Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah wished Central Reserve Police Force personnel and their families on the occasion 82nd Raising Day
CRPF is synonymous with valour, courage and sacrifice; time and again CRPF has made the nation proud says Union Home Minister
Shri Amit Shah said CRPF’s dedication to serve the society during COVID-19 is unparalleled
27 JUL 2020 3:52PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah wished Central Reserve Police Forces personnel and their families on 82nd Raising Day.
Union Home Minister, in a tweet said “I join millions of Indians to wish our brave CRPF personnel and their families on 82nd Raising Day. CRPF is synonymous with valour, courage and sacrifice. Time and again, CRPF has made the nation proud”. Shri Amit Shah further added that “CRPF dedication to serve the society during COVID-19 is unparalleled”.
The Central Reserve Police Force came into existence as Crown Representative’s Police on 27th July 1939. It became the Central Reserve Police Force on enactment of the CRPF Act on 28th December 1949. It has completed 81 years of glorious history .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমীত শাহনা ৮২শুবা মপোক নুমীৎকী থৌরমদা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিশ ফোর্স পর্সোনেল অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
সি.আর.পি.এফ. অসি থৌনা, লিংজেল অমসুং কত্থোকপগা মান্নবা ৱাহন্থোক্নি; সি.আর.পি.এফ.না অমুক্কা হন্না লৈবাক অসি চাওথোকহল্লে হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে
কোবিদ-১৯গী মতম অসিদা সি.আর.পি.এফ.না খুন্নাই অসিগী থৌগলদমক্তা কত্থোক্লিবা অসি অনি শুদে হায়না শ্রী অমীত শাহনা হায়খি
27 JUL 2020 3:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমীত শাহনা ৮২শুবা মপোক নুমীৎকী থৌরমদা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিশ ফোর্স পর্সোনেল অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ত্বীত অমদা হায়খি, ৮২শুবা মপোক নুমীৎ অসিনা লাকপদা ঐখোয়গী থৌনা লৈরবা সি.আর.পি.এফ. পর্সোনেল অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিং য়াইফ পাউজেল পীরিবা মীওই মিলিয়নশিং অদুগী মরক্তা ঐহাকসু শরুক য়াজরি। সি.আর.পি.এফ. অসি থৌনা, লিংজেল অমসুং কত্থোকপগা মান্নবা ৱাহন্থোক্নি। সি.আর.পি.এফ.না অমুক্কা হন্না লৈবাক অসি চাওথোকহল্লে”। শ্রী অমীত শাহনা মখা তানা ফোংদোকখি, কোবিদ-১৯গী মতম অসিদা সি.আর.পি.এফ.না খুন্নাই অসিগী থৌগলদমক্তা কত্থোক্লিবা অসি অনি শুদে”।
সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স অসি জুলাই ২৭, ১৯৩৯দা ক্রাউন মীহুৎকী পুলিশ ওইনা লৈরকখিবনি। মসি দিসেম্বর ২৮, ১৯৪৯দা সি.আর.পি.এফ. এক্ত অসি চৎনবা য়াহন্দুনা সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিশ ফোর্স ওইখিবনি। চাওথোকচনিংঙাই ওইরবা পুৱারী অসি চহি ৮২ মপুং ফারে।
CRPF is synonymous with valour, courage and sacrifice.
Time and again @crpfindia has made the nation proud. Their dedication to serve the society during COVID-19 is unparalleled.
I join millions of Indians to wish our brave CRPF personnel and their families on 82nd Raising Day.
— Amit Shah (@AmitShah) July 27, 2020