কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-২গী মখাদা চেং-হৱাই য়েন্থোকপা হৌখ্রে; হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা এল.এম.তি. ৩৩.৪০গী চেং-হৱাই লৌখ্রে
ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা চেং-হৱাই লৈবগী অনৌবা রেকোর্দ থমখ্রে; হন্দক্তা লোয়শিনখিবা লৌরোক্কী কুমদা গেহু এল.এম.তি. ৩৮৯.৭৬ অমসুং চেং এল.এম.তি. ৫০৪.৯১ লৈখি
28 JUL 2020 7:20PM by PIB Imphal
এপ্রিলদগী জুন ২০২০ ফাওবদা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.জি.কে.ৱাই.) মায় পাক্না থবক ওইনা পাংথোকখ্রবা তুংদা ভারত সরকারনা স্কিম অসিবু জুলাইদগী নবেম্বর ২০২০ ফাওবা থা ৫ অমুক শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.) অমসুং অন্তোদয়া অন্ন য়োজনা (এ.এ.ৱাই.)গী মখাদা চনবা বেনিফিসরী কোতি ৮১দা স্কিম অসিগী মখাদা চেং/গেহু কিলো ৫ লেম্না পীরি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-২গী ওইবা জুলাই-নবেম্বর ২০২০গী পুন্না পীগদবা অসি এল.এম.তি. ২০০.১৯ (গেহু এল.এম.তি. ৯১.৩৩ অমসুং চেং এল.এম.তি. ১০৯.৯৬)নি। রাজ্য সরকারশিং অমসুং বেনিফিশরীশিংনা মসিদা য়াম্না থৱাই য়াওবা মওং উৎলকখি। স্কিম অসি ৮/৭/২০২০দগী থাদোকপা হৌখি অমসুং বেনিফিশরীশিংদা মখা তানা পীথনবা হায়দুনা লৈবাক শিনবা থুংবগী রাজ্যশিংদা ২৭/৭/২০২০ ফাওবগী মনুংদা চেং-হৱাই এল.এম.তি. ৩৩.৪০ (গেহু এল.এম.তি. ১৩.৪২ অমসুং চেং এল.এম.তি. ১৯.৯৮) পীথখ্রে অমসুং হায়রিবা অসি জুলাই ২০২০গী পীফম থোকপগী ৮৩%নি।
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-২গী পীফম থোকপা অহেনবা এল.এম.তি. ২০০.১৯ য়াওরগা ভারত সরকারনা থা ৫ অসিদা খুন্নাইগী খুদোংথিবা নংবা য়াবা কাংলুপশিংদা পীথগদবা অসি চাউরাক্না এল.এম.তি. ৪৫৫নি। এন.এফ.এস.এ. অমসুং এ.এ.ৱাই.গী বেনিফিশরী খুদিংমক্না চেং অমসুং গেহু কিলো ৫ লেম্না ফংবগী মথক্তা হন্থবা মমলদা মখোয়গী ফংফম থোকপা চেং-হৱাইসু অদুমক ফংগনি।
থা ৫ অসিগী ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবা মফমদা চেং-হৱাই ফংহন্নবা থৌওংগী ওইবা পাক চাউবা অমসুং অকুপ্পা থৌরাং য়াৎপগী থবকশিং ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা হান্ননা পাংথোকখ্রে। হান্নদগী ফংবা চাংগী শরুক অনি থোক্না ফংহন্নবা থৌওং অসি য়াম্না চাউবা থৌওং অমা ওইগনি মরমদি হৌজিক লৈরিবা পোত্থোক থমফমশিং অসি হান্নগী মওংদা ফংহল্লম্বা পোত্থোকশিং চন্নবদা য়ুম্ফম ওইবা ঙাক্তনি। তৌবতবু এফ.সি.আই.না থবক অসিগী শেম শাবা লোয়রে অমসুং অরুবা তাঞ্জাদা থবক তৌবা ঙম্বগী মতিক অসি লোকদাউন মনুংদা উৎখ্রবনি অমসুং লোজিতিস্তিক ওইবা থবকশিংগী মতাংদা অনৌবা থবক কয়া অমা পাংথোকখ্রবনি। পীফম থোকপগী মতুং ইন্না লৈবাক্কী মফম খুদিংদা চেং-হৱাই য়ৌহন্নবা হোৎনরগনি অমসুং চানবা চিঞ্জাক পাম্বা লায়রবা মীওই অমত্তা চাক লামহল্লোই হায়বা সরকারগী পান্দম অসি মপুং ফাহল্লগনি।
এফ.সি.আই.না হদক্কী কুমসিগী পোত্থোক লৈশিনবা লোইশিনখ্রে অমসুং চেং অমসুং গেহু লৈবগী হীরমদা রেকোর্দ থমখ্রবনি। হন্দক্তা লোয়শিনখিবা লৌরোক্কী কুমদা গেহু এল.এম.তি. ৩৮৯.৭৬ অমসুং চেং এল.এম.তি. ৫০৪.৯১ লৈখ্রে। হৌজিক ওইরিবা মোন্সুনগী ফিভম অসিগী মতুং ইন্না ইং ২০২০-২১গী খরিফ কুমগী লৌরোক অসিসু য়াম্না ফবা ওইগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Distribution of food grains under PMGKAY-II started; Total 33.40 LMT food grains picked up by the States/UTs till now
Food Corporation of India set new records in procurement of food grains; procured 389.76 LMT wheat and 504.91 LMT rice in the just concluded crop season
28 JUL 2020 7:20PM by PIB Delhi
After successful implementation of Prime Minister Garib Kalyan Ann Yojana (PMGKAY) from April to June 2020, the Government of India extended this scheme for another 5 months from July to November 2020. About 81 crore beneficiaries covered under National Food Security Act (NFSA) and Antyodaya Ann Yojana (AAY) are being provided 5 Kgs of Rice/wheat free of cost under this scheme. The total allocation for PMGKAY II from July to November 2020 is 200.19 LMT (91.33 LMT Wheat and 109.96 LMT rice). There has been very enthusiastic response from the state governments as well as beneficiaries to this scheme. The scheme was rolled out on 08.07.20 and till 27.07.20, a quantity of 33.40 LMT food grains (13.42 LMT wheat and 19.98 LMT rice) has already been handed over to state governments across the country for further distribution to the beneficiaries, which is about 83% of the allocation for the month of July 2020.
Including the additional allocation of 200.19 LMT for PMGKAY II, the total quantity of food grains that will be distributed by Government of India to the vulnerable sections of the society during the 5 months will be about 455 LMT. Every beneficiary under NFSA and AAY shall receive 5 Kg of wheat or rice totally free of cost in addition to their regular quota of food grain at subsidized prices.
Extensive and detailed logistical planning has already been done by Food Corporation of India (FCI) to ensure that food grain stocks reach every part of the country as per the allocation over these 5 months. This is a huge challenge as it is double the normal allocation and the existing warehousing capacities and transportation systems are based on the regular allocations. However, FCI is fully geared up for the challenge and its ability to deliver in the most trying circumstances has already been demonstrated during the lockdown period when new records were set in terms of logistical operations. It will be ensured that food grains reach every corner of the country as per allocations and the stated objective of the government that no poor person will have to remain hungry for want of food will be achieved.
FCI has already wound up the procurement operations for the current season and has set new records in procurement of both wheat and rice. A total of 389.76 LMT wheat and 504.91 LMT rice has been procured in the just concluded crop season. Going by the present trend of progress of monsoon, the coming Kharif season of 2020-21 is also expected to be a good one.