আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
আর্থ সাইন্সেস মন্ত্রালয়গী মপোক কুমওন নুমিত্তা এম.ও.ই.এস.-নোলেজ রিসোর্স সেন্তর নেতৱর্ক (কে.আর.সি.নেত.) হৌদোকখ্রে
27 JUL 2020 4:33PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী দিজিতেল ইন্দিয়া ইন্দিয়া আর্থ সাইন্সেস মন্ত্রালয়(এম.ও.ই.এস.)না ৱর্ল্দ-ক্লাস নোলেজ রিসোর্স সেন্তর নেতৱর্ক (কে.আর.সি.নেত.) অমা হৌদোক্নবা পান্দম থম্লি। ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীদা উৎনিংঙাই ওইবা মওংদা চাওখৎপদা মীৎয়েং থমদুনা এম.ও.ই.এস. সিস্তেম অসি তোপ নোচ নোলেজ নোলেজ রিসোর্স সেন্তর্স(কে.আর.সি.)দা পুখৎলক্লগনি। কে.আর.সি.শিং অসি কে.আর.সি.নেত পোর্তেলদা অমগা-অমগা শম্নগনি। মসি সাইন্সেস মন্ত্রালয়(এম.ও.ই.এস.)গী ইন্তেলেকচুএল ৱর্ল্দা চংনবগী অমত্তা ওইবা চংফম ওইগনি।
এম.ও.ই.এস. সিস্তেমগী রিসোর্স অসি দাইনামিক ওইবা পোইন্ত অমদা, অপদেতে তৌরবা অমসুং পুনশিন্নরবা কে.আর.সি.নেত পোর্তেলদা ২৪ X ৭ ফংগনি। এম.ও.ই.এস.কী ময়াই লোয়শঙশিংদা অতোপ্পা এম.ও.ই.এস.কী সংস্থানশিংগা লোয়ননা পুনশিন্নগদবা পাইলোত প্রোজেক অসি শেমগৎখি।
কে.আর.সি,নেত.কী মপুং ওইবা পান্দমশিং :
• এম.ও.ই.এস. নোলেজ রিসোর্সশিং, মাগী মেন্তেনেন্স তৌনবা, লায়না হন্না ফংনবা অমসুং পংশন শন্দোক্নবগী ওইনা দোকুমেন্ত তৌনবা তোতেল ক্বালিতী মেনেজমেন্ত(তি.ক্যু.এম.) অমা শেমগৎপা।
• এম.ও.ই.এস.কী ময়াইলোয়শঙ অমসুং মাগী ইন্সতিত্যুতশিংদা ইন্তেলেকচুএল রিসোর্সশিং, প্রদকশিং অমসুং প্রোজেক্কী আওতপুৎশিং খোমজিনবা, চাশন্নবা, এনালাইজ তৌনবাদেক্স, স্তোর অমসুং পংশন শন্দোকপা।
• এম.ও.ই.এস.কী সর্ভিসশিং য়াওনা এম.ও.ই.এস.কী ময়াইলোয়শঙ অমসুং মাগী ইন্সতিত্যুতশিংদা প্রীন্ত অমসুং দিজিতেল রিসোর্সশিংগী মতমগা চুনবা মেতা দেতা অমা শেমগৎপা অমদি মেন্তেন তৌবা।
• কে.আর.সি.নেত পোর্তেলদগী নোলেজ কন্তেন্তশিং অদু সবসক্রাইব তৌনবা ২৪ X ৭ ফংহনবা।
• পোলিসি ফোর্মুলেসন তৌনবা, রিপোর্ত শেম-শানবা অমসুং ই-পাও পংশন শন্দোক্নবগীদমক্তা বাইব্লিওমেত্রিক্স, সাইন্তোমেত্রিক্স, অচৌবা-দেতা এনালাইতিকশিং, সোসিএল মেদিয়া এনালাইতিক্সনচিংবগুম্বা ই-পাওগী এনালাইতিক তুলশিং অমসুং তেক্নিকশিংগী এপ্লিকেসন।
• ইলেক্ত্রোনিক জর্নেলশিং, দেতাবেজশিং, দিজিতেল প্রদকশিং, দেতা এনালাইতিক্সনচিংবা শিজিন্নবা অসি ময়াম্না খংহন্নবা তাঙ্কক নাইনা ত্রেনিং ৱর্কশোপশিং পাংথোকপা।

Ministry of Earth Sciences
MoES-Knowledge Resource Centre Network (KRCNet) Launched on the Foundation Day of Ministry of Earth Sciences
27 JUL 2020 4:33PM by PIB Delhi
Under the Digital India initiative of Government of India, Ministry of Earth Sciences (MoES)aims to develop a World-Class Knowledge Resource Centre Network (KRCNet).Keeping in mind the spectacular developments in information technology, the traditional libraries of the MoES system will be upgraded into a top-notch Knowledge Resource Centres (KRC). KRCs will be connected with each other and integrated into the KRCNet portal. It will be a single point entry to the intellectual world of Ministry of Earth Sciences (MoES).
The resources and services of MoES system will be accessible 24X7 through a one point dynamic, updated and integrated KRCNet portal. A pilot project has been developed at MoESheadquarters which will be integrated with other MoES institutes.
Salient objectives of the KRCNet:
• Establish a Total Quality Management (TQM) system by securing ISO certification for documenting MoESknowledge resources, its maintenance, easy retrieval and dissemination.
• Collect, collate, analyze, index, store and disseminate the intellectual resources, products and project outputs available in MoES headquarter and its institutes.
• Develop and maintain an up-to-date meta-data of the print & digital resources available in MoES headquarter and MoES institutes, including MoES services.
• Provide 24X7 access to the subscribed knowledge contents through the KRCNet portal.
• Application of information analytical tools & techniques like bibliometrics, scientometrics, big-data analytics, social media analytics etc., for policy formulation, report preparation and information dissemination.
• Periodically organize training workshops to popularize usage of electronic journals, databases, digital products, data analytics etc.