ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভাইস এদমিরেল দিনেস কে ত্রিপাথি, এ.ভি.এস.এম, এন.এমনা দিরেক্তর জেনেরেল নেভেল ওপরেসন(দি জি এন ও)গী ফম পায়রে
13 AUG 2020 7:14PM by PIB Imphal
ঙসি ২০২০গী অগস্ত ১৩দা ভাইস এদমিরেল দিনেস কে ত্রিপাথি, এ.ভি.এস.এম, এন.এমনা দিরেক্তর জেনেরেল নেভেল ওপরেসন(দি জি এন ও)গী ফম পায়রে। মহাক নেসনেল দিফেন্স একাদেমি খাকৱাসলাগী মহৈরোয়নি অমসুং ১৯৮৫গী জুলাই ০১দা নেভিদা চঙখি।
ফ্লেগ ওফিসার অসি ই-পাউ ফাওনবা অমসুং ইলেকত্রোনিক ৱারফিয়ারগী লমদা হৈথোই-শিংথোইরবা অমনি অমসুং শিঙ্গনেল কমুনিকেসন ওফিসার অমসুং ইলেকত্রোনিক ৱারফিয়ার ওফিসার ওইনা নেভিগী লানগী জহাজশিংদা থবক তৌরমখি অমসুং তুংদা গাইদেদ মিসাইল দেস্ত্রোয়র আই.এন.এস মুম্বাইগী ইজুকিউতিপ ওফিসার অমসুং প্রিন্সিপাল ৱারফিয়ার ওফিসার ওইখি।
দিফেন্স সর্বিসেস স্তাফ কোলেজ, ৱেল্লিংতোনগী গ্রেজুয়েদ অমা ওইরবা ওফিসার অসিদা থিম্মাইয়া মেদল পীখ্রে। ভাইস এদমিরেল দিনেস কে ত্রিপাথি ২০০৭-০৮দা রোদ আইলেন্দা লৈবা য়ু.এস নেভেল ৱার কোলেজদা নেভেল হাইয়র কমান্দ কোর্স অমসুং নেভেল কমান্দ কোলেজ শরুক য়াখি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না লেমজনিংঙাই ওইরবা রোবার্ত ই বেতমেন ইন্তরনেসনেল প্রাইজ ফংখি।
মহাক্না আই.এন.এস বিনাস, আই.এন.এস কির্চ অমসুং আই.এন.এস ত্রিসুল লুচিংখি অমসুং মুম্বাইদা ৱেস্তর্ন ফ্লিতকী ফ্লিত ওপরেসন ওফিসার, কেপ্তেন(নেভেল ওপরেসন), কমদে(নেতৱার্ক সেন্ত্রিক ওপরেসন), প্রিন্সিপাল দিরেক্তর নেভেল প্লান্স অমসুং নেভেল হেদক্বাতরদা এসিস্তেন্ত চীফ ওফ নেভেল স্তাফ(পোলিসি অমসুং প্লান্স)কী ফমশিং পুরমখি।
ফ্লেগ ওফিসার অসিনা ২০১৮গী জনুৱারি ১৫দগী ২০১৯গী মার্চ ১৯ ফাওবা ইস্তর্ন ফ্লিত লুচিংখি। ২০১৯গী জুনদা ভাইস এদমিরেলগী রেঙ্কতা প্রোমোসন ফংবদগী, মহাক কেরলাগী ইজিমালাদা লৈবা ইন্দিয়ান নেভেল একাদেমীদা কমান্দেন্দ ওইনা হাপখি। একাদেমি অসি ২০১৯গী নবেম্বরদা ভারতকী প্রসিদেন্তগী কলর পীখি।
ফ্লেগ ওফিসার অসি মথৌ ফজনা পাংথোকপগীদমক অতি বিসিস্ত সেবা মেদল অমসুং নৌসেনা মেদল ফংখ্রে। মহাক মালেমগী লৈবাকশিংগী মরী, লান্মীগী পুৱারি, কলা অমসুং সাইন্সকী লমদা হৈথোই-শিংথোইবা মহৈরোয় অমনি।

Ministry of Defence
Vice Admiral Dinesh K Tripathi, AVSM, NM, Assumes Charge as Director General Naval Operations (DGNO)
13 AUG 2020 7:14PM by PIB Delhi
Vice Admiral Dinesh K Tripathi, AVSM, NM has assumed charge as Director General Naval Operations today, on 13 Aug 20. He is an alumnus of National Defence Academy Khadakwasla and was commissioned in the Navy on 01 Jul 85.
The Flag Officer is a specialist in Communication and Electronic Warfare and has served on frontline warships of the Navy as Signal Communication Officer and Electronic Warfare Officer, and later as the Executive Officer and Principal Warfare Officer of Guided Missile Destroyer INS Mumbai.
A graduate of Defence Services Staff College, Wellington, where he was awarded the Thimmaiya Medal, Vice Admiral Dinesh K Tripathi has attended Naval Higher Command Course and Naval Command College at the US Naval War College, Newport, Rhode Island in 2007-08, where he won the Prestigious Robert E Bateman International Prize
He has commanded INS Vinash, INS Kirch and INS Trishul and has held various important operational and staff appointments which include Fleet Operations Officer of the Western Fleet at Mumbai, Captain (Naval Operations), Cmde (Network Centric Operations), Principal Director Naval Plans, and Assistant Chief of Naval Staff (Policy and Plans) at Naval Headquarters.
The Flag Officer has commanded the Eastern Fleet from 15 Jan 18 to 30 Mar 19. On promotion to the rank of Vice Admiral in Jun 19, he was appointed as the Commandant of the prestigious Indian Naval Academy at Ezhimala, Kerala. The Academy was awarded the President’s Colour in Nov 19 by the Supreme Commander of the Armed Forces.
The Flag Officer is a recipient of Ati Vishisht Seva Medal and Nausena Medal for devotion to duty. He is a keen Student of International Relations, Military History, and art & science of Leadership.