হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তরনা আই.আই.এম. রাইপুরগী পোস্ত গ্রেজুয়েৎ প্রোগ্রামগী ১১শুবা বেত্চ অমসুং ফেলো (দোক্তরেল) প্রোগ্রামগী ৯শুবা বেত্চকী হৌদোকপা থৌরমদা শরুক য়াখি
ইজুকেসন মিনিস্তরনা আই.আই.এম. রাইপুরগী অনৌবা ওজাগী বিল্দিং লোয়ননা একাদেমিক বিল্দিং শঙ্গাখরে
18 AUG 2020 6:19PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রামেস পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’না আই.আই.এম. রাইপুরগী পোস্ত গ্রেজুয়েৎ প্রোগ্রাম (পি.জি.পি.) গী ১১শুবা বেত্চ অমসুং ফেলো (দোক্তরেল)(এফ.পি.এম.) প্রোগ্রামগী ৯শুবা বেত্চকী ওনলাইনগী খুত্থাংদা হৌদোকখ্রে অমসুং আই.আই.এম. রাইপুরগী, বি.ও.জি. চেয়রমেন শ্রী শ্যামাল গোপীনাথ অমসুং য়আই.আই.এম. রাইপুরগী দাইরেক্তর প্রোফেসর ভারত ভাকস্করনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী পোখ্রিয়ানা আই.আই.এম.গী কেম্পস্তা পোস্ত গ্রেজুয়েৎ প্রোগ্রামগী ১১শুবা বেত্চ অমসুং ফেলো (দোক্তোরেল) প্রোগ্রামগী ৯শুবা তরাম্না ওখখি। মহাক্না আই.আই.এম. রাইপুরগী অনৌবা ওজাগী বিল্দিং লোয়ননা একাদেমিক বিল্দিং শঙ্গাখরে। মিনিস্তরগী সোকেস অসিনা ইন্সতিত্যুৎ য়াম্না কুইনা তম্বা য়াবা অমসুং দিবলপমেম্ত অমা ওইরি মসিদা মকোকচিংনবগী হৈশিংবা শেম্বা, মগুনশিং হেনগৎহন্দুনা লৈবাক অসিগী অমসুং ক্ম্ম্যুনিতিশিংহা অচৌবা শাফু অমা পীরি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা পনখি মদুদি অনৌবা নেস্নেল ইজুকেসন পোলিসি (এন.ই.পি. ২০২০) অসি মশাগী মায়কৈরোম্দা চংশিল্লকলি। এন.ই.পি. ২০২০গী পান্দম্দি ঐখোয়গী লৈবাক অসি মালেমগী থাক্তা ইজুকেসন মওং মতৌ অসিবু অকনবা ওইহনবা অসিনি। মসিনা মহৈ তম্বগী থাক অসি তেক্নোলোজি য়াওহন্দুনা হেন্না ফগৎহন্নবা হোৎনবা অসিনি। মহাক্না অমুক শন্দোক্না হায়খি মদুদি সরকারনা হাইয়র ইজুকেসনগী তেক্নোলোজি অসি ২০৩৫ ফাওবদা ৫০% হেনগৎনবা অমদি ইন্সতিত্যুসন আই.আই.এম.গুম্বনা থৌরম অসিবু পুখৎকনি অমসুং সরকারনা পায়খৎলিবা পোলিসি অসি ফংবা ঙম্নবা মশক থোক্না মতেং পাংগনি। মহাক্না লোয়রকপদা ছাত্রশিংবু মখোয়গী অনৌবা পুন্সি অমা হৌরকপা অমসুং লৈবাক্না অসিগুম্বা থৱায় য়াওবা অসি চংই হায়না হায়খি।
মখা তাবা ওইনা আই.আই.এম. রাইপুরগী দাইরেক্তর প্রোফেসর ভাসকরনা ভোত ওফ থেংস পীরদুনা মহাক্না ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রামেস পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’বু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মমৈদা আই.আই.এম. রাইপুরগী ওজাশিং অমসুং স্তাফশিংবু আই.আই.এম. রাইপুরবু অৱাংবা থাক্তা পুখৎপগীদমক থাগৎখি। প্রোফেসর ভাসকরনা পি.জি.পি. ২০২০-২০২২ ছাত্রশিং অমসুং মখোয়গী মমা-মপাশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা মখোয়না লৈবাক অসিগী তুংগী মকোকচিংবা ওইহৌরগনি হায়না হায়খি।

Ministry of Education
Union Education Minister participates in inaugural programme for 11th Batch of Post Graduate Programme and 9th Batch of Fellow (Doctoral) Programme of IIM Raipur
Education Minister inaugurates the grand new faculty building as well as the academic building of IIM Raipur
18 AUG 2020 6:19PM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal'Nishank'participated in inaugural programme for 11th Batch of Post Graduate Programme (PGP) and 9th Batch of Fellow (Doctoral) Programme (FPM) of IIM Raipur through online medium.Shri Shyamal Gopinath, Chairperson, BOG, IIM Raipur and Prof. Bharat Bhasker, Director, IIM, Raipur were present on the occasion.
Speaking on the occasion Shri Pokhriyal welcomed the 11th batch of PGP and the 9th batch of FPM to the IIM campus. He inaugurated the grand new faculty building as well as the academic building of IIM Raipur. The Minister showcased great admiration for the emphasis the institute places on life-long learning and development, positive engagement with the community, and developing leadership skills; qualities that will positively impact our community and the country.
Shri Pokhriyal mentioned that the new National Education Policy (NEP, 2020) is also a step into this direction. The NEP 2020 aims at making our nation a global knowledge superpower by transforming the curricular and pedagogical structure of education. It also emphasizes the integration of technology in all levels of learning. He explained how the government aspires to increase the gross enrolment ratio in higher education to 50% by 2035 where institutions like IIMs will also rise to the occasion and contribute significantly to achieve these policy objectives set by the government. He concluded his speech by congratulating students on embarking on a new phase of your life and mentioning that the country needs a spirit of enthusiasm, but it also requires a spirit of social responsibility which he was assured the students would work towards , no matter what kind of organization they work for.
This was followed by a Vote of Thanks by Director IIM Raipur, Prof. Bharat Bhaskar where he expressed his gratitude towards the Minister of Education Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’, Ministry of Education, Government of Chhattisgarh, Board of Governors of IIM Raipur and lastly the faculty and staff at IIM Raipur for their support and collaboration to bring IIM Raipur to these new heights. Prof.Bhasker also welcomed the students of PGP Batch 2020-2022 and thanked their parents to have paved the way for bringing out future leaders of the country.