খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
বেঙ্গলুরুদা লৈবা রুরেল সেল্ফ এমপ্লোইমেন্ত ত্রেনিং ইনস্তিত্যুৎকী নেস্নেল ত্রেনীং একাদমীগী ওনলাইন্দা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
আর.এস.ই.তি.আই.শিং অসি খুঙ্গঙগী লায়রবশিংগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা তোপ তোপ্পা খোঙথাঙনি – রুরেল দেভেলপমেন্ত সেক্রেতরী
03 SEP 2020 12:04PM by PIB Imphal
নেস্নেল একাদমী ওফ আর.য়ু.দি.এস.ই.তি.আই. (এন.এ.আর.)গী অনৌবা ত্রেনীং ইনস্তিত্যুৎ শঙলেনগী উরেপ উয়ুং তমবগী থৌরম ওনলাইন্দা ঙরাঙ পাঙথোকখ্রে‍। এন.এ.আর.না রুরেল দেভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গীদমক্তা রুরেল সেল্ফ এমপ্লোইমেন্ত ত্রেনীং ইনস্তিত্যুৎকী স্তাফশিং (লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক্ত ৫৬৬তা আর.এস.ই.তি.আই. ৫৮৫ চাইথোক্তুনা লৈরিবা), স্তেত/য়ু.তি. রুরেল লাইবলিহুদ মিসনগী স্তাফশিং অমসুং মরী লৈনবা বেঙ্ককী শিন্মীশিং শেন্নবা, লমজিংবিবা অমদি মতিং হেনগৎহনবগী থৌদাং লৌই‍।
থৌরমদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মফমদা ৱা ঙাঙলদুনা, ভারত লৈঙাক্কী রুরেল দেভেলপমেন্ত সেক্রেতরী শ্রী নাগেন্দ্র নাথ সিনহানা আর.এস.ই.তি.আই.শিং অসি স্তেত লৈঙাকশিং, কেন্দ্র লৈঙাক অমসুং কম্মর্সিএল বেঙ্কশিং পুল্লগা খুঙ্গঙগী লায়রবগী খুদোংচাদবশিং কোহন্নবা পায়খৎপা তোপ তোপ্পা থৌরাংনি হায়না ফোঙদোকখি‍। লৈবাকসিদা থবক ফংদবগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা থৌরাংশিংদা আর.এস.ই.তি.আই.শিংগী মরুওইবশিংগী মতাংদসু মহাক্না পনখি‍। আর.এস.ই.তি.আই.গী থৌওংশিং চাং মান্নহনবগী থবক্তা এন.এ.আর.গী থৌদাং থাগৎলদুনা, মহাক্না এম.এ.আর.দা মায়কৈ অসিদা লৌখৎলিবা থৌরাংশিং খোঙজেল য়াঙহন্নবা পাউতাক পীখি অমদি এন.এ.আর.গী অনৌবা কেম্পস লিংখৎপা অসিনা হীরমসিদা চাউনা মতেং ওইরগনি হায়না থাজবসু থমখি‍।
হৌজিক্কী ওইনা, হায়রিবা ত্রেনীংশিং অসি বেঙ্গলুরু অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিংদা অৱায়বা শঙলেনশিংদা পাঙথোক্লি‍। ফজরবা লৈকোলগী ময়োল্লম বেঙ্গলুরুদা লুপা করোর ২৫ চঙনা শেমগৎকদৌরিবা কেম্পস অসিনা কেপাসিতি বিল্দিংগী অচৌবা খুদোংচাদবশিং কোকহল্লগনি‍। থৌরম অদু এন.এ.আর.গী প্রেসিদেন্ত পদ্মবিভুসন দা: দি. বীরেন্দ্র হগ্গরে অমসুং কনারা বেঙ্ককী একজেক্যুতিব দাইরেক্তর মিস এ. মনিমেখলাইনা অতৈ মীওইশিংগা লোয়ননা শরুক য়াখি‍।
এন.এ.আর.গী প্রেসিদেন্ত দা: দিও বীরেন্দ্র হেগ্গরেনা মায় পাক্লবা আর.য়ু.দি.এস.ই.তি.আই.গী মোদেলবু লৌশিন্নবগীদমক লৈঙাক্না ইচঙ থৌনা চঙশিল্লক্লিবা থৌরাংবু থাগৎখি অমদি মসিবু আর.এস.ই.তি.আই.গী মওংদা ওন্থোক্তুনা লৌখৎলকপা থৌরাংশিংনা খুঙ্গঙগী থবক ফংদ্রিবা নহাশিংগী পুন্সিদা কমদৌনা অওনবা পুরকপগে হায়বদু নৌহৌননা নীংশিংখি‍। মহাক্না লৈবাক অসিদা লৈরিবা বেঙ্ক পুম্নমক্না আর.এস.ই.তি.আই.গী থৌওংবু লৌশিনহনবদা খুঙ্গঙ চাউখৎ-থৌরম মন্ত্রালয়না লৌরিবা অচৌবা থৌদাংবুসু শীংথাখি‍।মসিনা লৈবাকসিদা ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ দেভেলপমেন্ত ত্রেনিংগী খ্বাইদগী চাউবা নেতৱর্কশিংগী মরক্তা অমা লিখৎলকখি‍।
কনারা বেঙ্ককী একজেক্যুতিব দাইরেক্তর মিস এ. মনিমেখলাইনা হৌখিবা চহীশিংসিদা এন.এ.আর.গী থৌদাংশিংবু শীংথাখি অমদি এন.এ.আর.গী তুংগী থবক থৌরমশিংদা কনারা বেঙ্কনা শৌগৎকনি হায়না থাজবা পীখি‍। মহাক্না খুঙ্গঙ চাউখৎ-থৌরম মন্ত্রালয়, দা: হেগ্গরে অমসুং আর.এস.ই.তি.আই.বু স্পোন্সর তৌরিববা বেঙ্কশিংবু থাগৎখি অমদি এন.এ.আর.বু আর.এস.ই.তি.আই.গী ইহৌদা লৈরিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কী অপুনবগী ফুদম অমনি হায়না ফোঙদোকখি‍।
থৌরমদুদা শরুক য়াখিবশিংনা অমত্তা ওইনা উরেপ উয়ুং তম্বদুদা শরুক য়াদুনা এন.এ.আর.গী অনৌবা তাঙ্কক অমগী অহৌবা খোঙফমবু শক্তাকখি‍।

Ministry of Rural Development
E-Foundation stone laid for National Training Academy for Rural Self Employment Training Institutes in Bengaluru
RSETIs are a unique initiative to address the issue of rural poverty – Secretary, Rural Development
03 SEP 2020 12:04PM by PIB Delhi
E-Foundation stone laying ceremony of the new training Institute building of National Academy of RUDSETI (NAR) was held yesterday. The NAR undertakes monitoring, mentoring and capacity building of the Rural Self Employment Training Institutes staff (585 RSETIs are spread across 566 districts of the country), State/UT Rural Livelihood Mission staff and the concerned Bank officials on behalf of the Ministry of Rural Development.
Addressing the participants, Shri Nagendra Nath Sinha, Secretary Rural Development, Government of India, stressed that RSETIs are unique initiative where State Governments, the Union Govt. and the commercial Banks are working together to address the issue of rural poverty. He also mentioned about the importance of RSETI setup in furthering the efforts of mitigating the problem of unemployment in the country. While praising the role of NAR in standardizing the activities of RSETIs, he advised the NAR to accelerate the efforts in this direction and felt that the establishment of new campus of NAR would be a good support in this regard.
At present, these trainings are conducted in rented premises in Bengaluru or different premises in States/UTs. This proposed campus development being undertaken in the beautiful garden city of Bengaluru at the cost of Rs 25 crores will address this major problem of capacity building. The function was graced among others by Padmavibhushan Dr. D Veerendra Heggade, the President of NAR, and Ms A Manimekhalai, Executive Director, Canara Bank.
Dr D Veerendra Heggade, the President of NAR complemented the proactive approach of the Government towards adoption of successful RUDSETI model and recalled how this fine replication in the form of RSETIs is shaping the lives of the millions of rural unemployed youth. He acknowledged the great role of the Ministry of Rural Development in ensuring all the Banks in the country accept the RSETI model. This has resulted in establishment of one of the largest network of entrepreneurship development training in the country.
Ms A Manimekhalai, Executive Director, Canara Bank admired the role of NAR over the years and assured that Canara Bank would support NAR fully in future endeavors also. She whole heartedly thanked the Ministry of Rural Development, Dr Heggade and the RSETI sponsoring Banks and termed NAR as a symbol of unity of all the stakeholders in the RSETI movement.
All the dignitaries joined hands in virtually unveiling the foundation stone marking a new era for the NAR.