হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি মখা তানা ফগৎলক্লি অমসুং ২.২৫%দা হন্থখ্রে
অপুনবা ফগৎলকখিবশিং অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি, ঙসি লাখ ৯.৫ হেনখ্রে
ঙরাং ৩৫,০০০ হেন্না ফগৎলকখিবগী রেজিস্তর তৌখ্রে
28 JUL 2020 3:01PM by PIB Imphal
ভারতকী কেস ফেতলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি লেপ্তনা হন্থরক্তুনা হৌজিক ২.২৫% ওইরে। মালেমগী ওইনা শীবগী চাং খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাক অমা ওইনা ভারতনা লেপ্তনা চংশিল্লি। য়ুম খুদিংদা চত্তুনা সর্ভেশিং পাঙথোকপা, তেস্ত তৌবা কনশিনবা অমসুং অফবা স্তেন্দর্দ ক্যের এপ্রোচতা য়ুম্ফম ওইবা স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিং ঙাক্তুনা হোস্পিতালশিংদা পোৎলুম পীদনা লাইওং উত্তবা মীওইশিং হোম আইসোলেসন তৌহনবগা লোয়ননা মপুং ফানা লাকশিন্নবা ললোং পায়খৎপনা ঙসি মায় পাকপা ঙম্লিবনি।
কেন্দ্র সরকারগী লুচিং মখাদা রাজ্য/য়ু.ত. সরকারশিংনা লৈবাক পুম্বদা সি.এফ.আর. হন্থনবা ফীভম লুবা কেসশিংদা হেন্না মীৎয়েং চংদুনা শীবগী চাং হন্থনবা মপুং ফানা হোৎনরি অমসুং য়াম্না খুদোংথিবা মফমশিংদা ফিল্দ হেল্থ ৱার্করশিং শীজিন্নদুনা অহেনবা ক্যের ফংহল্লি। সি.এফ.আর. অসি জুনগী ময়াই চল্লকপদা ৩.৩৩% ওইরম্বদগী ঙসি ২.২৫%তা হন্থরে।
তাইয়র অহুমগী হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউথোকহনবগা লোয়ননা খুদক্তা অমসুং কন্নবা মওংদা ক্লিনেকেল ত্রেৎমেন্তগী লালোং লৌখৎপা অনাবা লেপ্তনা ফগৎলকপা ঙমহল্লি। থংনা-থংননা মঙানি শুবা ওইনা ভারতনা নোংমদা ফগৎলকখিবশিংগী মশিং অসি ৩০,০০০ হেনখ্রে। কেন্দ্রগী সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.গী সরকারশিংনা ন্যু দিল্লীগী এমসকী এক্সপর্ত তিমশিংগা লোয়ননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং লমজিং-লমতাকপীদুনা ঙান্না খঙদোক্নবা অমসুং আইসোলেসন তৌদুনা হোস্পিতালদা পুখৎলকপা কেসশিংগী মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবা অমসুং কেন্দ্রগী তিমশিংনা চাং নাইনা য়েংশিনবদা মীৎয়েং চংবনা মরম ওইরগা ফগৎলকপগী চাং লেপ্তনা হেনগৎলক্লি।
ফগৎলকপগী চাং অসি জুনগী ময়াই চল্লকপদা ৫৩% রোম ওইরম্বদগী খঙহেন হেনগৎলক্তুনা ঙসি ৬৪% ওইরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৩৫, ১৭৬ দিচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা অপুনবা ফগৎখিবা মশিং ৯.৫২,৭৪৩ শুখ্রে।
নোংমদা ফগৎলকপগী মশিং অসি হেনগৎলকপগা লোয়ননা, ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি লেপ্তনসু হেনগৎলক্লি। হৌজিক্কী ওইনা ৪,৫৫,৭৫৫ ওইরি। মসিগী অর্থদি অশেংবা এক্তিব কেস লোদ অসি হৌজিক্কী ওইনা ৪,৯৬,৯৮৮ অমসুং মখোয় পুম্নমক মেদিকেল সুপর্ভিজনগী মখাদা লৈরো।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) further improves and drops to 2.25%
Total Recoveries continue on an upward trend, cross 9.5 lakh today
More than 35,000 Recoveries registered yesterday
28 JUL 2020 3:01PM by PIB Delhi
India’s Case Fatality Rate (CFR) is progressively falling and currently, it is 2.25%. India continues its march as a country with one of the lowest fatality rates in the world. This achievement is a result of effective implementation of containment strategy combined with house-to-house surveys, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care approach which ensured that hospitals were left unburdened with supervised home isolation for the asymptomatic patients.
Under the guidance of Central government, State/UT governments have focused on reducing the fatalities by effectively managing the severe cases and prioritising care of the high-risk population using field health care workers leading to decrease in the CFR across the country. The CFR has reduced from around 3.33% in mid-June to 2.25% today.
The ramped up three-tier hospital infrastructure along with prompt and seamless patient management has helped consistent increase in the recoveries. For the fifth day in a row, India has seen more than 30,000 recoveries per day. The focused efforts of Centre and State/UT governments on early detection and isolation along with handholding of States/UTs by the expert teams of AIIMS, New Delhi for efficient clinical management of hospitalized cases and periodic visits of central teams, have borne results with continuously improving Recovery Rate.
The Recovery Rate has seen a sharp increase from around 53% in mid-June to more than 64% as on today. With 35,176 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries stand at 9,52,743.
With improving daily recovery number, the gap between the recovered cases & the active cases is also persistently increasing. Presently, it is 4,55,755. This means the actual active case load is presently 4,96,988 and all are under medical supervision.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.