হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল মন্ত্রীনা য়ু.পি., ঝারখন্দা, ছতিসগর অমসুং ওরিশাদা কেন্দ্রগী কাংবুশিংত থারগনি
কেন্দ্রগী কাংবুনা কন্তেনমেন্তকী থবক কনশিনহনবা, সর্বেলিএন্স, তেস্তিং অমসুং ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত নীংথিনা পীবদা তেংবাংগনি
31 AUG 2020 5:18PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না উত্তর প্রদেশ, ঝারখন্দ, ছতিসগর অমসুং ওরিশাগী রাজ্য মরিদা অৱাংবা থাক্কী কেন্দ্রগী কাংবু থাজিন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। হায়রিবশিং অসি কোবিদকী কেস মশিং থুনা হেনগৎপা অমসুং মোর্তেলিতী চাং ৱাংখৎলকপগী ফিভম কয়া থেংনরকখিবা রাজ্যশিংনি।
কাংবু অসিনা রাজ্যশিংদা কন্তেনমেন্তকী থবক কনশিনহনবা, সর্বেলিএন্স, তেস্তিং অমসুং পোজিতিবা কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত নীংথিনা পীবদা তেংবাংগনি। মখোয়না রাজ্যশিংদা মতমগা চানবা দাইগ্নোসিস তৌবা অমসুং মসিগী মরমদা মতুং তাবা ওইনা পাউ ফাওবগী হীরম কয়াদা নীংথিনা থবক পাঙথোকপদা তেংবাংগনি।
রাজ্য খুদিংগী ওইনা থাগদবা কাংলুপশিং অসিদা এপিদেমিওলোজিস্ত অমসুং পব্লিক হেলথ এক্সপর্ত অমমম য়াওগনি।
রাজ্য মরিশিং অসিদা মশিং য়াম্বা এক্তিব কেস ওইনা উত্তর প্রদেশনা ৫৪,৬৬৬ লৈদুনা ওরিশা (২৭,২১৯), ছতিসগর (১৩,৫২০) অমসুং ঝারখন্দা (১১,৫৭৭)না লৈদুনা মথংদা লৈরি। ঙসি ফাওবগী অপুনবা কেস মশিং ওইনা উত্তর প্রদেশনা ২,২৫,৬৩২ লৈদুনা ওরিশা (১,০০,৯৩৪), ঝারখন্দ (৩৮,৪৩৫) অমসুং ছতিসগর (৩০,০৯২)না কেসকী মশিং লৈদুনা মথং মথং লৈরি। মী লৈখিদবগী খ্বাইদগী য়াম্বা মশিং অসি উত্তর প্রদেশতা ৩৪২৩ লৈরি অমসুং ওরিশা, ঝারখন্দ অমসুং ছতিসগরদা মথংশিৎনা ৪৮২, ৪১০ অমসুং ২৬৯ লৈরি।
মখা তানা থবক চত্থবগী থৌওং অমা ওইনা কেন্দ্র সরকারনা মতম মতমগী মতুং ইন্না তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা মখোয়গী ওথোরিতীশিংগা পাউ ফাওননবা কাংবুশিং শেম্লি অমসুং মখোয়না থেংনবা শিংনবশিং অসিগী হকথেংনবা পাউ লৌদুনা মখোয়গী থৌদাংশিং অসিদা থেংনবা খুদোংচাদবা কয়াগী ৱারোইশিন পীনবা তেংবাংদুনা লাক্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
Health Ministry to rush Central teams to UP, Jharkhand, Chhattisgarh, and Odisha
Central teams to assist in strengthening Containment, Surveillance, Testing and efficient Clinical management
31 AUG 2020 5:18PM by PIB Delhi
Ministry of Health and Family Welfare has decided to deploy high level Central teams to four States of Uttar Pradesh, Jharkhand, Chhattisgarh, and Odisha. These States are seeing a sudden surge in the number of COVID cases and some of them are also reporting high mortality.
The teams will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing and efficient clinical management of the positive cases. They shall also guide the States in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
Each of the multi-sectoral teams will comprise of an epidemiologist and a public health expert.
Of these four States, Uttar Pradesh has the maximum number of active cases pegged at 54,666, followed by Odisha (27,219), Chhattisgarh (13,520) and Jharkhand which has 11,577 active cases. In terms of total/cumulative cases till date, Uttar Pradesh has 2,25,632, Odisha (1,00,934), Jharkhand (38,435) and Chhattisgarh has 30,092 cases. The most number of deaths are reported in Uttar Pradesh (3423) while Odisha, Jharkhand and Chhattisgarh are reporting 482, 410 and 269 deaths cumulatively.
As an ongoing effort, the Central Government has been deputing Central teams from time to time to visit various States to interact with the authorities and get a first hand understanding of the challenges and issues being faced by them so as to strengthen their ongoing activities and remove bottlenecks, if any.