কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ফার্মাস্যুতিকেলগী দিপার্তমেন্তনা ফার্মা সেক্তরগী দোমেস্তিক কেপাসিতি চাওখৎনবা চান্নবা মওংগী খোঙথাং কয়া লৌখৎখ্রে: শ্রী গৌদা
সরকারনা লৈবাক অসিদা বল্ক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্ক চাওখৎনবা স্কীম কয়া হৌদোকখ্রে
বল্ক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্কনা লুপা করোর ৭৭৯০০ হেনবা শেন্থং ফংবগী অমসুং মীওই ২,৫৫,০০০ থবক ফংলবা য়াই: শ্রী গৌদা
20 AUG 2020 2:23PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদা হায়খি মদুদি ফার্মাস্যুতিকেলগী দিপার্তমেন্তনা ফার্মা সেক্তরগী দোমেস্তিক কেপাসিতি চাওখৎনবা চান্নবা মওংগী খোঙথাং কয়া লৌখৎখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্তা হায়খি মদুদি ‘ইন্দিাদী ফার্মা ইন্দস্ত্রী অসি ইন্দিয়া খক্তগী নত্তনা মালেমগী ওইবা লন্নি। অসিনা মরুওইনা চাওখৎলবা লৈবাকশিংদা হিদাক্কী মমল হন্থহন্দুনা অচৌবা শক্লোন অমা লৌরি।
সি.আই.আই.গী ১২শুবা মেদতেক গ্লোবেল সমিত চার্তিংগী দ মেদতেক রুত তু আত্মানির্ভর ভারত হৌদোকপদা শ্রী গৌদানা হায়খি মদুদি, লৈবাক অসিগী দ্রগ সেক্যুরিতি মপাঙ্গল কনখৎনবা, সরকার অসিনা ফার্মা সেক্তরগী আত্মানির্ভারতা শাগৎনবা লেপ্লি। সরকারনা লৈবাক অসিদা বল্ক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্ক চাওখৎনবা স্কীম কয়া হৌদোকখ্রে। পার্ক অসিগী ময়ামগী ওইবা পোৎ-চৈ শেমগৎনবা হোৎনবদা সেন্তরনা পীরিবা মতেং অসিদগী হেন্দোক্তুনা য়ুনিয়ন গবর্নমেন্তনা প্রদক্সন লিঙ্কেদ ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) পীথদুনা পার্ক অসিদা বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিভাইস পুথোকপদা মতেং পীরি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি সরকারনা ৫%গী কান্নবা পীদুনা ফিস্কেল চহি ২০২১-২২ দগীনা ২০২৫-২৬ ফাওবা চহি মঙা অসি, অপুনবা চাদিং লুপা করোর ৩৪২০গী শেন্ফম হেনগৎহনগদৌরি। ফার্মাস্যুতিকেলগী দিপার্তমেন্তনা হান্ননা স্কীম অসি ২০২০গী জুলাইগী ২৭তা শেম্দোক্লবা নিয়ম অমা থাদোকখি। নুমিৎ ১২০গী ওইবা মতম অমা এপ্লিকেসন ফাইল তৌনবা পীরি। মহাক্না হায়খি মদুদি কম্পিশিংনা স্কীম অসিগী খুদোকচাবা লৌনবা চপ চাবা মতম্নি।
ময়া অনি পানবা থাংগী লালোংগুম পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ময়ামগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা পোত্থোক্কী মমল ৱাংলিবা অসি তাথরকপা য়ারি। মসিনা দোমেস্তিক কম্পনিশিং অসি মপাল লৈবাকশিংগা চাংদম্নবা য়ারি, চহি ২-৩গী মতম অসিদা শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা লৌখৎখিবা সরকার অসিগী অচুম্বা পোলিসিনা ফার্মা সেক্তরনা আত্মানির্ভার ওইবদা মতেং ওইরি মদুদা নত্তনা দোমেস্তিক্কী চংগদবা অদুদগী হেন্দোক্তুনা মালেমগী অপামবশিং মমল য়াম্দবা অফবা হিদাক অমসুং হিদাক্কী পোৎ-চৈশিং ফংহল্লি।
শ্রী গৌদানা খঙহল্লী মদুদি বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্কনা লুপা করোর ৭৭৯০০ হেনবা শেন্থং ফংবগী অমসুং মীওই ২,৫৫,০০০ থবক ফংলবা য়াই। “মেদিকেল সেক্তর খক্তদা শেন্থং ফংবা অসি লুপা করোর ৪০০০০ অমসুং মীওই ১,৪০,০০০ থবক ফংবগী খুদোংচাবা লৈগনি,” হায়না মহাক্না হায়খি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Department of Pharmaceuticals has taken several measures to create suitable environment for development of domestic capacity in the pharma sector : Shri Gowda
Government has launched schemes for development of three Bulk Drug Parks and four Medical Device Parks across the country
Bulk drug & medical device parks expected to attract cumulative investment of Rs 77900 crore; can generate about 2,55,000 employment : Shri Gowda
20 AUG 2020 2:23PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri. D.V. Sadananda Gowda has said that his Department of Pharmaceuticals has taken several measures to create suitable environment for development of domestic capacity in the pharma sector . He said Prime Minister Sh. Narendra Modi has recently said that ‘India’s Pharma Industry is an asset not just for India but for the entire world. It has played a leading role in reducing the cost of medicines especially for developing countries.’
Addressing the Inaugural Session of CII's 12th MedTech Global Summit Charting the MedTech route to AtmaNirbhar Bharat, Shri Gowda said that to strengthen country’s drug security, the Government is committed to build Atmanirbharta in the pharma sector. Government has launched schemes for development of three Bulk Drug Parks and four Medical Device Parks across the country. Apart from increasing Central assistance for development of common infrastructure facilities in the parks, Union Government will also extend Production Linked Incentive (PLI) to manufacturers of bulk drugs and medical devices in these parks.
The minister said, Government will provide incentive at the rate of 5 % on incremental sales for a period of five years from Fiscal Year 2021-22 to 2025-26, with total outlay of Rs 3420 crore. Department of Pharmaceuticals has already released evaluation criteria for selection of units for this scheme on July 27, 2020. A time period of 120 days has been given for filing applications. He said it is the right time for companies to take advantage of this scheme.
The two-pronged strategy of incentivizing production and creation of common infrastructure will offset higher cost of production. This will make domestic companies as competitive as their peers in foreign countries, and provide a level playing field to them. within a period of 2 -3 years, due to right policies of the Government under the leadership of Shri Narendra Modi, pharma sector will become AtmaNirbhar, not only in sense of meeting domestic requirements but also for fulfilling global demand of low cost - high quality medicines and medical devices.
Shri Gowda informed that the schemes for development of bulk drug & medical device parks are expected to attract cumulative investment of about Rs 77900 crore and can generate about 2,55,000 employment. "For medical device sector alone, investment could be to the tune of Rs 40000 crore with generation of 1,40,000 new employment opportunities," he added.