completed 42 weeks of Basic Course Phase-I training at the Academy.
They joined the Academy on 17 Dec 2018 after completing their Foundation Course at Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration. Mussoorie and at Dr Marri Channa Reddy HRD Institute of Telangana. Hyderabad with other services like IAS, IFS etc.
During the Basic Course Training at SVP NPA, probationers are imparted training in various indoor & outdoor subjects like law, investigation, forensics, leadership & management, criminology, public order & internal security, ethics & human rights, modern Indian policing, field craft & tactics, weapon training & firing.