Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr. Jitendra Singh hails setting up of the National Recruitment Agency (NRA) as a historic decision of Prime Minister Shri Narendra Modi
NRA will pave the way for transformational reform in the recruitment process for central government jobs: Dr. Jitendra Singh
NRA is a combination of convenience and cost effectiveness for candidates: Dr Jitendra Singh
Common Eligibility Test(CET) in Every District will lead to Ease of Access to Rural youth, women and disadvantaged candidates
NRA to have mock tests, 24x7 helpline and grievance redressal portal
19 AUG 2020 5:38PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today said that the decision of the Cabinet to set up a National Recruitment Agency to conduct Common Eligibility Test is a historic, visionary and revolutionary reform in the field of recruitment for Central Government Jobs. Briefing the media here, he said that the decision marks a paradigm shift in Government Recruitment process. He said the multi-agency body called the National Recruitment Agency (NRA) will conduct a Common Eligibility Test (CET) to screen/shortlist candidates for the Group B and C (non-technical) posts and will provide a level playing field to all candidates.
Dr. Jitendra Singh said that the move will not only lead to Ease of Recruitment, Selection and Job placement, but will ultimately ensure Ease of Living, as about 1000 centres, one in each district will be set up, where candidates can take the test. He said, the measure will immensely help the candidates from the far flung and hilly areas and particularly the girl candidates, besides saving their valuable time and resources.
Dr. Jitendra Singh said that NRA will come into force from next year and will be headquartered in Delhi. The Minister informed that State Governments will also be advised to come on board in a true spirit of Cooperative Federalism. He also hoped that in near future private sector will also join the NRA. He said, NRA will have representatives of Ministry of Railways, Ministry of Finance/Department of Financial Services, the SSC, RRB & IBPS. It is envisioned that the NRA would be a specialist body bringing the state of the art technology and best practices to the field of Central Government recruitment.
Dr. Jitendra Singh said that there will be two tests per year under NRA and the scores of the candidates will remain valid for three years. He said, besides Hindi and English, tests will be conducted in 12 languages in due course and efforts will be made to include all the languages mentioned in the 8th Schedule of the Constitution.
The Minister said that the multiple recruitment examinations are a burden on the candidates, as also on the respective recruitment agencies, involving avoidable/repetitive expenditure, law and order/security related issues and venue related problems.
He said that on an average, 2.5 crore to 3 crore candidates appear in each of these examinations, but a common eligibility Test would enable these candidates to appear once and apply to any or all of these recruitment agencies for the higher level of examination. This would indeed be a boon to all the candidates, he added.
Click here for the detailed information on NRA in English.
Click here for the detailed information on NRA in Hindi

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পুৱারী ওইরবা ৱারেপ অমা লৌদুনা নেস্নেল রিক্রুইতমেন্ত এজেন্সি (এন.আর.এ.) লিংখৎপদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্রনা থাগৎলি
কেন্দ্র সরকারগী থবকশিং হাপ্নবগী থৌরাংশিংদা অওনবা পুরক্নবা লম্বী এন.আর.এনা শেম্লগনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
এন.আর.এ অসি কেন্দিদেৎশিংগী খুদোংচাবা অমসুং শেন য়াম্না তিংদবা অপুনবা অমনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
জিলা খুদিংমক্তা কম্মন ইলিজিবিলি তেস্ত(সি ই তি) পাংথোক্তুনা খুঙ্গংগী নহারোলশিং, নুপীশিং অমসুং ফিবম চাদ্রবা কেন্দিদেৎশিং য়াম্না লাইনা তেস্ত শরুক য়াবা ফংলগনি
এন.আর.এদা মোক তেস্ত, ২৪x৭ হেল্পলাইন অমসুং গ্রিভান্সেস রিদ্রেসেল পোর্তেল লৈগনি
19 AUG 2020 5:38PM by PIB Imphal
দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খি কমন ইজিলিবিতি তেস্ত পাংথোক্নবা নেস্নেল রিক্রুইতমেন্ত এজেন্সি অমা লিংখৎনবা মন্ত্রীমন্দলনা ৱারেপ লৌখিবা অসি কেন্দ্র সরকারগী থবকশিং হাপ্নবগী লমদা পুৱারী ওইবা, মিৎয়েং শানবা অমসুং অওনবা অমনি। মসিনা সরকারগী থবক হাপ্নবগী থৌরাংদা অহোংবা পুরক্লগনি। নেস্নেল রিক্রুইতমেন্ত এজেন্সি(এন আর এ)না গ্রুপ বি অমসুং সি(নন-তেক্নিকেল)পোস্তশিংগীদমক কেন্দিদেৎশিং খন্নবা কমন ইলিজিবিলি তেস্ত অমা পাংথোক্কনি।
Revolutionary reform to bring ease in recruitment process through Common Eligibility Test to be conducted by #NationaRecruitmentAgency is a historic landmark decision taken today in the #CabinetMeeting chaired by PM Sh @narendramodi. pic.twitter.com/zYpZIZa3Y2
— Dr Jitendra Singh (@DrJitendraSingh) August 19, 2020
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি খোঙথাং অসিনা থবক হাপ্পা, খনবা অমসুং থবক ফংনবা হোৎনবা লাইহনবা খক নত্তনা জিলা অমদা সেন্তর অমা লিংখৎতুনা পুন্না সেন্তর ১০০০ থমদুনা হিংবদা লাইহনগনি। থবক অসিনা মনুং-হুঞ্জিনবা অমসুং চীংগী মফমশিংদা লৈবা কেন্দিদেৎশিংদা চাউনা মতেং পাংগনি অমসুং মরুওইনা নুপীমচাশিং মখোয়গী মমল য়াম্লবা মতম অমসুং শেন কনবা ঙমগনি।
মহাক্না হায়খি মথং চহিদগী এন.আর.এ থবক হৌরগনি অমসুং দিল্লিদা হেদক্বাতর লৈগনি। কোওপরেতিপ ফেদেরেলিজমগী অচুম্বা ৱাখল্লোন্দা শরুক য়ানবা মিনিস্তরনা রাজ্য সরকারশিংদা খঙহনখি। তুংদা লনাই কম্পেনিশিংসু এন.আর.এদা শরুক য়াগনি হায়বগী থাজবা মহাক্না থমখি। মহাক্না হায়খি এন.আর.এদা রেলৱেজ মিনিস্ত্রি, ফাইনান্স মিনিস্ত্রি, এস.এস.সি, আর.আর.বি অমসুং আই.বি.পি.এসকী মীহুৎশিং য়াওগনি। কেন্দ্র সরকারগী থবক লৌনবগী খ্বাইদগী অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নদুনা এন.আর.এ অসি অখন্নবা লুপ অমা ওইনবা পান্দম থম্লি।
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি এন.আর.এগী মখাদা চহি অমদা তেস্ত অনিরক পাংথোক্কনি অমসুং কেন্দিদেৎশিংনা ফংখিবা অদু চহি অহুম চৎনগনি। হিন্দি অমসুং ইংলিসকী মথক্তা, লোন ১২দা তেস্তশিং পাংথোক্কনি অমসুং তুংদা সংবিধানগী ৮সুবা সেদুলদা চল্লবা লোনশিং য়াওহন্নবা হোৎনগনি। তোঙান-তোঙানবা রিক্রুইতমেন্ত এজেন্সিশিংগী পরিখা ময়াম্না কেন্দিদেৎশিংদা অচৌবা পোৎলুম অমা ওইহল্লি অমসুং হঞ্জিন-হঞ্জিন চাদিং তৌবা, লো অমসুং ওর্দরগা মরী লৈনবা ৱাথোক কয়া মায়োক্নহল্লি।
মহাক্না হায়খি হায়রিবা পরিখাশিং অসিদা চাউরাক্না কেন্দিদেৎ করোর ২.৫দগী করোর ৩ ফাওবা শরুক য়াই,অদুবু কমন ইলিজিবিলিত তেস্ত পাংথোকপা অসিনা হায়রিবা কেন্দিদেৎশিং অসিনা অমুক খক শরুক য়াগনি অমসুং হায়রিবা রিক্রুইতমেন্ত এজেন্সিশিং অসিগী অৱাংবা থাক্কী পরিখা অমা হেক্তা নৎত্রগা পুম্নমক শরুক য়াবা য়াগনি। মসিগী থবক অসি কেন্দিদেৎ পুম্নমক্কী থৌজাল অমা ওইরগনি।