ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
শ্রী আর্জুন মুন্দানা ২০২০গী ওগস্তকী ১৭তা ত্রাইবেল হেলথ এন্দ ন্যুত্রিসন পোর্তেল “স্বস্থিয়া” হায়বা অসিদা ই-লোনচ তৌগদৌরি
14 AUG 2020 6:05PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন ত্রাইবেল এফিয়র্স শ্রী আর্জুন মুন্দানা ২০২০গী ওগস্তকী ১৭তা অহানবা ত্রাইবেল হেলথ এন্দ ন্যুত্রিসন পোর্তেল: ইন্দিয়াদা লৈরিবা ত্রাইবেল মীশিংগী হেলথ অমসুং ন্যুত্রিসনগী ৱান-স্তোপ সোলুসন পুরক্নবা “স্বাস্থিয়া” হায়বা অসি ই-লোনচ তৌগদৌরি। স্তেতকী মিনিস্তর শ্রীমতি রেনুকা সিংহ সারুতানা থৌরম অদুগী ফমফম্লাংদা লেংশিনখি। মিনিস্ত্রী ত্রাইবেল এফিয়র্সনা পিরামল স্বাস্থিয়াগা খুৎশম্নরগা সেন্তর ওফ এক্সেলেন্সনা ত্রাইবেল হেলথ এন্দ ন্যুত্রিসন পোর্তেল “স্বাস্থিয়া” ৱান-স্তোপ সোলুসন অমা ত্রাইবেল হেলথ এন্দ ন্যুত্রিসনগা মরী লৈনবা সেদ্যুল ত্রাইবকী মীয়াম্দা খংহনখ্রে।
“স্বাস্থিয়া” হেলথ এন্দ ন্যুত্রিসনগা মরী লৈনবদা খুমাং চাওশিল্লবা ইন্দিয়াগী ত্রাইবেল মীয়ামগীদমক শেম্লবা প্লেতফোর্ম অমনি। মসিদা দাসবোর্দ, লৌশিংগী লৌফম, পার্তনর সেগমেন্ত, সিক্কল সেল দিজিজেস (এস.সি.দি.)গীদমক মফম লৈরি। দাসবোর্দ অসিদা য়াম্না হেন্না তঙাইফদবা ত্রাইবেল দিস্ত্রীক্ত ১৭৭ খনগৎলগা ক্যুরেতেত ওইবা দেতাশিং উৎলি। লোয়ননা পোর্তেল অসিদা রির্সস তৌফম, অনৌবা পুথোকপা, অমসুং ত্রাইবেল কাংলুপ্তা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং য়াওরি। মখা তারবদা এস.সি.দি.গী লৈরিবা মফমশিং অসি সিক্কল সেল দিজিজগা লোয়ননা হিংলিবা মীওইশিংদা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মশা মথন্তা মিং চন্নবা পোর্তেল য়াওরি। মসিনা আশা তৌরি মদুদি পোর্তেল অসিনা গ্যান তানবা, দ্রাইব ইভিদেন্সে-বেজ পোলিসি শেম্বা অমসুং থবক কয়া পাংথোক্তুনা ইন্দিয়াদা লৈরিবা ত্রাইবেলশিংগী হেলথ অমসুং ন্যুত্রিসনগী ফিভম ফগৎহনবা।
পোর্তেল অসি সেন্তর ওফ এক্সসেলেন্স (সি.ও.ই.)না হেলথ অমসুং ন্যুত্রিসনগী মতাংদা লৌশিং লৈনবা শিন লাংবনি, হায়রিবা অসি মিনিস্ত্রী ওফ ত্রাইবেল এফিয়র্সনা পিরামল স্বাস্থিয়া মেনেজমেন্ত অমসুং রির্সস ইন্সতিত্যুৎ কা খুৎশম্নরগা লিংখৎপনি। সি.ও.ই.না ত্রাইবেল হেলথ অমসুং ন্যুত্রিসন, ইভিদেন্সে-বেজ পোলিসি ফংহনবা, লৌশিং চাওথোকহনবা অমসুং লাইথোকহনবা, নেতৱার্ক শেমগৎপা অমসুং থৌবুশিংগা খুৎশম্নদুনা ত্রাইবেলগী হেলথ অমসুং ন্যুত্রিসন ফদৎহনবা অসিদা থবক তৌরি।

Ministry of Tribal Affairs
SHRI ARJUN MUNDA TO E-LAUNCH TRIBAL HEALTH AND NUTRITION PORTAL “SWASTHYA” ON 17TH AUGUST, 2020
14 AUG 2020 6:05PM by PIB Delhi
Union Tribal Affairs Minister Shri Arjun Munda will e-launch “Swasthya”, a first of its kindTribal Health & Nutrition Portal: One-stop solution forthe health & nutrition status of the tribal population of Indiahere on 17th August, 2020 (Monday). Minister of State SmtRenuka Singh Saruta will grace the occasion. The Ministry of Tribal Affairs in collaboration with PiramalSwasthya, the Centre of Excellence has developed this Tribal Health and Nutrition Portal ‘Swasthya’, a one-stop solution presenting all information pertaining to tribal health and nutrition related to Scheduled Tribe people.
‘Swasthya’ is the first of its kind comprehensive platform for health and nutrition related information of the tribal population of India. It has a dashboard, knowledge repository, partner segment, Sickle Cell Diseases (SCD) support corner. The dashboard presents data curated from multiple sources for the 177 identified high priority tribal districts.In addition, the Portal also has research studies, innovations and best practices on tribal community curated from multiple sources related to tribal health and nutrition. In addition, the SCDSupport Corneravailable in the Portal encourages people with Sickle Cell disease or trait to register themselves. It is hoped that this Portal will bridge the existing knowledge, drive evidence-based policy making and catalyze a series of actions which will ultimately lead to overall improvements in the health and nutrition status of the tribal population in India.
The Portal will be managed by the Centre of Excellence (CoE) for Knowledge Management inHealth and Nutrition, established by the Ministry of Tribal Affairs in collaboration with Piramal Swasthya Management and Research Institute. This CoE works towards consolidating data for tribal health & nutrition, facilitating evidence-based policy making, documenting successful models, best practices and innovative solutions, disseminating and facilitating exchange of knowledge, creating networks and collaborating with stakeholders to improve tribal health & nutrition outcomes.