শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহী ২০২-২১গী ওইবা জুন, ২০২০ ফাওবগী ভারতকী কেন্দ্র সরকারগী একাউন্তকী থাগী রিভ্যু
31 JUL 2020 4:41PM by PIB Imphal
ভারতকী কেন্দ্র সরকারগী জুন,২০২০ ফাওবগী থাগী একাউন্ত অদু পুশিংন্দুনা রিপোর ওইনা ফোংখ্রে। মরুওইবশিং মখাদা পীরিঃ-
ভারত সরকারনা জুন, ২০২০ফাওবা লুপা কোতি ১,৫৩,৫৮১ ফংখি (অপুনবা রিসিৎশিংগী মরি লৈনবা বি.ই. ২০২০-২১গী চাদা ৬.৮৪) মসিনা তেক্স রেভিন্যু ওইনা লুপা কোতি ১,৩৪,৮২২ (কেন্দ্রদা কাবা অপুনবা), তেক্স নত্তনবা রেভিন্যু লুপা কোতি ১৫,১৮৬ অমসুং লোন রিকোবরীগী (লুপা কোতি ৩,৫৭৩) য়াওনা নোন দেৎ কেপিতেল রিসিৎ ওইনা লুপা কোতি ৩,৫৭৩ লাকখি।
লুপা কোতি ১,৩৪,০৪৩দি তেক্সকী শরুকশিং ভারত সরকারনা মসিগী তাংকক অসিফাওবগী ওইনা দিভোলুসন তৌবগী ওইনা রাজ্য সরকারশিংদা থাখি হায়রিবসি মমাঙ চহীদগী লুপা কোতি ১৪,৫৮৮ তারিবনি।
ভারত সরকারনা অপুনবা এক্সপেন্দিচর ওইনা চৎখিবসি লুপা কোতি ৮,১৫,৯৪৪ (বি ২০২০-২১গী ২৬.৮২%)নি মসিগী মনুংদা লুপা কোতি ৭,২৭,৬৭১দি রেভিন্যু একাউন্তনি অমসুং লুপা কোতি ৮৮,২৭৩না কেপিতেল একাউন্তনি। অপুনবা রেভিন্যু এক্সপেন্দিচরদগী লুপা কোতি ১,৬০,৪৯৩দি ইন্তরেস্ত পেমেন্তনি অমসুং লুপা কোতি ৭৮,৯৬৪না মেজর সবসিদীগীদমক্নি।

Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Union Government of India upto the month of Jun, 2020 for the Financial Year 2020-21
31 JUL 2020 4:41PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Union Government of India upto the month of Jun, 2020 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received Rs.1,53,581 crore (6.84% of corresponding BE 2020-21 of Total Receipts) upto Jun, 2020 comprising Rs. 1,34,822 crore Tax Revenue (Net to Centre), Rs. 15,186 crore of Non Tax Revenue and Rs.3,573 crore of Non Debt Capital Receipts. Non Debt Capital Receipts consists of Recovery of Loans (Rs. 3,573 crore)
Rs. 1,34,043 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is Rs. 14,588 crore lower than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is Rs. 8,15,944 crore (26.82% of corresponding BE 2020-21), out of which Rs. 7,27,671 crore is on Revenue Account and Rs. 88,273 crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, Rs.1,60,493 crore is on account of Interest Payments and Rs.78,964 crore is on account of Major Subsidies.