ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আই.না শ্রী অশোক লাবাসাগী কাইনা থৌরম পাঙথোকখ্রে
ই.সি.আই.না কম্পেন্দিয়ম ওব জজমেন্ত অমা ওইরিবা লেন্দমার্ক জজমেন্তকী ভোল্যুম ৬ ফোংখ্রে
28 AUG 2020 5:23PM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিসন ওব ইন্দিয়ানা ইলেক্সন কম্মিসনর ওইরম্বদগী পোত্থাদুনা ফিলিপিন্সতা লৈবা মনিলাদা লৈবা এসিয়ান দিবেলপমেন্ত বেঙ্ককী প্রসিদেন্ত ওইনা থৌ পুরগদবা শ্রী অশোক লাবাসাগী কাইনা থৌরম ঙসি পাঙথোকখ্রে। শ্রী অশোক লাবাসানা ২০১৮গী জনুৱারী ২৩দগী ই.সি.আই.গী ইলেক্সন কম্মিসনর ওইনা থৌ পুখিবনি অমসুং মখা তানা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবা ইলেক্সন কম্মিসনগী ওফিস পায়গনি।
মহাকপু বিদাই পীরদুনা, সি.ই.সি. শ্রী সুনিল অরোরানা শ্রী অশোক লাবাসাবু অহেনবা চৌবা থৌ কয়া পুদুনা অমসুং অহেনবা পুন্সিগী খোংথাং কয়া মাই পাক্না থেংনবা ওইনবগীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীখি। ই.সি.আই.দগী চৎখ্রবসু এ.দি.বি.গীদি তোংজবা অমনি হায়রদুনা শ্রী লাবাসাগী হৈথোই শিংথোইবশিং অসি হৌজিক্তি অহেনবা মরোল য়াম্না প্লেৎফোর্ম অমদা অমুক উবা ফংদুনা কোবিদ মতুংগী শেন্মিৎলোন্দা শেমদোক শাদোকপা ঙম্লগনি।
থৌরম অদুদা, ইলেক্সন কম্মিসনর শ্রী সুনিল চন্দ্রনা মহাক্কী ৱারোলদা শ্রী অশোক লাবাসানা শেল-থুম মন্ত্রালয়দা অঙনবা মতমদা তৌরম্বা থবকশিংগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না শ্রী লাবাসাবু কোবিদকী মতমদা পাঙথোকখিবা মীখলশিংদা মতীক চাবা চৎন-কাংলোন কয়া লৌখৎনবা তাকপী তম্বীরম্বশিংবু পল্লদুনা শিংথাখি।
শ্রী অশোক লাবাসানা হায়খি, মহাক্না কম্মিসন অসিদা চহী অনীগা তংখাই লৈরম্বা মতম অসি কাউবা ঙম্লরোইদবা মীকুপ অমা ওইরগনি। ই.সি.আই.দা মখা তানা থৌ পুদুনা লৈবা নত্ত্রগা এ.দি.বি.গুম্বা মালেমগী ফম্বাক অমদা অমুক থৌ পুরুবা হায়বসিদা খনবদা অরুবা ওইখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
কম্মিসন অসিনা দিরেক্তর ইলেক্সন এক্সপেন্দিচর ওইরম্বা দিরেক্তর শ্রী বিক্রম বাত্রানা ইলেক্সন কম্মিসন ওব ইন্দিয়াদা থৌ পুবগী মতম লোইদুনা মহাক্কী কেদরদা অমুক হনখিবদা কাইনা থৌরম পাঙথোকখি।
ইকাইখুম্নজরিবা সুপ্রিম কোর্ত অমসুং তোঙান-তোঙানবা হাই কোর্তশিংনা জনুৱারী ২০১৭দগী মে ২০১৯ ফাওবগী হায়বদি লোক সভা জেনরেল ইলেক্সন ২০১৯ ফাওবগী জজমেন্তশিংগী চেফোং অমা ওইরিবা লেন্দমার্ক জজমেন্তকী ভোল্যুম ৬শুবসু ঙসি ফোংখ্রে। কম্মিসন অসিনা ই ভর্জন ওইনা মীয়াম পুম্বনা উবা ফংজনবগীদমক https://eci.gov.in/ebooks/landmark-judgment/index.html দসু ফোংখি। মসিদা ইলেক্তোরেলগী থৌওং কয়াগী মরমদা হায়বদি নোমিনেসন, এফিদেবিৎ, ই.ভি.এম. ভি.ভি.পি.এ.তি., মোদেল কোদ ওব কন্দক্ত, করপ প্রেক্তিস অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা হীরমশিংগী মতাংদা মশক থোকপা জজমেন্ত ২৯ য়াওরি। ভোল্যুম অসিদা ই.সি.আই.না ফোংখ্রবা মমাংগী লেন্দমার্ক জজমেন্তকী ভোল্যুম মঙাসু পল্লি। মসিগী মথক্তা, ভোল্যুম অসিদা জেনরেল ইলেক্সন ২০১৯গী মমাংদা ওনরেবল সুপ্রিম কোর্ত অমসুং ওনরেবল হাই কোর্ততা ফাইল তৌরকখিবা কেস ৬৩২সু য়াওরি।
চীফ ইলেক্সন কম্মিসনর শ্রী সুনিল অরোরানা মহাক্কী ৱারোলদা হায়খি, "ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি, মসিগী চেফোং অসিনা ঐখোয়বু ইলেক্সনগী আইনশিং দোমেনগী মতাংদা খঙহনলগনি অমসুং মরী লৈনবা ওফিসিএলশিংদা মখোয়গী থবকশিংনা জুদিসিয়ারীবু ইকাইখুম্নবা হেলহনলিবনি হায়বসি খঙজদুনা অচৌবা থৌদাং কয়া পায়খৎনবা পুক্নিং থৌগৎপীরগনি।"
শ্রী অশোক লাবাসা, ইলেক্সন কম্মিসনরনা মহাক্কী ৱারোলদা হায়খি, "ভোল্যুম অসিনা লৈবাক অসিগী পাক চাউরবা মীখলশিংবু কোনশিল্লিবা আইনশিংগী মতাংদা হেন্না ৱাখল লৌশিং পীরগনি।"
শ্রী সুশিল চন্দ্র, ইলেক্সন কম্মিসনরনা মহাক্কী ৱারোলদা মসিগী ভোল্যুম অসিনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা মীখলগী থৌওংশিংগী মতাং খঙনবা হোৎনবদা কান্নবা পীরগনি হায়না থাজবা ফোংদোকখি।

Election Commission
ECI bids farewell to Sh Ashok Lavasa
ECI also releases Volume VI of Landmark Judgments, a Compendium of Judgments
28 AUG 2020 5:23PM by PIB Delhi
Election Commission of India today bade a warm farewell to outgoing Election Commissioner Sh Ashok Lavasa who is moving on to take up the prestigious assignment as Vice-President, Asian Development Bank at Manila, Philippines. Sh Ashok Lavasa had joined ECI as Election Commissioner on the 23rd of January 2018 and would hold the office of the Election Commission till 31st August 2020.
Bidding him farewell, CEC Sh Sunil Arora wished Sh Ashok Lavasa the very best ahead for meeting bigger challenges and achieving more milestones. He mentioned that ECI’s loss is ADB’s gain where Sh. Lavasa's competence would now be available at the wider multilateral platform for the daunting task of restructuring economies in post-Covid scenario.
On the occasion, Election Commissioner Sh. Sushil Chandra in his speech appreciated the working of Sh. Ashok Lavasa in Ministry of Finance earlier. He specially applauded Sh Lavasa for his guidance in framing of broad guidelines for elections to be held in Covid times.
Sh. Ashok Lavasa said he would remember his two and a half year stint at the Commission as a memorable experience. He acknowledged that it was a difficult choice for him whether to continue in ECI or move on to the global canvas of ADB.
The Commission also bid farewell to outgoing Director Sh Vikram Batra, Director Election Expenditure as he returns to his cadre after completing his term at Election Commission of India.
Volume VI of Landmark Judgments, a compendium of judgments delivered by Hon’ble Supreme Court and various High Courts from January 2017 to May 2019, that is, till the conclusion of Lok Sabha General Election 2019, was also released today. Commission released its e-version also https://eci.gov.in/ebooks/landmark-judgment/index.html for wider reach. It consists of 29 significant judgments covering various aspects of electoral process like nomination, affidavit, EVM VVPAT, Model Code of Conduct, corrupt practices and other related matters. This volume also lists the judgments already published by ECI in previous five volumes of Landmark Judgments. Additionally, the volume also lists 632 cases filed in the Hon’ble Supreme Court and Hon’ble High Courts during the period leading to General Election, 2019.
Chief Election Commissioner Shri Sunil Arora in his message said “I harbour the sanguine hope that this publication would further illuminate us about the domain of election law and embolden the officials concerned to execute the gigantic exercise by taking solace in the fact that their actions have consistently earned the approbation of judiciary.”
Sh. Ashok Lavasa, Election Commissioner, in his message said “This volume will broaden understanding of the laws governing the vast electoral exercise of our country.”
Sh. Sushil Chandra, Election Commissioner, in his remarks hoped that this volume will benefit all citizens of the country in understanding the election process.