পাৱর মন্ত্রালয়
স্মার্ত গ্রিদ তেক্নোলোজীগী মতাংদা রিসর্স, ত্রেনিং অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিপ ফগৎহন্নবা পি.এফ.সিনা আই.আই.তি কানপুরগা য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে
29 JUL 2020 3:26PM by PIB Imphal
স্মার্ত গ্রিদ তেক্নোলোজীগী মতাংদা রিসর্স, ত্রেনিং অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিপ ফগৎহন্নবা লৈবাক অসিগী মাংজিল য়ারিবা এন.বি.এফ.সি অমসুং পাৱর মিনিস্ত্রীগী পি.এস.য়ু অমা ওইরিবা পাৱর ফাইনান্স কোর্পোরেসন (পি.এফ.সি.)না ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ কানপুরগা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। য়ানচে অসিগী মখাদা, পি.এফ.সি.না মসিগী সি.এস.আর.গী মখাদা আই.আই.তি. কানপুরদা লুপা ২,৩৮,৯৭,০০০ মতেং ওইনা পীরগনি।
পি.এফ.সি.গী একজিক্যুতিব দাইরেক্তর, আর মুরহরিনা হায়খি মদুদি য়ানচে অসিগী পান্দমদি স্মার্ত গ্রিদ তেক্নোলোজীগী মতাংদা থিজিন্নবা মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা আই.আই.তি কানপুরদা মতেং পাংবনি। প্রোজেক অসিগী শরুক অমা ওইনা, আই.আই.তি কানপুরনা মীওই ৯০দা স্মার্ত গ্রিদ তেক্নোলোজীগী ত্রেনিং পীগনি অমসুং খনগৎলবা মীওই ৯দা স্মার্ত গ্রিদ তেক্নোলোজী খঙহন্নবা ফেল্লোসিপ পীগনি। ফেল্লো অদু আই.আই.তি কানপুরগী স্তার্দ-অপ ইন্নোবেসন এন্দ ইনকুবেসন সেন্তরনা মতেং পাংগনি অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রগী থবকশিং পায়খৎনবা পুক্নিং থৌগৎকনি।
পি.এফ.সিগী চীফ জেনেরেল মেনেজর, এম প্রভাকার দাস অমসুং আই.আই.তি কানপুরগী রিছোর্স অমসুং এলুম্নিগী দিন, প্রোফেসার জয়ান্ত কুমার সিংহনা ভর্চুএল ওইনা য়ানচে অদু খুৎয়েক পীনখি।

Ministry of Power
PFC signs agreement with IIT- Kanpur for Training, Research, and Entrepreneurship Development in Smart Grid Technology
29 JUL 2020 3:26PM by PIB Delhi
Power Finance Corporation (PFC), a PSU under Ministry of Power and country’s leading NBFC, signed a MoA with Indian Institute of Technology- Kanpur (IIT-K) for Training, Research, and Entrepreneurship Development in Smart Grid Technology. Under the MoA, PFC will provide financial assistance of Rs. 2,38,97,000/- (Rupees Two Crore Thirty Eight Lakhs and Ninety Seven Thousand only) to IIT-K under its CSR initiative.
Shri. R. Murahari, Executive Director (CSR&SD), PFC informed that the objective of the pact is to provide support to IIT-K in developing infrastructure for research and development on smart grid technology. As part of project, IIT-K will also provide training on smart grid technology to 90 participants and provide fellowship to 9 selected candidates for development of ideas on Smart Grid Technology. The fellows will be assisted by Start-up Innovation and Incubation Centre (SIIC) of IIT-K and encouraged to take up entrepreneurial activities.
Shri M Prabhakar Das, Chief General Manager (CSR&SD), PFC and Prof. Jayant Kumar Singh, Dean Resource and Alumni, IIT-K signed the agreement on behalf of respective organizations on a virtual platform.