Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC Serves Legal Notices to “Khadi Essentials” & “Khadi Global” for Fraudulently Using Brand Name Khadi
21 AUG 2020 3:46PM by PIB Delhi
Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has issued legal notices to two firms – Khadi Essentials and Khadi Global – stating that they are “unauthorizedly” and “fraudulently” using the brand name “Khadi”. KVIC in a statement has said today that the two firms are engaged in selling a range of cosmetic and beauty products through various e-commerce platforms using the brand name “Khadi” and thus misleading consumers.
In the notices served to Khadi Essentials and Khadi Global in the first week of August, KVIC has asked them to immediately stop selling or promoting its products using the brand name “Khadi” while also cancelling the domain names www.khadiessentials.com and www.khadiglobalstore.com respectively. The two firms have also been told to discontinue their social media handles on various platforms like Twitter, Facebook, Instagram and Pinterest.
“The adoption of your mark is being used to sell products online...clearly the adoption of your mark is in bad faith and is aimed at misappropriating the goodwill and reputation of Khadi trademark. Apart from Khadi India, the trademark “Khadi” can only be used by authorized licensee or franchisee holders,” the notices read. “The use of a mark which completely subsumes KVIC’s trademark for identical goods will undoubtedly lead to confusion and deception in the market. Use of your mark amounts to misuse and misrepresentation of “Khadi” trademark,” it further said.
The two firms have strictly been told to immediately stop selling products using the brand name of “Khadi” and destroy all product packaging, labels, publicity material, signboards and any other business stationary using the brand names Khadi Essentials and Khadi Global respectively. KVIC has said that failing to comply with the instructions in seven days, legal action will be initiated against the firms.
KVIC Chairman, Shri Vinai Kumar Saxena said any misuse of the brand name “Khadi” has a direct bearing on the livelihood of our artisans who are making genuine handcrafted products in remote parts of India. “KVIC will take stern action against any individual or firm misusing the brand name Khadi. This is to safeguard the interest of Khadi artisans and prevent the sale of any spurious product in the name of Khadi,” Saxena said.
KVIC has said that in the last few years it has acted tough against any misuse of its brand name “Khadi India” and infringement into its trademark. So far KVIC has issued legal notices to over 1000 private firms including Fabindia for misusing its brand name and selling products under the name of Khadi. KVIC has sought damages to the tune of Rs 500 crore from Fabindia which is pending before the Mumbai High Court.
KVIC has also sought damages from these firms for causing harm to its reputation and loss of wages to Khadi artisans due to sale of fake Khadi fabric. However, after legal notices were served, a majority of firms have apologized to KVIC and withdrawn their products, advertisements fraudulently using Khadi’s name.
On July 27, KVIC filed a complaint for FIR against a Chandigarh-based person for unauthorizedly selling face masks dubbing them as Khadi Face Masks and also using the Prime Minister’s photograph on the packets. Earlier, in May this year, 3 Delhi-based firms were issued legal notices by KVIC for selling fake PPE kits under the brand name of Khadi.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
নিয়ম লান্না ব্রান্দ নেম খাদি শীজিন্নবগীদমক কে.ভি.আই.সিনা “খাদি ইসেন্সিএলস” অমসুং “খাদি গ্লোবেল”দা লিগেল নোতিস থাখ্রে
21 AUG 2020 3:46PM by PIB Imphal
মখোয়না অয়াবা য়াওদনা অমসুং অরানবা মওংদা ব্রান্দ নেম “খাদি” শীজিন্নবগীদমক ফার্ম অনি-খাদি ইসেন্সিএলস অমসুং খাদি গ্লোবেলদা খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কমিসন(কে ভি আই সি)না লিগেল নোতিসশিং থাখ্রে। ঙসি কে.ভি.আই.সিগী চেরোল অমদা হায়খি ব্রান্দ নেম “খাদি” শীজিন্নদুনা ফার্ম অনি অসিনা তোঙান-তোঙানবা ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংদা অকে-অমৌগী পোৎলমশিং য়োনখি অমসুং মসিনা পোৎ লৈরিবশিং লান্না লমজিংলে।
অগস্তকী অহানবা চয়োলদা খাদি ইসেন্সিএলস অমসুং খাদি গ্লোবেলদা নোতিসশিং থাখিবনি অমসুং দোমেন নেমশিং www.khadiessentials.com অমসুং www.khadiglobalstore.com ককথৎনবা অমসুং ব্রান্দ নেম “খাদি” শীজিন্নদুনা পোৎ য়োনবা খুদক্তা লেপ্নবা কে.ভি.আই.সিনা খঙহনখি। সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিং হায়বদি তুইতর, ফেসবুক, ইন্সতাগ্রাম অমসুং পিন্তেরেস্তদা মখোয়গী সোসিএল মেদিয়া হেন্দলশিং মখা তানা চৎথদনবা ফার্ম অনি অসিদা খঙহনখি।
থবক অসিনা খাদি ত্রেৎমার্ককী অফবা থবক অমসুং মিংচৎ লান্না শীজিন্নবা হোৎনরি। খাদি ইন্দিয়াগী মথক্তা, ত্রেৎমার্ক “খাদি” অসি অয়াবা পীরবা ফার্মশিং নৎত্রগা ফ্রানচাইসি পায়রবশিং খক্তনা শীজিন্নবা য়াগনি হায়না নোতিস অদুদা ফোংদোকলি। মশক মান্নবা পোৎলমশিংদা কে.ভি.আই.সিগী ত্রেৎমার্ক শীজিন্নবা অসিনা কৈথেলদা চমম্নবা পোকহনগনি অমসুং নমথাক তৌগনি। “খাদি” ত্রেৎমার্ক অসি লান্না উহন্নবা অমসুং লান্না শীজিন্ননবা হোৎনরে হায়রি।
ব্রান্দ নেম “খাদি” শীজিন্নদুনা পোৎ য়োনবা খুদক্তা লেপ্নবা ফার্ম অনিদা খঙহনখ্রে অমসুং খাদি ইসেন্সিএলস অমসুং খাদি গ্লোবেল ব্রান্দ নেমশিং য়াওবা পেকেজিং তৌরবা পোৎলমশিং, লেবেলশিং, সাইনবোর্দশিং অমসুং পব্লিসিতিগী মচাকশিং মাঙহনখিবনবা খঙহনখ্রে। নুমিৎ ৭গী মনুংদা হায়রিবা ৱাফমশিং অসি থবক ওইনা পাংথোক্ত্রবদি ফামশিং অসিগী মথক্তা আইনগী ওইবা থবকশিং লৌখৎকনি হায়না কে.ভি.আই.সিনা হায়খি।
কে.ভি.আই.সিগী চেয়রমেন বিনাই কুমারনা হায়খি ব্রান্দ নেম “খাদি” লান্না শীজিন্নবা অসিনা ভারতকী মফম কয়াদা লৈরিবা অশেংবা খুৎনা শাবা পোৎথোকশিং পুথোকলিবা ঐখোয়গী খুৎহৈবশিংগী হিংনবা লম্বীদা শিংনবনি। ব্রান্দ নেম খাদি লান্না শীজিন্নবা লনাই মীওই নৎত্রগা ফার্মশিংগী মথক্তা কে.ভি.আই.সিনা অকনবা থবক লৌখৎকনি। মসিনা খাদি খুৎহৈবশিংগী কনবা ঙমগনি অমসুং খাদিগী মিংদা শাশিন্নবা পোৎথোকশিং য়োনবদগী ঙাকথোকপা ঙমগনি।
ব্রান্দ নেম “খাদি ইন্দিয়া” অমসুং মসিগী ত্রেৎমার্ক লান্না শীজিন্নবগী মায়োক্তা হৌখিবা চহি খর অসিদা কে.ভি.আই.সিনা অকনবা থবকশিং পায়খৎতুনা লাক্লি। মসিগী ব্রান্দ নেম লান্না শীজিন্নবা অমসুং খাদিগী মিংদা পোৎথোক কয়া য়োনবগীদমক ফেবইন্দিয়া য়াওনা লনাই ফার্ম ১০০০ হেনবদা কে.ভি.আই.সিনা লিগেল নোতিসশিং থাখ্রে। কে.ভি.আই.সিনা ফেবইন্দিয়াদগী লুপা করোর ৫০০গী শেনফম অমা পীনবা কে.ভি.আই.সিনা খঙহনখি অমসুং কেস অসি হৌজিক মুম্বাই হাই কোর্ততা পন্দুনা লৈরি।
শাশিন্নবা খাদিগী ফিরোল য়োনবদগী খাদি খুৎহৈবশিংগী খুৎশুমল মাংহনখিবা অমসুং মসিগী মিংচৎ থিহনবগীদমক হায়রিবা ফার্মশিং অসিদগী শেন লৌনবা কে.ভি.আই.সিনা আইনগী ওইবা থবক পায়খৎখিবনি। লিগেল নোতিস পীরবা মতুংদা, ফার্ম অয়াম্বনা কে.ভি.আই.সিদা লাল্লে হায়জরকখি অমসুং খাদিগী মিং লান্না শীজিন্নবা মখোয়গী পোৎথোকশিং অমসুং এদভরতাইজমেন্তশিং লৌথোকখি।
ফেস মাক্সশিং খাদি ফেস মাক্স হায়না য়োনবা অমসুং মখোয়গী পেকেদশিংদা প্রধান মন্ত্রীগী ফোতোগ্রাফ শীজিন্নবগীদমক জুলাই ২৭দা চান্দিগরদা লৈবা মীওই অমা এফ.আই.আর লৌখৎনবা কে.ভি.আই.সিনা ৱাকৎখি। চহি অসিগী মে থাদা, দিল্লিগী ফার্ম অমা খাদিগী মিং শীজিন্নদুনা শাশিন্নবা পি.পি.ই কিৎশিং য়োল্লম্বগীদমক কে.ভি.আই.সিনা লিগেল নোতিস থাখি।