জল শক্তি মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শেখৱৎ অমসুং শ্রীমতি স্মৃতী ইরানিনা 'স্বছ ভারত ক্রান্তি' হায়বা লাইরিক অমা ফোংখ্রে
স্বছ ভারত ক্রান্তিনা এস.বি.এম.গী নীংথীরবা খোংচৎ অসিবু ৱারেং ৩৫দা ইথোক্তুনা তাক্লি
04 AUG 2020 7:50PM by PIB Imphal
শ্রী পরমেস্বরন আইয়র, সেক্রেতরী ওব দিপার্ত্মেন্ত ওব দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন্না ইবা "দি স্বছ ভারত রিভোলুসন" হায়বা লাইরিক অসি হিন্দিদা হন্দোক্তুনা স্বছ ভারত ক্রান্তি হায়না ফোংখ্রে। লাইরিক অসি জল শক্তিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ সেখৱৎ অমসুং তেক্সতাইল অমসুং নুপী অঙাং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতী ইরানিনা ঙসি নই দিল্লীদা ফোংখি। মসিগী মতুংদা লাইরিক অসিগী মতাংদা অমসুং স্বছ ভারত মিসনগী মতাংদা মন্ত্রী অনীগা লোইননা শ্রী পরমেস্বরম আইয়রনা খন্ন নৈনখি। খন্ন-নৈনবদু এস.বি.এম.গী ফিল্দ ফংসনরী লাখ কয়ানা ৱেবকাস্তিংগী খুথাংদা মীৎয়েং তাখি।
স্বছ ভারত ক্রান্তিনা এস.বি.এম.গী নীংথীরবা খোংচৎ অসিবু তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দর অমসুং এস.বি.এম.গী কন্ত্রিব্যুতরশিংনা মসিগী সমাজদা অহোংবা অমা পুরক্কদবা থৌরাং অসিদা য়েংলিবা মীৎয়েংশিং ৱারেং ৩৫দা ইথোক্তুনা তাক্লি। ৱারেংশিং অসি এস.বি.এম.গী মাই পাকপগী য়ুম্বী ওইরিবা মরুওইবা কাংলুপ মরি খাইদোক্তুনা শেম্লিঃ রাজনিতীগী লুচিংবা, মীয়ামদা শেল থাদবা, খুৎশম্নবা অমসুং মীয়ামগী শরুক য়াবা। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাইরিক অসিগী মরমদা ইবা য়াওরদুনা হায়রিবা লাইরিক অসি অরুন জেৎলী, অমিতাভ কান্ত, রতন তাতা, সাধগুরু, অমিতাব বচন, অকসে কুমার, তাব্লিন সিংহ, বিল গেৎস অমসুং অতোপ্পা মীওইশিংগী খোমজিল্লবা ৱারেংশিং য়াওরি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গজেন্দ্র সিং সেখৱৎনা ভারতনা মতৌ করম্না মালেমদা লুবা নানবগী মাংজিল থাবা লৈবা অমা ওইরকখিবগে অমসুং মালেমগী লৈবাক কয়ানা ভারতকী মীওই কোতি ৫০ হেনবনা অমাংশঙ শীজিন্নবা হৌরক্তুনা লমহাংদা খোঙ হাম্ববু চহী মঙাগী মতমদা লেপ্পা ঙমখিবগে হায়বসি করম্না মতৌ তম্নরকখিবগে হায়বগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। স্বছ ভারত ক্রান্তিনা মসিগী খোংচৎ অসিবু ভারতকী ময়াই ওইবা লমদা লৈরিবা লাইরিক পাবা মীওই লাখ কয়াদা য়ৌহনবা ঙম্লগনি খল্লুবদা নুংঙাইবা পোকই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শ্রীমতি ইরানিনা হায়খি মদুদি স্বছ ভারত মিসন অসিবু অশেংবা জন অন্দোলন ওন্থোকপা মতমদা নুপীশিংনা লৌখিবা লুচিংবগী থৌদাংশিংগীদমক মহাক্না চাউথোকচবা পোকচৈ। মহাক্না হায়খি, এস.বি.এম. অসি নারি শক্তিগী অশেংবা খুদম অমনি অমসুং এস.বি.এম.গী মথংগী তাংকক্তসু নুপীশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌদুনা হৌজিক ফাওবদা শেমখিবা কান্নবশিং অসি তুংকোইনা চৎননবা হোৎনগনি অমসুং তুংদা কনা অমত্তনা লমহাংদা খোং হামদনবা হোৎনরগনি। মন্ত্রীশিংনা স্বছগ্রহি, ফিল্দ ফংসনরি অমসুং রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগী ৱাহংগী পাউখুম ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা পীখি।

Ministry of Jal Shakti
Union Ministers Shri Gajendra Singh Shekhawat and Smt Smriti Irani launch the book ‘Swachh Bharat Kranti’
Swachh Bharat Kranti captures the remarkable journey of the SBM through 35 essays
04 AUG 2020 7:50PM by PIB Delhi
The book “The Swachh Bharat Revolution”, edited by Shri Parameswaran Iyer, Secretary of Department of Drinking Water and Sanitation has been translated into Hindi and published by as the Swachh Bharat Kranti. The book was officially launched by Union Minister of Jal Shakti, Shri Gajendra Singh Shekhawat, and Union Minister of Textiles and Women & Child Development Smt. Smriti Irani in New Delhi today. This was followed by a discussion on the book and the Swachh Bharat Mission by the two Ministers and Shri Parameswaran Iyer. The discussion was watched by lakhs of field functionaries of the SBM through webcasting.
The Swachh Bharat Kranti captures the remarkable journey of the SBM through 35 essays by a diverse range of stakeholders and contributors to the SBM, sharing their perspective on this social revolution. The essays are arranged in four key sections which are the four key pillars of SBM’s success: Political Leadership, Public Financing, Partnerships and People’s Participation. With a foreword by Prime Minister Shri Narendra Modi, it is a compilation of essays written by Arun Jaitley, Amitabh Kant, Ratan Tata, Sadhguru, Amitabh Bachchan, Akshay Kumar, Tavleen Singh, Bill Gates amongst others.
Speaking on this occasion, Shri Gajendra Singh Shekhawat spoke about how India had become one of the leaders of sanitation in the world and that many countries are now learning from India’s experience of getting over 50 crore people to start using toilets and stop defecating in the open in just five years. He said that he was happy that through the Swachh Bharat Kranti this journey could be shared with lakhs of readers in the heartland of India.
Smt. Smriti Irani said that she was proud of the leadership role that women played in making the Swachh Bharat Mission a true Jan Andolan. She said that the SBM was a true example of Nari Shakti, and that women will continue to lead the next phase of the SBM to ensure that the gains that have been made so far are sustained, and that no one resorts to open defecation in future. The Ministers then answered questions of swachhagrahis, field functionaries and state government officials through video conferencing.