Ministry of Health and Family Welfare
One of the lowest globally, India’s Case Fatality Rate below 2% and sliding
Recovery Rate maintains upwards journey, nearly 72% today
COVID tests nearly 3 cr
16 AUG 2020 12:40PM by PIB Delhi
On a continuous positive path of slide in its COVID-19 Case Fatality Rate, India has one of the lowest mortality globally. It stands at 1.93%, as of today. This is a result of coordinated efforts of the Centre and State/UT governments which has led to a continuous decline in the Mortality Rate.
USA crossed 50,000 deaths in 23 days, Brazil in 95 days and Mexico in 141 days. India took 156 days to reach this national figure.
There has been sustained focus of the Union and the State/UT governments on improved and effective clinical treatment in hospitals, supervised home isolation, use of non-invasive oxygen support, and improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment. Tireless efforts of ASHA workers have ensured effective surveillance and tracking progress of the patients in supervised home isolation. Clinical management skills of doctors treating COVID-19 patients have been upgraded by active technical guidance through tele-consultation sessions by domain knowledge experts from AIIMS, New Delhi. These measures have collectively ensured seamless and efficient patient management from home to hospital for critical and severe patients. This has ensured that India’s Case Fatality Rate (CFR) is maintained below the global average.
Successful implementation of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently through a plethora of measures have contributed to the existing high level of recoveries as well. India's Recovery Rate has reached nearly 72% ensuring more and more patients are recovering. 53,322 have recovered and been discharged in the past 24 hours.With this number, the total recovered COVID-19 patients have increased to more than 18.6 lakh (18,62,258).
The steady rise in recoveries has ensured that the percentatge caseload of the country is reducing. The current active cases (6,77,444) compose the actual case load of the country. It is 26.16% of the total positive cases today, registering further drop in the last 24 hours. They are under active medical supervision.
With efficient and aggressive testing India is rapidly moving towards completing 3 crore COVID tests; 2,93,09,703 samples tested so far. 7,46,608 tests were done in the last 24 hours.
This has been made possible by a rapidly growing national network of diagnostic labs which comprises 969 labs in the government sector and 500 private labs, adding up to 1469.
The different types of labs include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 754 (Govt: 450 + Private 304)
TrueNat based testing labs: 598 (Govt: 485 + Private: 113)
CBNAAT based testing labs: 117 (Govt: 34 + Private: 83)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মালেমসিগী খ্বাইদগী তাবা অমা ওইনা ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি চাদা ২গী মখাদা লৈরে অমসুং মখা কুমথরক্লি
ফগৎলকপগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎলকপনা ঙসি চাদা ৭২ য়ৌখ্রে
কোবিদ তেস্ত তৌখিবনা চাওরাক্না কোতী ৩লোম ওইখ্রে
16 AUG 2020 12:40PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি লেপ্তনা অসুম তাথরকপনা মালেমগী ওইনা ভারতনা শিবগী চাং অসি খ্বাইদগী হন্থবা ওইরে। ঙসি অসি চাদা ১.৯৩ ওইরে। মসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা পুন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনবনা শিবগী চাং অসি লেপ্তনা তাথরক্লি।
অমেরিকানা নুমিৎ ২৩নিদা, ব্রাজিলনা নুমিৎ ৯৫নিদা অমসুং মেক্সিকোনা নুমিৎ ১৪১নিদা ৫০,০০০ হেন্না শিখ্রে। মসিগী নেস্নেল ফিগর অসি হৌবদা ভারতনা নুমিৎ ১৫৬নি চংখি।
হোসপিতালশিং অসি ফগৎহন্নবা অমসুং লায়েং নিংথিনা চত্থনবা, য়ুমদা তোখাইনা লৈনবা, নন-ইনভেসিব ওইবা ওক্সিজেন সপোর্ত শিজিন্নবা অমসুং থুনা অমদি য়াংনা লায়েংনবা পুবিনবগীমক্তা এম্বুলেনশিংগী সর্ভিসশিং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা লেপ্তনা মাইপুননা হোৎনখ্রে। আশাগী থৌমীশিংনা লেপ্তনা চিংনবা মীশিং য়ুমদা আইসোলেসন তৌবা অসি নিংথিনা য়েংশিনবা অমসুং ত্রেকিং অসি হেনকৎনা শোইদবা মওংদা চত্থরি। কোবিদ-১৯গী অনাবশিং লায়েংলিবা দোক্তরশিংগী লায়েং চত্থবগী থবক শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌবগী হৈথোই-শিংথোইনবগী ওইনা ন্যু দিল্লীগী এম্সকী দোমেনগী ওইবা ৱাখল-লৌশিং লৈরবা অখং-অহৈশিংনা তেলি-কন্সল্তেন্সিগী সেসনশিংদগী নিংথিনা তেক্নিকেলগী ওইবা লমজিং-লমতাকশিং অদু হেন্না থাক ৱাংখৎহনখ্রে। মসিগী পাম্বৈশিং অসি শাথিবা অমদি য়াম্না শাথিবা অনাবশিংগী ওইনা য়ুমদগী হোসপিতালফাওবা পুন্না অপনবা য়াওদবা অমদি হৈশিংনা অনাবশিং য়েংথোক-য়েংশিন তৌনবা অসি নিংথিনা লৈহনখ্রে। মসিদগী ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মালেমগী ওইবা চাংচত্তগী তানা লৈরে।
হেনগৎনা তেস্ত তৌবা অসি মায় পাক্না পাংথোক্তুনা থৌরাংশিং অসি য়াম্না অচৌবা মওংদা অমদি হৈশিংনা ত্রেকিংনা লৈরিবা অৱাংবা থাক অসি ফংহনবদা থৌদাং লৌরি। ভারত্তা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৭২ ফাওবা য়ৌখিদুনা য়াম্লবদগী য়াম্লবা অনাবশিং ফহনবা ঙম্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৩,৩২২ ফগৎহনখিদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিগী মশিং অসি থারগা কোবিদ-১৯দগী ফগৎখিবগী চাং অসি লাখ ১৮.৬৯(১৮,৬২,২৫৮) হেনখ্রে। তপ্না-তপ্না ফগৎহল্লক্তুনা লৈবাক অসিগা ফগৎলকপগী চাংচৎ অসি তাথরক্লি। হৌজিক-হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেস(৬,৭৭,৪৪৪)অসিনা লৈবাক অসিগী কেস লোদ অসি ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা রেজিস্তর তৌবা অসি মখা তানা হন্থরক্তুনা অপুনবা পোজিতিব কেস অসি চাদা ২৬.১৬ ওইরে। মখোয়শিং অদু নিংথিনা হকশেলগী ওইবা মওংদা চিংনবা লৈবশিং অদু য়েংশিল্লি।
নিংথিনা অমদি হেনগৎনা তেস্ত তৌবনা ভারতকী তেস্ত তৌবা অসি য়াংনা হেনগৎলক্তুনা কোবিদ তেস্ত তৌবা অসি কোতী ৩ শুরে; হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ২,৯৩,০৯,৭০৩ তেস্ত তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদা তেস্ত ৭,৪৬,৬০৮ তৌখ্রে।
মসি দাইগ্নোস্তিক লেবোরেতরীশিং অসি থুনা হেনগৎহল্লক্লিবা নেস্নেল নেতৱর্ক অসিদগী সরকারগী সেক্তরগী লেবোরেতরী ৯৬৯ অমসুং লন্নাইগী লেবোরেতরী ৫০০ য়াওনা অপুনবা লেবোরেতরী ১৪৬৯ ফাওবা লৈহন্দুনা ওইথোকপা ঙমহনখিবনি।
তোঙান-তোঙানবা লেবশিং অদুদিঃ
রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৭৫৪ (সরকারগী: ৪৫০ + লন্নাই: ৩০৪)
ত্রুনেতকী তেস্তিং লেবশিং: ৫৯৮ (সরকারগী: ৪৮৫ + লন্নাই: ১১৩)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ১১৭(সরকারগী: ৩৪ + লন্নাই: ৮৩)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদভাইজরীশিংগী ঈ-পাওশিংগীদমক্তা https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চংবিয়ু।