বিত্ত মন্ত্ৰালয়
ইচিএলজিএছৰ অধীনত ১লাখ কোটি টকাতকৈ অধিক ঋণ প্ৰদান কৰা হৈছে
20 AUG 2020 11:19AM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ পৃষ্ঠপোষকতাত ১০০শতাংশ জৰুৰী ক্ৰেডিট লাই গেৰাণ্টি আঁচনি(ইচিএলজিএছ)ৰ অধীনত চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী বেংকসমূহে ১৮ আগষ্ট, ২০২০লৈকে মুঠ ১.৫লাখ কোটি টকাৰ ঋণত অনুমোদন জনাইছে আৰু ইয়াৰে ১ লাখ কোটি টকা ইতিমধ্যে প্ৰদান কৰা হৈছে৷ চৰকাৰে কভিড-১৯ লকডাউনৰ বাবে বিভিন্ন খণ্ড, বিশেষকৈ এমএছএমই খণ্ডসমূহে সন্মুখীন হোৱাৰ দুৰ্যোগপূৰ্ণ অৱস্থাৰ অৱসান ঘটোৱাৰ লক্ষ্যৰে ঘোষণা কৰা আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত পেকেজৰ এক অংশ হিচাপে এই ইচিএলজিএচৰ কথাও উল্লেখ কৰিছিল৷
চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী বেংকসমূহে বিতৰণ কৰা মুঠ ঋণৰ সবিশেষ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰঃ
ইচিএলজিএছ বেংকৰ অধীনত চৰকাৰী খণ্ডৰ বেংকে মুঠ ৭৬,০৪৪.৪৪ কোটি টকা অনুমোদন জনাইছে আৰু ইয়াৰে ৫৬,৪৮৩ কোটি ইতিমধ্যে বিতৰণ কৰা হৈছে৷ একেদৰে, বেচৰকাৰী খণ্ডই বৰ্তমানলৈকে ৭৪,৭১৫.০২ কোটি টকাৰ ঋণ অনুমোদন জনোৱাৰ বিপৰীতে ৪৫,৭৬২ কোটি টকা বিতৰণ কৰিছে৷ সৰ্বাধিক ঋণ অনুমোদন দিয়া বেংকসমূহ হৈছে-ষ্টেট বেংক অৱ ইণ্ডিয়া, কানাড়া বেংক, পাঞ্জাৱ নেচনেল বেংক, বেংক অৱ ইণ্ডিয়া, ইউনাইটেড বেংক অৱ ইণ্ডিয়া আৰু এইচডিএফচি বেংক লিমিটেড৷
১২টা ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বেংকে অনুমোদন জনোৱা আৰু বিতৰণ কৰা ঋণৰ সবিশেষ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰঃ
ইচিএলজিএছৰ অধীনত ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বেংকে অনুমোদন জনোৱা আৰু বিতৰণ কৰা ঋণৰ সবিশেষ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰঃ

Ministry of Finance
Loans worth more than Rs 1 Lakh crore disbursed under ECLGS
20 AUG 2020 11:19AM by PIB Delhi
Under the 100% Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) backed by a Government of India guarantee, Banks from Public & Private Sectors have sanctioned loans worth over Rs. 1.5 lakh crore as of 18th August, 2020, of which more than Rs 1 lakh crore has already been disbursed. The ECLGS was announced by the Government as a part of Aatma Nirbhar Bharat Package, to mitigate the distress caused by lockdown due to COVID-19 by providing credit to different sectors, especially MSMEs.
The details of total loans sanctioned and disbursed by Public & Private Sector Banks are:
Under the ECLGS, Public Sector Banks (PSBs) have sanctioned loans of Rs 76,044.44 crore, out of which Rs 56,483.41 crore has already been disbursed. Whereas Private Sector Banks have sanctioned loans of Rs 74,715.02 crore out of which Rs 45,762.36 crore has already been disbursed. The top lenders under the Scheme are State Bank of India (SBI), Canara Bank, Punjab National Bank (PNB), Bank of India, Union Bank of India and HDFC Bank Ltd.
Details of Loans sanctioned & disbursed by 12 PSBs are as follows:
State wise details of loans sanctioned and disbursed under ECLGS by PSBs are as follows: