Ministry of Home Affairs
“Momentous day for the people of Andaman & Nicobar Islands,” says Union Home Minister, Shri Amit Shah as Prime Minister inaugurated the 2300 KM long Submarine OFC connecting Port Blair, Little Andaman and Swaraj Island
Shri Amit Shah said this mammoth project had enormous challenges but completed well before its timeline
“This landmark project will usher a new era of development for the Andaman & Nicobar islands”: Union Home Minister
Shri Amit Shah says this Submarine OFC will provide high-speed telecom and broadband facilities in Andaman & Nicobar at par with metro cities
“Modi Government is resolved towards its mission of Digital India and empowering its citizens with the best of modern facilities”: Union Home Minister
10 AUG 2020 6:11PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has termed it “a ‪momentous day” for the people of Andaman & Nicobar Islands as the Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the 2300 KM long Submarine Optical Fibre Cable (OFC), connecting Port Blair, Little Andaman and Swaraj Island.
“This mammoth project had enormous challenges but completed well before its timeline,” said Shri Amit Shah, in a series of tweets.
Thanking the Prime Minister, Shri Narendra Modi and the Union Minister for Communications, Electronics & IT and Law & Justice, Shri Ravi Shankar Prasad, Shri Amit Shah said, “this landmark project will usher a new era of development for the Andaman & Nicobar islands.”
Stating that the submarine OFC will provide high-speed telecom and broadband facilities in Andaman & Nicobar at par with metro cities, the Union Home Minister said, “this will lead to great benefits like e-education, banking facilities, telemedicine and surge employment by providing a major boost to the tourism sector.”
The Union Home Minister said, “Modi Government is resolved towards its mission of Digital India and empowering its citizens with the best of modern facilities.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
“অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দ প্রজাশিংগীদমক নিংশিংনিঙাই ওইরবা নুমিৎনি” য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রীনা কিলোমিতর ২৩০০ শাংবা পোর্ত ব্লাইর, লিতল অন্দমান অমসুং স্বারাজ আইলেন্দগী সবমেরিন ও.এফ.সি. ফাওননবগী শঙ্গাবা অমদা হায়খি
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি মসিগী চাওরবা প্রোজেক্ত অসি লোয়শিন্নবা হোৎনবদা অৱাবা কয়া মায়োক্নখি অদুবু মসিগী লোয়শিনবগী পীখিবা মতম অদুগী মমাংদা লোয়শিনবা ঙমখি
“মসিগী লেন্দমার্ক প্রোজেক্ত অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দগী চাওখৎ থৌরাংদা অনৌবা য়াওল অমা পীরগনি”: য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি মসিগী সবমেরিন ও.এফ.সি. অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবরগী মফমশিং অমসুং মেত্রো সিতিশিংদা খোঙজেল য়াঙবা তেলেকোম অমসুং ব্রোদবেন্দশিং ফংহল্লগনি
“মোদী সরকারনা মখোয়গী পান্দম দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং মখোয়গী নাগরিকশিংবু শক্তি পীদুনা খ্বাইদগী ফবা অনৌবা খুদোংচাবা পীবা হায়বসি অচেৎপা থাজবা থম্লিবনি” : য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর
10 AUG 2020 6:11PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনানা অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দ প্রজাশিংগীদমক “নিংশিংনিঙাই ওইরবা নুমিৎনি” হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কিলোমিতর ২৩০০ শাংবা পোর্ত ব্লাইর, লিতল অন্দমান অমসুং স্বারাজ আইলেন্দগী সবমেরিন ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল (ও.এফ.সি.) ফাওননবগী শঙ্গাবা অমদা হায়খি।
“মসিগী চাওরবা প্রোজেক্ত অসি লোয়শিন্নবা হোৎনবদা অৱাবা কয়া মায়োক্নখি অদুবু মসিগী লোয়শিনবগী পীখিবা মতম অদুগী মমাংদা লোয়শিনবা ঙমখি,” শ্রী অমিত শাহনা পরেং ওইবা ত্বীত অমদা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কম্মুনিকেসনস, ইলেক্ত্রোনিকস এন্দ আই.তি. অমসুং লো এন্দ জস্তিস শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদপু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি ““মসিগী লেন্দমার্ক প্রোজেক্ত অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দগী চাওখৎ থৌরাংদা অনৌবা য়াওল অমা পীরগনি”
সবমেরিন ও.এফ.সি. অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবরগী মফমশিং অমসুং মেত্রো সিতিশিংদা খোঙজেল য়াঙবা তেলেকোম অমসুং ব্রোদবেন্দশিং ফংহল্লগনি হায়না য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা পন্খি অমসুং মহাক্না হায়খি মদুদি “মসিনা ই-ইজুকেসন, বেঙ্কিং ফেসিলিতিশিং, তেলেমেদিসিন অমসুং তুরিজমগী লমদা মশিং য়াম্লবা থবক পীদুনা য়াম্না চাওনা কান্নবা পীরগনি”।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি, “মোদী সরকারনা মখোয়গী পান্দম দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং মখোয়গী নাগরিকশিংবু শক্তি পীদুনা খ্বাইদগী ফবা অনৌবা খুদোংচাবা পীবা হায়বসি অচেৎপা থাজবা থম্লিবনি”