কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ঙসি অহেনবা রাজ্য/য়ু.তি মরি ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ স্কিমদা হাপখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি ২৪ অসিদা লৈরিবা অপুনা নফসাগী মখাদা লৈবা ৮০%দি লৈবাক পুম্বদা শীজিন্নবা য়াবা রসন কার্দশিংগী খত্থাংদা হৌজিক চেং-হৱাই ফংলগনি
01 AUG 2020 2:00PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাম বলাস পস্বন্না ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ প্লানগী থবক থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে। অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. ৪ জম্মু অমসুং কাশমির, মনিপুর, নাগালেন্দ অমসুং উত্তরখান্দগী তেক্নিকেলগী ওইবা মথৌ তবা অদু শেম শাদুনা লৈরিবা অসি খঙবদগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী বিভাগনা লৈবাক পুম্বদা শীজিন্নবা য়াবগী খুদোংচাবা লৈরবা রাজ্য/য়ু.তি.২০ অসিদা রাজ্য/য়ু.তি. ৪ অসিসু হাপচিনখ্রে। মসিগা লোয়ননা ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দকী মখাদা ওগস্ত ১, ২০২০দগী হোদুনা হৌজিক রাজ্য/য়ু.তি. ২৪ শুখ্রে।
হায়রিবা রাজ্য/য়ু.তি. ২৪ অদুদি অন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, দদর অমসুং নগর হবেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু, গোৱা, গুজরাত, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশমির, ঝর্খন্দ, কর্নতক, কেরেলা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ, ওরিশা, পঞ্জাব, রাজাস্থান, সিক্কিম, তেলঙ্গনা, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরখান্দ অসিনি। মসিগী মতুংদদি অপুনবা নফসাগী মশিংগী কোত ৬৫ (৮০%) রোমদি হৌজিক লৈবাক পুম্বদা শীজিন্নাবা য়ারবা রসন কার্দকী খুত্থাংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদগী চেং হৱাই লৌবা য়াহল্লগনি। লেমহৌরিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিনা মার্চ ২০২১ ফাওবদা লৈবক পুম্বদা শীজিন্নবা য়ারবা রসন কার্দ পীনবা পান্দম থম্লি।
ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ অসি আশা লৈবা প্লান অসি আশা লৈবা প্লান অমনি অমসুং মসি দি.ও.এফ.পি.দি.না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা হৌজিক পায়খৎলিবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম ওইরিবা ‘ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ওফ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম (আই.এম,-পি.দি.এস)গী মখাদা লৈবাক পুম্বগী ওইনা শীজিন্নবা য়ারবা রসন কার্দশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা লৈরবসু নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরী পুম্নমক্তা ফুদ সেক্যুরিতীগী ফংফম থোকপা সর্ভিস ফংহন্নবা হোৎনরি।
সিস্তেম অসিগী খুত্থাংদা, থবক থিবনা মরম ওইরগা লৈফম তোয়না হোংদোক হোংজিন তৌরিবা মাইগ্রেতরী নফসা বেনিফিসরীশিংনা এফ.পি.এস.শিংদা ইন্সতোল তৌরিবা ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল (ই.পি.ও.এস.) দিবাইজ অমনা ওথেন্তিফিকেসন তৌরবা মখোয়গী চপ মান্নবা/হান্না লৈরবা রেসন কার্দকা লোয়ননা বাইওমেত্রিক/আধার শীজিন্নরগা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা মখোয়না অপাম্বা ফিয়র প্রাইস শোপ (এফ.পি.এস) অমা হেক্তদগী মখোয়গী ফংফম থোকপা চেঙ হৱাইগী শরুক অদু হৌজিক্তি লৌনবা খুদোংচাবা লৈরগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Four more States/UTs linked with One Nation One Ration Card scheme today
About 80% of total NFSA population now enabled to receive food grains in these 24 States/UTs through national portability of ration cards
01 AUG 2020 2:00PM by PIB Delhi
Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri Ram Vilas Paswan has reviewed the progress of One Nation One Ration Card plan. While taking note of the requisite technical readiness of 4 more States/UT of Jammu & Kashmir, Manipur, Nagaland and Uttarakhand, the Department of Food & Public Distribution has enabled the integration of these 4 States/UT with existing 20 States/UTs for the National Portability. With this, now a total of 24 States/UTs are connected under One Nation One Ration Card from today w.e.f. 1st August 2020.
These 24 States/UTs are namely Andhra Pradesh, Bihar, Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Mizoram, Nagaland, Odisha, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Telangana, Tripura, Uttar Pradesh and Uttarakhand. With this, about 65 crores (80%) of total NFSA population is now potentially enabled for receiving food grains anywhere in these States/UTs through national portability of ration cards. Remaining States/UTs are targeted to be integrated in national portability by March 2021.
The One Nation One Ration Card is an ambitious plan and endeavour of DoFPD, to ensure the delivery of food security entitlements to all beneficiaries covered under the National Food Security Act, 2013 (NFSA), irrespective of their physical location anywhere in the country, by implementing nation-wide portability of ration cards under the ongoing central sector scheme on ‘Integrated Management of Public Distribution System (IM-PDS)’ in association with all States/UTs.
Through this system, the migratory NFSA beneficiaries who frequently change their place of dwelling in search of temporary employments, etc. are now enabled with an option to lift their entitled quota of food grains from any Fair Price Shop (FPS) of their choice anywhere in the country by using their same/existing ration card with biometric/Aadhaar based authentication on an electronic Point of Sale (ePoS) device installed at the FPSs.