Ministry of Health and Family Welfare
Dr Harsh Vardhan chairs session of The Bureau of The Executive Board of WHO
We need to come together & be more responsive to manage the new challenges to ensure a timely, adequate & coordinated global response: Dr. Harsh Vardhan
31 JUL 2020 6:39PM by PIB Delhi
Dr Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare presided over a meeting of the Bureau of the Executive Board as Chairman of the Executive Board of the World Health Organization (WHO), virtually. The Bureau also includes the Vice Chairs of the Executive Board and the Director General of WHO. Observer participants and senior officials of WHO Headquarters were also present.
The agenda of the meet included finalization of dates of 32nd session of Program, Budget and Administration Committee (PBAC), and resumed sessions of 73rdWorld Health Assembly (WHA 73) and 147th Executive Board 147 (EB 147).
At the outset, Dr Harsh Vardhan welcomed the participants to the first meeting of the Bureau of the Executive Board and wished them well during the ongoing COVID-19 pandemic. He expressed his deepest condolences and concern at the loss of lives due to COVID-19 and offered sincere gratitude for the efforts of those on the frontline.
Recollecting the global crisis COVID 19 has unleashed, he said; “It is about four months ago that the WHO declared the COVID-19 as pandemic. About 17 million people have been infected by COVID-19 and more than 662 thousand precious lives have been lost world wide due to this pandemic. The magnitude of the damages caused to the world economy is also immense.” He further stated that: “The world has now realised the importance of health and the need for greater cooperation amongst countries to tackle the risks and dangers being posed by innumerable communicable and non-communicable diseases. In the era of globalisation, when the world is a large home to all humanity, the risk and challenge to spread of a disease is even bigger since it does not distinguish between boundaries of countries.”
In this regard, Dr Harsh Vardhan urged WHO members “to forge multi-sectoral collaboration to mobilize and galvanize global response, support and cooperation to fight communicable and non-communicable diseases more effectively.” There is a need to explore innovative ways to address new threats and challenges in the post pandemic phase, he added.
He further stressed on the mutual “need to come together to be more responsive in terms of managing the new challenges being faced so as to ensure a timely, adequate & coordinated global response.”
Dr. Harsh Vardhan subsequently gave the floor to Dr. Tedros Ghebreyesus, Director General of WHO for his comments and opened the session for the participants.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দোক্তর হর্শ বর্ধন্না লুচিংদুনা দবল্যু.ঐচ.ওগী একজিক্যুতিব বোর্দ ব্যুরোগী মীফম পাংথোকখ্রে
অনৌবা শিংনরকপশিং মতম চানা, মতিক চানা অমসুং মালেমগী অপুনবা ওইনা থেংননবা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নবা মথৌ তাই: দোক্তর হর্শ বর্ধন
31 JUL 2020 6:39PM by PIB Imphal
ৱাল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন(দবল্যুউ ঐচ ও)গী একজিক্যুতিব বোর্দকী চেয়রমেন ওইনা একজিক্যুতিব বোর্দকী ব্যুরোগী মীফম অমা ভর্চুএল ওইনা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্তর দোক্তর হর্শ বর্ধন্না লুচিংদুনা পাংথোকখ্রে। ব্যুরো অদুদা একজিক্যুতিব বোর্দকী ভাইরস চেয়রশিং অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও হেদক্বাতরসকী সেনিয়র ওফিসিএলশিং য়াওরি। মীফম অদুদা ওবজার্বরশিং অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও হেদক্বাতরসকী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা খন্নখিবশিংগী মনুংদা থৌরমগী ৩২শুবা মীফমগী অরোইবা মতমশিং লেপ্পা, বজেৎ অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন কমিতি অমসুং ৭৩সুবা ৱাল্দ হেল্থ এশেমব্লি অমসুং ১৪৭সুবা একজিক্যুতিব বোর্দকী মীফমশিং অমুক পাংথোকপা হৌবা য়াওরি।
অহানবদা, দোক্তর হর্শ বর্ধন্না একজিক্যুতিব বোর্দকী ব্যুরোগী মীফমদা শরুক য়াখিবশিং তরাম্না ওকখি অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা মখোয়দা য়াইফ-পাউজেল পীখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মীওই কয়া শিহনখিবা অসিদা মহাক্না অৱাবা ফোঙদোকখি অমসুং মাংজিল থাদুনা থবক পায়খৎলিবশিং থম্মোয় শেংনা থাগৎখি।
কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা মালেমগী অৱাবশিং নিংশিংলদুনা মহাক্না হায়খি থা মরিগী মমাংদা কোবিদ-১৯ অসি মালেমগী লাইচৎ অমনি হায়না দবল্যু.ঐচ.ওনা লাউথোকখি। চাউরাক্না মীওই মিল্লিয়ন ১৭ রোম কোবিদ-১৯না নাহল্লে অমসুং লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মীওই লিশিং ৬৬২ হেন্না শিহনখ্রে। মালেমগী শেন-থুমদা য়াম্না চাউনা শোকহল্লে।
মহাক্না মখা তানা হায়খি হৌজিক মালেম্না হকশেলগী মরুওইবা অদু খঙলে অমসুং লৌনগনবা অমসুং লৌনগনদবা লায়নাশিংনা থোকহল্লিবা খুদোংচাদবশিং লাকশিন্না লৈবাকশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা মরুওই । মালেম অসি অমতা ওইরক্লবা মতম অসিদা, লৈবাকশিংগী মরক্তা ঙমখৈশিং নাখৈ শেংনা লৈতবদগী লায়নাশিং শন্দোরকপা অসি অচৌবা শিংনবা অমা ওইরে।
মহাক্না হায়খি লৌনগনবা অমসুং লৌনগনদবা লায়নাশিংনা থেংননবা দবল্যু.ঐচ.ওগী মেম্বর লৈবাকশিংগী মরক্তা হান্নদগী হেন্না মতেং পাংনগদবনি। লাইচৎ অসিগী মতুংদা লাকপা অনৌবা শিংনবশিং থেংননবা অনৌবা লম্বীশিং পুথোকপা দরকার ওই। অনৌবা শিংনরকপশিং মতম চানা, মতিক চানা অমসুং মালেমগী অপুনবা ওইনা থেংননবা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নবা মথৌ তাই।
দোক্তর হর্শ বর্ধন্না মখা তারকপদা মীফম অদু দবল্যু.ঐচ.ওগী দিরেক্তর জেনেরেল, দোক্তর তেদ্রোস গেব্রেয়েসসতা মহাক্কী ৱারোল পীনবা শীন্নখি অমসুং অতৈ শরুক য়াখিবশিং মখোয়গী ৱারোল পীনবা মতম পীখি।