হাউছিং আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
পিএম স্বনিধিৰ অলনাইন ডেশ্ববোৰ্ড আৰম্ভ
আঁচনিখনৰ সন্দৰ্ভত তথ্য শ্বেয়াৰ কৰা আৰু নিৰীক্ষণ কৰাৰ সংপৃক্ত সমাধান
আঁচনিখনৰ অধীনত ৭.১৫লাখতকৈ অধিক আৱেদন লাভ কৰা হৈছে; ১.৭ লাখতকৈ অধিক আৱেদনত অনুমোদন
28 AUG 2020 4:02PM by PIB Guwahati
কেন্দ্রীয় গৃহ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ সচিব শ্রী দুর্গা শংকৰ মিশ্ৰই আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰী পদপথৰ দোকানী আত্মনির্ভৰ নিধি(পিএম স্বনিধি) আঁচনিৰ অনলাইন ডেশ্ববোৰ্ড আঁচনিৰ আৰম্ভ কৰে৷
এই অনলাইন ডেশ্ববোর্ডৰ জৰিয়তে চহৰসমূহত পিএম স্বনিধি আঁচনিৰ কাম-কাজৰ অগ্ৰগতিৰ নিৰীক্ষণ কৰিব পৰা যাব৷ ২ জুলাইৰ পৰা পিএম স্বনিধি আঁচনিৰ অনলাইনযোগে আৱেদনপত্ৰ দাখিলৰ কাম আৰম্ভ হৈছে৷ বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ পৰা ৭.১৫ লাখতকৈ অধিক আৱেদনপত্ৰ জমা হৈছে। ইতিমধ্যে ১.৭লাখতকৈ অধিক আৱেদন পত্ৰত অনুমোদন জনোৱা হৈছে৷
ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ ফলত চহৰাঞ্চলৰ পদপথৰ দোকানীসকলৰ জীৱিকাত বিৰূপ প্ৰভাৱ পৰিছে। এই দোকানীসকলে যাতে সহজ উপায়েৰে তেওঁলোকৰ ব্যৱসায়ৰ বাবে মূলধন যোগাৰ কৰিব পৰাকৈ মন্ত্ৰালয়ে ১ জুনত পিএম স্বনিধি আঁচনিৰ শুভাৰম্ভ কৰে৷ ইয়াৰ ফলত চহৰাঞ্চল আৰু অৰ্ধ চহৰ, অৰ্ধ গ্রামীণ এলেকাত ২৪ মার্চৰ পূৰ্বে যিসকল দোকানীয়ে পদপথত ব্যৱসায় কৰিছিল, তেওঁলোক উপকৃত হ’ব৷ এই সংখ্যা ৫০ লাখতকৈ অধিক৷ এই আঁচনিৰ অধীনত এগৰাকী দোকানীয়ে ১০,০০০ টকাকৈ মূলধন লাভ কৰিব৷ এই টকা তেওঁলোকে এবছৰৰ ভিতৰত প্ৰতি মাহে কিস্তিৰ হিচাপত পৰিশোধ কৰিব লাগিব৷ সঠিক সময়ত বা তাৰ আগেয়ে ঋণ পৰিশোধ কৰিলে সুদৰ ৰাজসাহায্যৰ বাবদ ৭ শতাংশ ধন হিতাধিকাৰীসকলৰ বেংক একাউণ্টত তিনি মাহৰ ভিতৰত জমা হ’ব৷ কোনোবাই যদি নিৰ্দিষ্ট সময়ৰ পূৰ্বেই ঋণ পৰিশোধ কৰে, তেতিয়াহ’লে তেওঁ কোনো জৰিমনা ভৰিব নালাগে৷ এই আঁচনিত ডিজিটেল প্ৰক্রিয়াৰে আর্থিক লেনদেন কৰাত উৎসাহিত কৰা হ’ব৷ কোনো দোকানীয়ে যদি ডিজিটেল পদ্ধতিত আর্থিক লেনদেন কৰে, তেতিয়াহ’লে তেওঁক প্ৰতি মাহে ১০০টকাকৈ ভাট্টা প্ৰদান কৰা হ’ব৷ দোকানীসকলে তেওঁলোকৰ আর্থিক সমৃদ্ধিৰ বাবে এই ঋণৰ সুবিধা লৈ সেয়া সময়মতে পৰিশোধ কৰিলে এই আঁচনিৰ সকলো সুবিধা লাভ কৰিব৷

Ministry of Housing & Urban Affairs
Online Dashboard of PM SVANidhi launched
One stop solution for information sharing and monitoring of scheme
Over 7.15 lakh applications received under the scheme; more than 1.7 lakh sanctioned
28 AUG 2020 4:02PM by PIB Delhi
Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, Housing and Urban Affairs launched the PM Street Vendor's AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) online dashboard today, through video conferencing.
The online dashboard is dynamic, interactive and would provide a one stop solution to all stakeholders looking for information and tracking monitoring of progress of PM SVANidhi up to city level.
Since the commencement of online submission of applications on PM SVANidhi portal on 2nd July 2020, more than 7.15 lakh applications have been received and over 1.70 lakh have been sanctioned in different States and UTs.
PM SVANidhi was launched by the Ministry on June 01, 2020, for providing affordable working capital loan to street vendors to resume their livelihoods that have been adversely affected due to Covid-19 lockdown. This scheme targets to benefit over 50 lakh Street Vendors who had been vending on or before 24 March, 2020, in urban areas including those from surrounding peri-urban/rural areas. Under the Scheme, the vendors can avail a working capital loan of up to Rs. 10,000, which is repayable in monthly instalments in the tenure of one year. On timely/ early repayment of the loan, an interest subsidy @ 7% per annum will be credited to the bank accounts of beneficiaries through Direct Benefit Transfer on quarterly basis. There will be no penalty on early repayment of loan. The scheme promotes digital transactions through cash-back incentives up to an amount of Rs. 100 per month. The vendors can achieve their ambition of going up the economic ladder by availing the facility of enhancement of the credit limit on timely/ early repayment of loan.