Ministry of Power
POWERGRID posts Profit After Tax (PAT) of ₹2,048 crore for Q1FY21.
Total Income rises by 5% to ₹9,817 crore
11 AUG 2020 2:10PM by PIB Delhi
Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), a ‘Maharatna’ Company under Ministry of Power, GoI and the ‘Central Transmission Utility (CTU)’ of the country, has posted a Profit After Tax of ₹2,048 crore and Total Income of ₹9,817 crore on consolidated basis for Q1FY21. On standalone basis, the Company posted Profit After Tax and Total Income of ₹1,979 crore and ₹9,620 crore respectively for Q1FY21. During the quarter, the Company recognized as an exceptional item, the one-time consolidated rebate of ₹1,075 crore to DISCOMs / Power Departments of the States and Union Territories for passing on to the end-consumers on account of Covid-19 pandemic against the billing of Apr’20 & May’20. Excluding the impact of this one-time rebate, the Company’s profit increased by 18% over the corresponding period of FY2019-20 on standalone basis.
As per a statement issued by POWERGRID, for the quarter, the Company incurred a Capital Expenditure of about ₹1,906 crore and capitalized assets worth ₹1,184 crore (excluding FERV) on consolidated basis. POWERGRID’s Gross Fixed Assets on a consolidated basis stood at about ₹2,28,856 crore as on June 30, 2020.
Major transmission elements commissioned during the quarter include 400kV D/C Hiriyur-Mysore line and ICTs at Meerut, Koteshwar and Balipara substations of POWERGRID. Further, long pending 400kV D/C Rajarhat-Gokarna transmission line was also commissioned in July’2020.
Eight TBCB subsidiaries were operational and eleven TBCB subsidiaries were under implementation as at the end of June 30, 2020. With the use of state-of-the-art maintenance techniques, automation and digitization, POWERGRID maintained average transmission system availability of 99.83% for Q1FY21. As at the end of Q1FY21, the total transmission assets of POWERGRID and its subsidiaries stood at 163,695 ckm of transmission lines, 248 substations and more than 413,950 MVA of transformation capacity.

পাৱর মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২১গী অহানবা ক্বাতরগী পৱারগ্রিদনা লুপা করোর ২,০৪৮গী প্রোফিৎ এফতর তেক্স(পি এ তি) লাউথোক্লে
অপুনবা ইনকম চাদা ৫ হেনগৎতুনা লুপা করোর ৯,৮১৭ য়ৌরে
11 AUG 2020 2:10PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ‘মহারত্ন’ কম্পেনি অমা অমসুং লৈবাক অসিগী ‘সেন্ত্রেল ত্রান্সমিসন য়ুতিলিতি(সি তি য়ু) পৱার গ্রিদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ(পৱারগ্রিদ)না লুপা করোর ২,০৪৮গী প্রোফিৎ এফতর তেক্স(পি এ তি) লাউথোক্লে অমসুং শেনবা চহি ২০২১গী ওইনা অপুনবা ইনকম লুপা করোর ৯,৮১৭ য়ৌরে। মথন্তগী ওইনা, শেনবা চহি ২০২১দা কম্পেনি অসিনা লুপা করোর ১,৯৭৯ গী প্রোফিৎ এফতর তেক্স অমসুং অপুনবা ইনকম লুপা করোর ৯,৬২০ ওইখি। ক্বাতর অসিগী মনুংদা, অখন্নবা থবক অমা ওইনা, ২০২০গী এপ্রিল অমসুং মেদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা বিল পীরকখিবা কঞ্জুমরশিংদা য়ৌহন্নবা রাজ্যশিংগী পৱার দিপার্তমেন্তশিং/দিকোমশিংদা লুপা করোর ১,০৭৫গী রিবেত পীখি। মতম অমা খক্তগী ওইনা পীবা রিবেত অসি থাদনা, শেনবা চহি ২০১৮-২০দা কম্পেনি অসিগী শেন্দোং চাদা ১৮ হেনগৎখি।
ক্বাতর অসিগী ওইনা পৱারগ্রিদনা থোকপা ৱারোল অমগী মতুংইন্না, কম্পেনি অসিনা লুপা করোর ১,৯০৬ কেপিতেল এক্সপেন্দিচর ওইনা চাদিং তৌখি অমসুং অপুনবা ওইনা লুপা করোর ১,১৮৪গী লন-থুমশিং লৈশিনখি। ২০২০গী জুন ৩০ ফাওবদা, কম্পেনি অসিগী লুপা করোর ২,২৮,৮৫৬গী গ্রোস ফিক্স এসেতশিং লৈখি।
ক্বাতর অসিগী মনুংদা ৪০০ কেভি দি/সি হিরিয়ুর-মাইশোর লাইন অমসুং মেরুত, কোতেশ্বর অমসুং বালিপারা সবস্তেসনশিংদা আই.সি.তিশিং থবক হৌখি। মতম কুইনা পন্দুনা লাক্লবা ৪০০ কেভি দি/সি রাজারঘাত-গোকারনা ত্রান্সমিসন লাইন ২০২০গী জুলাইদা থবক হৌখি।
২০২০গী জুন ৩০ ফাওবদা, তি.বি.সি.বি সবসিদিয়ারি ৮ থবক হৌরে অমসুং তি.বি.সি.বি সবসিদিয়ারি ১১ থবক পায়খৎলি। অফবা মখলগী তেক্নোলোজি, ওতোমেসন অমসুং দিজিতাইজেসন শীজিন্নদুনা শেনবা চহি ২০২১গী অহানবা ক্বাতরদা পৱারগ্রিদকনা ত্রান্সমিসনগী থবকশিং চাদা ৯৯.৮৩ পাংথোকখি। শেনবা চহি ২০২১গী অহানবা ক্বাতর লোইশিল্লকপদা, কম্পেনি অমসুং মসিগা চৎমিন্নরিবশিংগী ত্রান্সমিসন লাইন ১৬৩,৬৯৫ সি.কি.মি, সবস্তেসন ২৪৮ লৈখি অমসুং পৱার ৪১৩,৯৫০ এম.ভি.এ ত্রান্সফোরমেসন তৌখি।