Ministry of Chemicals and Fertilizers
RCF has contributed immensely towards India's Agricultural & Industrial growth
RCF Crosses Rs. 200 Crore Mark In Cumulative Sales of Its Industrial Products in the Current Financial Year on 27th July 2020
30 JUL 2020 1:03PM by PIB Delhi
Despite the COVID-19 challenging situation Rashtriya Chemicals and Fertilizers Ltd. (RCF) a Public Sector Undertaking under the Ministry of Chemicals and Fertilizers has been successful in keeping its operations running and has crossed the milestone of Rs. 200 Crore in sales of its Industrial Products in the current Financial year 2020-21 up to 27th July 2020 .
As per a the statement of the company Rs. 100 Crore was achieved in 67 days whereas the next Rs. 100 Crore was achieved only within 51 days.
RCF's Industrial Products Division (IPD) has 23 products in its portfolio which are key inputs for other industries viz. pharmaceuticals, pesticides, mining, bakery products, fibers, leather etc. RCF has remained a strong driving force for furthering agricultural and industrial growth of the nation during these challenging times.
Company has immensely contributed towards ensuring "Food Security" and endeavored to provide uninterrupted supply of fertilizers to farmers. Despite several constraints during this year because of COVID pandemic especially in supply chain logistics, RCF has been successful in producing more than 5.9
Lakh MT of fertilizers in the 1st Quarter of 2020-21 and has already produced more than 2.3 Lakh MT of fertilizers in the month of July 2020. RCF has also imported more than 2 Lakh MT of complex fertilizers of various grades to overcome the shortages in the country. As State Trading Enterprise, company has imported more than 13 Lakh MT of Urea on behalf of the Department of Fertilizers.
As a socially responsible corporate it has contributed by multiple means towards fighting the COVID-19 pandemic. RCF employees have contributed wholeheartedly towards the PM Cares Fund and to CM Relief Fund. Company has made available its Hostel premises as a COVID Care Centre. It has also provided an ambulance to the collector's office in Alibag along with other supportive activities.
During this period, RCF has followed all the guidelines issued by the authorities and ensured uninterrupted production of fertilizers and industrial products with support of all its employees and with the support & guidance of the Department of Fertilizers, Government of India.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ভারতকী এগ্রিকলচর অমসুং ইন্দস্ত্রীগী গ্রোথকী মায়কৈদা আর.সি.এফ.না চাউনা থৌদাং য়ারি
আর.সি.এফ.না চৎলিবা শেনবা চহিগী ওইনা জুলাই ২৭, ২০২০দা মসিগী ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোকশিং য়োনবগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ২০০ হেনখ্রে
30 JUL 2020 1:03PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী খুদোংচাদবা কয়া লৈবা অসিগী মরক্তা কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিং অমা ওইরিবা রাস্ত্রিয় কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর লিমিতেদ (আর.সি.এফ.)না মসিগী থবকশিং অসি মায় পাক্না মখা চত্থদুনা চৎলিবা শেনবা চহিসিগী জুলাই ২৭, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা মসিগী ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোকশিং য়োনবগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ২০০ হেন্দুনা মশক থোকপা থবক পাংথোকখ্রে।
কম্পেনী অসিগী ৱারোল অমগী মতুং ইন্না নুমিৎ ৬৭নিগী মনুংদা লুপা কোতি ১০০ য়োনবা ঙমখি অমসুং অতোপ্পা লুপা কোতি ১০০গী শেনফম অসিনা নুমিৎ ৫১নি খক্তদা য়োনবা ঙমখি হায়খি।
আর.সি.এফ.কী ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোক পুথোকপগী দিবিজন (আই.পি.দি.)গী পোর্তফোলিওদা ফার্মাস্যুতিকেলস, পেস্তিসাইদ, মাইনিং, বেকরীগী পোত্থোকশিং, ফাইবর অমসুং শউন্নচিংবা অতোপ্পা ইন্দস্ত্রীশিংগী মপুং ওইবা মচাক ওইবা পোত্থোক ২৩ লৈ। আর.সি.এফ.না হৌজিক্কী লুরবা মতম অসিদা লৈবাক অসিগী এগ্রিকলচর অমসুং ইন্দস্ত্রীগী শাহৌ হেনগৎহনবা ঙমদুনা অচৌবা ইথিল অমা পীরি।
কম্পেনী অসিনা “ফুদ সেক্যুরিতী”বু মায় পাকহন্নবা অমসুং লৌউবশিংদা লেপ্তনা হার ফংহন্নবা চাউরবা মতেং পাংলি। হন্দক্কী চহিসিদা কোবিদ লায়চৎ অসিনা থোকহনবা খুদোংচাদবা কয়া অসিনা মরু ওইনা পোত্থোক য়ৌহনবগী পথাপ অসিদা শোকহল্লবসু আর.সি.এফ.না ইং ২০২০-২১গী অহানবা ক্বার্তরদা হার লাখ এম.তি. ২.৩ হেন্না পুথোকপা ঙমখি অমসুং ২০২০গী জুলাই থাদা হার লাখ এম.তি. ২.৩ হেন্না পুথোকপা ঙমখ্রে। ভারত্তা লৈরিবা অৱাৎপশিং অসি কোন্ননবা হায়দুনা আর.সি.এফ.না লাখ এম.তি. ২গী গ্রেদ মখল কয়াগী কমপ্লেক্স ফর্তিলাইজরশিং মীরমদগী লৈখ্রবনি। কম্পেনী অসিনা স্তেৎ ত্রেদিং ইন্তর্প্রাইস অমা ওইনা ফর্তিলাইজর বিভাগকী মহুৎ শিন্দুনা য়ুরিয়া লাখ এম.তি. ১৩ হেনবসু মীরমদগী লৈখ্রে।
খুন্নাইদা থৌদাং লৈবা কোর্পোরেৎ অমা ওইনা মসিনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনবা খোঙথাং কয়া অমসু পাংথোক্লি। আর.সি.এফ.কী থৌমীশিংনা পি.এম.কেয়রস ফন্দ অমসুং সি.এম. রিলীফ ফন্দশিংদা থৱাই য়াওনা তেংবাংলি। কম্পেনী অসিনা মখোয়গী হোস্তেলগী মফম অমসু কোবিদ কেয়র সেন্তর ওইনা হাংখ্রে। মসিনা অলিবাগকী কল্লেক্তরগী লোয়শঙদা এম্ব্যুলেন্স অমসুং অতোপ্পা তেংবাংগী থৌওং কয়ানা মতেং পাংখি।
হৌজিক্কী মতম অসিগী মনুংদা আর.সি.এফ.না ওথোরিতীনা হায়বা গাইদলাইন খুদিংমক ইন্দুনা চৎলি অমসুং মখোয়গী থৌমীশিংনা শৌগত্তুনা অমসুং ভারত সরকারগী ফর্তিলাইজর বিভাগকী ঙাক্লৌ অমসুং পাউতাক কয়াগী তেংবাংনা হার অমসুং ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোকশিং লেপ্তনা পুথোক্নবা হোৎনরি।